Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 00:53

Aeroportul de la Ghimbav reintră în şantier

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 17 iulie 2019

În paralel, Consiliul Judeţean face şi demersurile „mai puţin vizibile”

Aeroportul de la Ghimbav reintră în şantier

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat ieri că săptămâna viitoare vor fi reluate lucrările la aeroportul de la Ghimbav. Mai exact, vor începe lucrările la nouă obiective necesare funcţionării aeroportului, respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare, precum şi platforma antisuflu. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în valoare de 34.026.900 lei cu tot cu TVA  a fost SC Construcţii SA Sibiu, la începutul acestui an, iar până acum au fost realizate documentaţiile tehnice şi s-au obţinut avizele necesare.
„În această perioadă se face organizarea de şantier şi în scurt timp se va încheia contractul de furnizare a energiei electrice, astfel că săptămâna viitoare vom intra în şantier”, a declarat Veştea.
Conform contractului, lucrările la cele nouă obiecte trebuie finalizate în opt luni.

Perimetrul Aeroportului Braşov, frontieră de stat
Pe lângă lucrările la aeroport, în perioada următoare se vor realiza şi mai multe documentaţii de vizează acest obiectiv. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veşta, a anunţat că în 11 iulie a fost semnat cu SC UTI Facility Management SA, contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate privind Sistemul de protecţie perimetrală  a aeroportului.
 „Este vorba despre un sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică. Este nevoie de astfel de măsuri de securitate, pentru că aeroportul va fi unul internaţional, iar perimetrul acestuia, cu o lungime de aproximativ 10 km va avea statut de frontieră de stat”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Atribuirea contractului s-a făcut prin achiziţie directă, valoarea estimată pentru achiziţionarea serviciilor fiind de 95.000 lei, fără TVA. În urma evaluării a trei oferte depuse şi pe baza informaţiilor prezentate de firmele înscrise, comisia de evaluare a finalizat Raportul procedurii şi a declarat câştigătoare oferta prezentată de SC UTI Facility Management SA, clasată pe primul loc în urma evaluării tehnico-economice, cu preţul de 77.316,00 lei fără TVA (92.006,04 lei inclusiv TVA). Firma are la dispoziţie 60 de zile să realizeze studiul solicitat.
 
Discuţii la Ministerul Transporturilor despre serviciile de navigaţie aeriană
Pe data de 9 iulie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, Adrian  Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG, au participat la o întâlnire pe tema serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov, împreună cu reprezentanţii Regiei Autonome a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA şi ai Autorităţii Aeronautice Civile Române - AACR. La întâlnire au participat  Mihai Ionescu -  directorul Direcţiei Transport Aerian din cadrul Ministerului Turismului, Sorinel Cepoi - directorul Direcţiei Aeroporturi din cadrul AACR, Claudia Varlan - şef Serviciu Navigaţie Aeriană din cadrul ROMATSA, împreună cu directorul Departamentului Tehnic Dezvoltare - Valentin Cimpuieru, şi directorul Tehnic Cosmin Dumitrescu. Scopul întâlnirii a fost acela de a aduce împreună toţi factorii de decizie implicaţi în avizarea, aprobarea şi implementarea serviciilor de trafic aerian (ANS) la Aeroportul Braşov.
Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a prezentat stadiul proiectului realizat fizic şi etapele ce urmează atât pentru faza de şantier şi execuţie, cât şi în privinţa stadiului procedurilor de achiziţie pentru balizaj, a terminalului de pasageri şi, cel mai important, a Studiului de Fezabilitate pentru serviciile ANS, procedură de achiziţie publicată în SICAP (platforma electronică de achiziţii publice).
A fost adus în discuţie Raportul Analizei Cost-Beneficiu de la Eurocontrol privind comparaţia între cele două soluţii, cea de turn clasic şi cea de turn virtual. În final, în baza unei analize de siguranţă se va decide care va fi soluţia optimă ce va fi implementată la Aeroportul Braşov. „Din discuţii a reieşit faptul că asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană ANS la Aeroportul Braşov este o sarcină complexă pentru realizarea căreia este nevoie de implicarea din punct de vedere tehnic a specialiştilor ROMATSA, cu supervizarea încă din faza de început asigurată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română”, a declarat coordonatorul proiectului Aeroportului Braşov, Alexandru Anghel.
La final s-a constatat că toate părţile prezente la întâlnire se vor implica cu partea care le revine pentru a putea implementa la Aeroportul Braşov serviciile de trafic aerian.

Contestaţia pentru terminalul, judecată în 24 iulie
Adrian Veştea a declarat  că plângerea împotriva Deciziei CNSC formulată de către firma Construcţii SA Sibiu, a primit termen de judecată la Curtea de Apel Braşov în data de 24 iulie. „Continuăm demersurile pe toate planurile pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Procedurile de achiziţie actuale, care permit mult prea uşor depunerea contestaţiilor şi formularea de acţiuni în instanţă, ne cauzează întârzieri în calendarul de implementare a proiectului AIBG, însă vrem să-i asigurăm pe braşoveni că nu ne lăsăm descurajaţi. Mergem mai departe şi parcurgem cu atenţie şi rigurozitate toate etapele prevăzute de legislaţia în vigoare, astfel încât să ducem la bun sfârşit acest proiect vital pentru comunitatea judeţului Braşov”, a încheiat Adrian Veştea.

O firmă din Săcele, care a avut mai multe contracte cu Aeroportul Kogălniceanu, va livra autospecialele de deszăpezire pentru viitorul aeroport
Procedura de achiziţie a Lotului 3 de autospeciale destinate Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, lot care include două autospeciale de deszăpezire PDA (cu plug, perie şi autosuflantă), a fost finalizată. Pe 22 mai 2019, când a expirat termenul de depunere a ofertelor, în SEAP se înscrisese un singur operator economic, respectiv firma SC ATSA Industry SRL. În urma evaluării ofertei, pe 8 iulie 2019 comisia de licitaţie din cadrul Consiliului Judeţean Braşov a încheiat Raportul procedurii şi a declarat câştigătoare respectiva ofertă.
Conducerea administraţiei judeţene urmează să semneze cu SC ATSA Industry SRL din Săcele contractul de furnizare a celor două autospeciale, cu o valoare de 4.200.000 lei (4.998.000 lei cu TVA). Firma va avea la dispoziţie 7 luni pentru a realiza contractul. Firma a avut mai multe contracte pentru furnizarea de autospeciale cu Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa. (I.D.)

 

Comentarii

rammstein

2019-07-17 08:20:42


cand e gata aerogara??....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie