leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6909 - 21 feb 23:17

100 de ani de existenţă, 100 de secole în Carpaţi

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 29 ianuarie 2019

Concerte de început de an la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, dedicate Unirii. Dezvelirea bustului lui Nicolae Titulescu în curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Braşov. 220.000 de vizualizări pe Facebook şi un studiu de impact Google de 1,65 milioane persoane, pe evenimentele organizate în Anul Centenar la Braşov - incredibil

100 de ani de existenţă, 100 de secole în Carpaţi

Anul 2018 a fost un an încărcat pentru Jandarmeria braşoveană, care împreună cu partenerii săi, Biserica Ortodoxă Română – Mitropolia Ardealului, Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Asociaţiile Militarilor în Rezervă şi Retragere, dar şi Ordinul Militar Sfânta Maria, cu binecuvântarea Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, dar şi a aprobărilor date de Statul Major General, condus de generalul Nicolae Ciucă, a reuşit să creeze în spaţiul public cele mai mari evenimente dedicate Anului Centenar. Cele mai reprezentative au fost organizarea Zilelor Independenţei de la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din Cristian, şi din municipiul Braşov, împreună cu Primăria Cristian, alături de primarul Gicu Cojocaru, unde au contribuit din plin, Garnizoana Braşov – Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, condusă de generalul Cristian Teglaş, Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă, condusă de generalul Gabriel Răducanu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei, al cărui inspector şef este Lucian Marciu, dar şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie condus de chestorul Valentin Flucuş.
Un alt eveniment a fost ridicarea unui monument pe locul, unde pentru prima dată în istoria Naţiunii Române, s-a cântat Imnul „Deşteaptă-te române”, activitate coordonată de preotul paroh al Bisericii Sf. Treime, din Şchei, Nicolae Reit.
De asemenea, marcantă pentru Anul Centenar a fost şi readucerea unor părţi din osemintele lui Mihai Viteazul în Transilvania, care se regăsesc acum la Catedrala Schimbarea la Faţă de la Micşunica – preoţi parohi Eugen şi Ciprian Comşulea, Mănăstirea Sf. Efrem – stareţ Clement Mircea, dar şi în curtea Inspectoratului de Jandarmi Braşov – preot col. Ion Epaminond Boroş. În prezenţa a mii de oameni, în curtea IJJ Braşov, a fost dezvelit bustul domnitorului, la baza căruia au fost depuse o parte din aceste oseminte. Nu în ultimul rând, alte eveniment de seamă ce au marcat Centenarul la Braşov au fost concertele organizate împreună cu reprezentanţii Cenaclului „Lumină lină”, coordonat de preotul Dumitrean şi preotul Doru Gheaja, şi ai Centrului Cultural din cadrul Ministerului de Interne.
Evenimentele au fost puternic mediatizate de către Bună Ziua Braşov, News Bv, Transilvania News, Braşov Tv, Mix Tv, Radio Braşov, Mytex. ro, Ziare.com, Televiziunea Grup Iubim Braşovul, Info Braşov, Turnul Sfatului, Hotnews.ro, Transilvania24.ro precum şi de către trusturile media naţionale, cea mai puternică susţinere având-o din partea Trinitas Tv, agenţiei de ştiri Basilica, coordonată de consilierul patriarhal Ciprian Olinici, dar şi agenţiei naţionale de ştiri, Agerpres.

„Jandarmeria uneşte România”
Totodată, Patriarhia Română şi Biserica Ortodoxă Română – Preafericitul Părinte Daniel, alături de partenerii mai sus menţionaţi, au dat în anul 2018 cea mai bună lovitură de imagine şi au adus bucurie în sufletul sutelor de mii de români, conform rapoartelor Facebook şi Google, 220.000 de vizualizări pe social-media, şi 1.650.000 de persoane, studiu de impact. Evenimentele maxime ale anului trecut s-au încheiat cu activităţile de Centenar, prin aducerea din Turcia de la Muzeul Topkapi a sabiei lui Ştefan cel Mare, primită în Vama Giurgiu într-un impresionant ceremonial militar de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, col. Sabastian Cucoş, alături de inspectorul şef al Jandarmeriei Giurgiu, col. Petruţ Daniel Ruşanu, sabie care la 100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române în Transilvania, într-o salbă de spectacole omagiale impresionante, care vor fi susţinute de Cenaclul Lumină Lină şi Centrul Cultural din cadrul Ministerului de Interne, precum şi de alţi invitaţi speciali, coroborate cu ceremoniale militare, va străbate Transilvania în acest an, sub deviza „Jandarmeria uneşte România”. Sabia a fost binecuvântată, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu, alături de un sobor de 290 de preoţi, veniţi din toate Eparhiile Transilvaniei alături de multe mii de credincioşi, Jandarmeria Sibiu şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.
 „Aşa cum simt toţi românii cu dragoste de neam şi ţară, la rândul meu, am sperat şi cred cu tărie că va veni o vreme când acest artefact de o însemnătate majoră pentru noi românii se va întoarce în ţară. Chiar dacă acum, cu mari sacrificii, am reuşit aducerea doar a unei replici a acestei săbii celebre a domnitorului nostru Ştefan cel Mare şi Sfânt, consider că este un gest de onoare deosebit de măreţ făcut de un grup de patrioţi inimoşi, gest care generează o serie de evenimente foarte importante pentru a marca 100 de ani de unitate pentru naţiunea română, dar şi 100 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei în Transilvania. Mai mult ca oricând, în acest an, 2019, noi, toţi cei care simţim, gândim şi trăim româneşte, suntem datori moral faţă de jertfa supremă a înaintaşilor noştri să demonstrăm că suntem buni români şi că le ducem cu cinste mai departe memoria”,  a afirmat colonelul Cristian Elly Paliştan, inspectorul şef al IJJ „Nicolae Titulescu” Braşov.
„Aducerea acestui simbol drag românilor în an Centenar nu este decât un arc peste timp al continuităţii noastre bimilenare în aceste teritorii. Sabia lui Ştefan se aşează alături de grifonii din sigiliul marelui Mihai Viteazul, ca semn şi predicţii pentru viitor, din trecut, al Daciei libere, unite şi indivizibile, iar a Transilvaniei, dintotdeauna, parte a Statului Naţional Unitar - România”,  a subliniat prof. dr. Liviu Pandele, comandor general al Ordinului Militar Sfânta Maria.


 
Concert extraordinar la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena
Anul 2019 a început în forţă pentru Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Braşov şi Ordinul Militar Sfânta Maria, prin susţinerea alături de preoţii parohi Tatulea şi Prodea, de la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, a unui concert extraordinar dedicat Zilei Unirii, unde peste 1.500 de oameni au luat cu asalt Biserica din Valea Cetăţii. Evenimentele vor continua astăzi unde cu dezvelirea bustului marelui diplomat român, întregitorului de naţiune, Nicolae Titulescu, în curtea IJJ Braşov.
 Jandarmii au fost alături de români în principalele momente din istoria modernă şi au contribuit la realizarea idealului naţional. Au participat alături de Armata Română la marile bătălii purtate în războaiele mondiale, precum şi asigurarea ordinii necesare funcţionării României Mari.
Jandarmeria Română, în perioade de pace, a asigurat ordinea şi liniştea publică, iar importanţa Armei Jandarmeriei este incontestabilă. La ora când scriem acest articol şi când colegii braşoveni dezvelesc bustului marelui diplomat, în judeţele afectate de ninsori abundente, jandarmii români luptă cu zăpada pentru a asigura alimente de bază celor aflaţi în nevoie, deszăpezirea bătrânilor neajutoraţi izolaţi în case, dar şi în misiuni de salvare medicală pentru a contribui la aducerea pe lume a unor copii sau ca unitate suport pentru cei aflaţi în boală şi suferinţă.    
 

+6 -6

Comentarii

Foxy

2019-01-29 17:22:14


100 secole in Carpati? Vise umede... ???? ????

Willy

2019-01-29 09:47:47


Chiar ne-a unit jandarmineria. Suntem tot mai multi de parere ca ar trebui desfiintata.

rammstein

2019-01-29 07:58:38


„Jandarmeria uneşte România”...ahaaaaa!...gazeaza,bate.....ar fi fost bine sa arati si imagini din 10 august.....pacat ca s-a transformat in garda de corp a coruptilor..asta la o 100 de ani de jaf organizat....

ducu mihai

2019-01-29 06:05:37


Din pura curiozitate.jandarmeria din Brasov a avut "reprezentanti" in 10 august la Bucuresti?

Costea Ion

2019-01-29 06:02:03


Ce face jandarmeria??? Jandarmeria bate și gazează, băiiiii!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • „Probabil în termen scurt”

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seară că, „probabil în termen scurt”, va propune o Ordonanţă de Urgenţă care să prevadă posibilitatea contestaţiei în[...]

  2019-01-29 citeste mai mult
 • Cifrele de luni

  PSD a scăzut de la 54%, cât avea la începutul lui 2017, la 30%, arată cel mai recent sondaj comandat de PNL şi doar 3 procente îi mai despart pe liberali de social-democraţi, arată[...]

  2019-01-29 citeste mai mult
 • Între 15 şi 20

  Liviu Dragnea a anunţat luni că până la 20 martie va fi finalizată lista candidaţilor PSD pentru alegerile prezidenţiale din acest an. „Între 15 şi 20 martie o să finalizăm[...]

  2019-02-19 citeste mai mult
 • Pensia indexată

  Senatul a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar[...]

  2019-02-19 citeste mai mult
 • ANAF a pus ochii pe banii din chirii

  După operaţiunea „Iceberg”, care vizează contribuabilii mari şi mijlocii, Fiscul anunţă derularea unei analize de risc pe zona persoanelor fizice, scrie Bugetul. Vizate de operaţiunea[...]

  2019-02-19 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional