Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 21:54

149 de Meşotă: „O şcoală cu mulţi copii inteligenţi pe metrul pătrat”

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 02 februarie 2018

Ieri a fost ziua liceului care, doar anul trecut, a dat 23 de olimpici naţionali şi trei internaţionali

149 de Meşotă: „O şcoală cu mulţi copii inteligenţi pe metrul pătrat”

Comunitatea „meşotistă”, a fost, joi, în sărbătoare. Elevi de ieri şi de azi, dar şi profesori au sărbătorit Ziua Colegiului „Dr. Ioan Meşotă”, marcată în preajma sărbătorii celor trei sfinţi ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan. „Este o zi importantă, specială pentru noi. Este un moment în care ne întâlnim cu elevii, părinţii, prietenii, de a derula amintirile plăcute, de a pune în valoare ceea ce facem noi în fiecare oră de curs sau din activităţile extraşcolare, din fiecare zi”, a precizat prof. Ovidiu Tripşa (foto), director  Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”. 



Invitaţi speciali
Momentele aniversare, concentrate în noul corp de clădire, inaugurat în februarie 2017, au fost deschise de „Imnul meşotiştilor”. Alături de elevi, profesori, părinţi şi absolvenţi ai promoţiilor anterioare, au fost şi invitaţi speciali, care au luat parte la momentele speciale pregătite de elevi pentru această zi, precum lansarea Anuarului, lansarea revistei şcolii, premierea celor mai buni elevi, premiaţi la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale, premierea Profesorului Anului şi a Elevului Anului. „Este o mare bucurie să ne aflăm înconjuraţi de atâţia tineri. Voi ne daţi nouă curaj şi atunci când aveţi multe de vorbit şi de spus, dar mai ales când sunteţi ascultători şi creşteţi o dată cu ştiinţa care vă este vouă împărtăşită cu dragoste şi dăruire şi competenţă de profesorii voştri”, le-a transmis ÎPS Laurenţiu Streza (foto), mitropolitul Ardealului, elevilor.


„Trecând zilele trecute pe lângă Colegiul Dr. Ioan Meşotă, cineva spunea: «Uite Colegiul Meşotă» şi uitându-mă, am realizat că nu clădirea este Colegiul Meşotă, ci voi, generaţiile de 149 de ani încoace - generaţii de elevi, de profesori - sunt Colegiul Meşotă”, a spus şi prof. Ion Negrilă (foto), inspector şcolar general IŞJ Braşov.

Prezent la eveniment a fost şi directorul Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, Cezar Boghici (foto): „Doresc să adresez în numele părinţilor, elevilor, profesorilor Colegiului nostru felicitări pentru modul în care întreţineţi flacăra performanţei şi pentru modul în care întreţineţi spiritul meşotist, alături de grija constantă faţă de rigoarea profesională şi conduita morală care trebuie să guverneze învăţământul şi idealurile oricărei şcoli”.


De asemenea, prezent a fost şi Adrian Veştea (foto), preşedinte Consiliul Judeţean Braşov: „Îmi face o plăcere deosebită şi este o onoare deosebită să fiu pentru al doilea an consecutiv, aici, la această sărbătoare. Este o etapă de care dumneavoastră, cei care azi frecventaţi cursurile acestui colegiu, vă urez să vă bucuraţi, este o etapă importantă, iar în ce ne priveşte pe noi, autorităţile publice, vom face în aşa fel încât să vă creăm toate condiţiile pentru desfăşurarea actului educaţional în condiţii cât mai bune”.



Ce înseamnă să fii „meşotist”
În fiecare an, Colegiul Dr. Ioan Meşotă se mândreşte cu zeci de premianţi la concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale. Anul trecut, de exemplu, a avut 23 de olimpici naţionali şi trei internaţionali. Totuşi, a fi „meşotist” înseamnă dincolo de seriozitate şi munca susţinută, şi a face parte dintr-o familie, aşa cum spun chiar elevii. „Pentru mine să fiu meşotistă înseamnă un nou stil de viaţă. Când am venit aici, am descoperit oameni noi, frumoşi, care m-au primit cu braţele deschise, este o familie pentru mine şi îmi pare rău că în patru luni voi pleca de aici”, ne mărturiseşte Diana Potcoavă (foto), elevă în clasa a XII-a.


„Pentru a menţine valoarea acestui liceu, printre primele, dacă nu chiar primul, trebuie făcut un efort în plus, să ne menţinem la acest nivel”, ne spune şi Roberto Sachelaru (foto), din clasa a XII-a.



Aici există această exigenţă care „ne lasă să respirăm aşa, un aer pur al înălţimilor”
În formarea viitorilor absolvenţi de top, un rol important au dascălii, care ştiu să-şi facă meseria cu pasiune şi să-i motiveze pe elevi să se autodepăşească. „În şcoală trebuie să transmitem stări, în afară de informaţii, conţinuturile acestea le poţi găsi oriunde, dacă într-o zi le-am transmis o stare bună copiilor, poate poftă de poezie şi bucuria de a cerceta frumosul, cred că am reuşit şi îmi propun în fiecare zi lucrul acesta. E vorba oricum şi de multă responsabilitate, şcoala aceasta este una în care elevii inteligenţi sunt mulţi pe metrul pătrat şi cred că suntem stârniţi să avem exigenţe şi standarde înalte. Dincolo de bucurie şi emoţie, există această exigenţă care ne lasă să respirăm aşa, un aer pur al înălţimilor”, a explicat Evelina Cârciu (foto), profesor limba şi literatura română.


O nouă inaugurare
La ceas aniversar, ca şi anul trecut, conducerea Colegiului a făcut o nouă inaugurare. Astfel, dacă în 2017, de Ziua colegiului, era inaugurat noul corp de clădire, anul acesta a fost deschis Centrul de Informare şi Documentare, prin contribuţia, ca sponsor, a unei firme. Centrul se află la etajul IV, în corpul nou. Pe lângă sala dotată cu laptopuri, Centrul cuprinde şi o bibliotecă, cu peste 22.000 de volume.


 

+4 -0

Comentarii

Georgeta Chidiosan ( eleva Oltean)

2018-02-02 15:45:39


În calitate de absolventa a liceului ,promoția 1977 sant onorata sa citesc acestea și confirm că de-a lungul timpului aici s-au format oameni de mare clasă morală și profesională. Datorez acestui liceu și profesorilor toată stima și recunoștința pentru pregătirea acordată , aceasta m-a ajutat enorm pe tot parcursul vieții. Cu mult respect.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie