leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6808 - 20 sep 01:51

Cele 6 cuvinte şi oamenii lui Dumnezeu

Autor: Ramona ARONEASA

Publicat la 02 aprilie 2018

Mă uit la duhovnici după ce spovedesc mai multe ore

Cele 6 cuvinte  şi oamenii lui Dumnezeu

1. „Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac” (Luca 23, 24)
Mă uit la duhovnici după ce spovedesc mai multe ore. … Ascultă şi iartă cu puterea dată lor de Dumnezeu atât de multe păcate. Dar ei nu sunt doar nişte obiecte prin care ni se face curăţenie în suflete. Ei sunt aleşi de Dumnezeu să ne cureţe păcatele prin Harul Său fiindcă, faţă de noi, au puterea iubirii de a duce mai multe decât noi. Pe ei i-a primit Hristos să pună mâinile pe Trupul şi Sângele Său şi să ni-l ofere nouă. Pe ei i-a primit să vadă şi să lucreze nemijlocit retrăirea Evangheliei.
Mi-aduc aminte cum m-am dus la duhovnicul meu să-i cer iertare pentru că-i greşisem chiar lui ceva. Răspunsul lui m-a făcut să meditez, iată, de mai bine de 20 de ani, la nemăsurabila iubire a lui Dumnezeu: „Te-am iertat încă dinainte de a-mi fi greşit!” Duhovnicul meu şi-a asumat atât de multă dragoste faţă de fiii săi duhovniceşti încât, orice i-ar fi greşit aceştia, ar fi trecut cu vederea ca şi cum nu s-ar fi întâmplat. Duhovnicul s-a lepădat de orice orgoliu, de orice luare aminte la mizeriile lumii şi ale mele pentru ca eu să bătătoresc în deplină convingere a iubirii pe Calea spre Rai. Doamne, să nu ne laşi să ne rătăcim!

2. „Femeie,iată fiul tău” -„Iată mama ta!”  (Ioan 19,26-27)
Cei care îşi jertfesc binele pentru ceilalţi sunt ca nişte mame.
Mi-aduc aminte de câte nenumărate ori mama a spus că s-a săturat sau că ei nu-i place un fel de mâncare pentru că ne vedea pe noi înfometaţi sau pur şi simplu pofticioşi şi ne lăsa nouă şi ultima bucăţică. Mamele au un har special! Din clipa în care o femeie a acceptat conştientă şi conştiincioasă vestea-bună că va deveni mamă, ea primeşte de la Dumnezeu harul de mamă – cea care se jertfeşte pe sine, cu toate ale ei, pentru binele copiilor, după modelul Maicii Fecioare care a primit Jertfa Fiului ei pentru binele nostru.

3. „Adevărat grăiesc ţie, astăzi  vei ficu Mine în rai”( Luca 23, 39-43)
Nici o cădere a noastră nu poate fi atât de adâncă încât să ne fie prilej de a nu ne mai putea ridica, în afară de una: luarea propriei vieţi. Nici o cădere a noastră nu poate fi atât de mare încât Dumnezeu să nu ne poată ierta. O clipă de pocăinţă a noastră este primită în Cer cu mare sărbătoare. Uşile Raiului nu pot sta ferecate în faţa părerii noastre de rău pentru păcatele săvârşite. Fiecare zi a noastră poate fi un „astăzi” pentru vieţuirea în dragostea, pacea, tihna, frumuseţea Raiului. Nu depinde de ceilalţi cum mă simt eu astăzi. Dacă lepăd mândria nimic din ceea ce-mi vor face mie oamenii nu-mi poate lua pacea interioară. Lipsa păcii este semnul că lăsăm sufletul pradă unor ambiţii care nu au de-a face cu fericita veşnicie.

4. „Eli, Eli, lama sabahtani,care  se  tălmăceşte: Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit” (Matei 27, 46)
Dumnezeu ne lasă uneori singuri! Îngăduie clipe în care ne simţim singuri în durerile noastre. Şi tocmai în acele singurătăţi ne dăm seama că numai El ne poate aduce în suflet pacea. Mi-aduc aminte un accident pe care l-am avut. În urma lui nimeni nu reuşea prin cuvintele şi atitudinea sa să-mi strecoare în suflet pacea. Stăteam înţepenită, cu mintea vraişte, de zeci de minute în şir când mi-am dat seama că nici să mă rog nu sunt în stare. Apoi i-am spus asta lui Dumnezeu: „Nici să mă rog Ţie, Doamne, nu sunt în stare acum! E atâta război în mine! Parcă şi cu Tine m-aş război! Nimic din ceea ce spun oamenii nu mă poate linişti. Sunt atât de singură!”. Aceasta a primit-o Dumnezeu, căci mi-a adus aminte în secunda următoare că ceea ce este cu neputinţă omului îi este cu putinţă Domnului: şi brusc i-am cerut să revină acolo, în suflarea de viaţă pusă de El în mine, şi să facă El rânduială şi pace mie cu mine însămi. Nu a pregetat nicio clipă!

5. „Mi-e sete”
… a spus Iisus pe Cruce. Şi noi, însetaţi de dragoste, de bucurie şi de pace, primim deseori de la cei din jur „oţet şi fiere”. Când ţi se face un astfel de „dar” mai contează doar cum îl primeşti. … Nu toţi oamenii ştiu să dăruiască, aşa cum nu toţi oamenii ştiu să primească. Mi-aduc aminte de o tânără doamnă dragă sufletului meu care mi-a spus cândva că nu ştie să primească un dar. Şi era tulburată de aceasta! … Hristos a primit „darul” de oţet şi fiere turnat peste arsura Patimilor tot cu mâinile întinse pe Cruce, adică îmbrăţişând lumea aceasta cu pieptul deschis pentru a primi de la ea ORICE!

6, „Săvârşitu-s-a” (Ioan 19,30)
Drumul spre Înviere este urcuş! Orice urcuş aduce în faţa noastră piedici, eforturi, surprize plăcute şi neplăcute, obstacole pe care nu le bănuiam, scurtături pe care nu le ştiam, frisoane de care speram să nu avem parte, luminişuri pe care nu
le-am fi văzut dacă nu ne apucam de urcat. Dacă facem atât de multe pregătiri şi eforturi pentru a ajunge într-o poieniţă, pentru doar câteva clipe de bucurie şi de aer curat, de ce nu am face pregătiri şi eforturi pentru Lumina Veşnică? Pentru că o punem la îndoială? Cine se îndoieşte încă nu a pierdut căutarea. Căutând vom afla Împărăţia Cerurilor. Doare trebuie să vrem ce vrea Dumnezeu pentru noi ca să putem spune uşuraţi şi fără frica de moarte „Părinte, în mâinile Tale încredinţez duhul Meu”.

 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie