leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6578 RON

1 USD = 3.9575 RON

1 GBP = 5.1941 RON

1 XAU = 152.4712 RON

1 AED = 1.0774 RON

1 AUD = 2.8774 RON

1 BGN = 2.3815 RON

1 BRL = 0.9771 RON

1 CAD = 3.0579 RON

1 CHF = 4.1276 RON

1 CNY = 0.5771 RON

1 CZK = 0.1817 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4395 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5127 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2100 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6380 RON

1 PLN = 1.0821 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0600 RON

1 SEK = 0.4516 RON

1 TRY = 0.6364 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5582 RON

1 ZAR = 0.2774 RON

Editia 6810 - 24 sep 01:59

HANDBAL FEMININ

Aleargă după punctele pierdute

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 noiembrie 2017

Corona joacă acasă cu ocupanta locului al treilea în Liga Florilor, Măgura Cisnădie

Aleargă după punctele pierdute

Corona Braşov va întâlni vineri, de la ora 18.00, pe teren propriu, formaţia Măgura Cisnădie, într-un joc contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Formaţia braşoveană caută revirimentul, după două rezultate negative în deplasare, plus patru puncte pierdute la masa verde, aflându-se momentan pe locul 8, cu 11 puncte, patru mai puţin decât adversara directă, care ocupă ultima poziţie a podiumului.

„Este clar că va fi un meci foarte greu, Măgura este o echipă ambiţioasă, care a investit foarte mult în vară, au în lot câteva jucătoare cu experienţă, care au şi câştigat un campionat mondial, iar pe lângă acest lucru, au şi un parcurs bun în campionat. Cu toate acestea, noi trebuie să ţinem cont că jucăm acasă şi unul dintre obiectivele pe care trebuie să ni le îndeplinim este să nu mai pierdem puncte cu nimeni pe teren propriu, şi în deplasare ne trebuie mai multă concentrare şi viziune, mai ales în fazele în care ajungi faţă în faţă cu portarul, pentru că aici se face diferenţa între un joc acasă şi unul în deplasare. Nu cred că putem spune că meciul cu Cisnădie este capital. Nu consider că în etapa a opta poţi vorbi despre meciuri capitale, sau dacă e să vorbim aşa, capitale sunt toate atunci când lupţi pentru un obiectiv. Este un joc de campionat în şcare trebuie să facem totul pentru a câştiga. Dacă îi spunem capital, nu facem altceva decât să punem o presiune în plus pe toată lumea”, a spus Costică Buceschi, antrenorul Coronei.

„Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut

Tehnicianul a mai spus că rezultatele mai slabe ale echipei au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, iar faptul că jucătoarele încă nu se simt între ele în teren, a afectat şi jocul echipei: „Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, şi tot ce s-a întâmplat în jurul echipei poate a dus la acest fapt. Am avut meciuri bune şi mai puţin bune, de la începutul sezonului. Faptul că avem atât de multe jucătoare convocate la echipa naţională, demonstrează că avem în lot fete valoroase, dar, aşa cum a spus şi Eliza, încă nu se simt bine în teren, coeziunea nu este la nivelul pe care ni-l dorim. Dorinţă, motivaţie, luptă există, dar din păcate în unele momente realizările nu sunt cele pe care ni le dorim. Nu avem însă ce face, o echipă puternică trebuie să treacă peste aceste momente, să se lupte din primul până în ultimul minut pentru ceea ce vrea să realizeze”.

„Fiecare jucătoare a avut şi va avea şansa să joace”

Întrebat de ce nu a jucat-o pe Sorina Tîrcă în meciul de la Roman, după o etapă în care a fost votată cea mai bună jucătoare, Costică Buceschi a declarat: „Au fost două meciuri total diferite. Roman este mult superioară echipei cu Slobozia de acasă. Meciul de la Roman a fost joc de deplasare, am început cu o echipă care a jucat pe postul pe care eu o folosesc pe Sorina s-a aflat o jucătoare care a avut un randament foarte bun, astfel că era foarte greu să bag în timpul meciului şi mai ale sîn repriza a doua. Dacă făceam prea mult schimb atac apărare în acest meci, riscam să luăm goluri pe o repunere rapidă a adversarului în joc, astfel că am decis să joc cum am jucat. Personal nu pot spune că mă interesează părerile unora sau altora legat de o jucătoare, dacă joacă mai mult sau mai puţin în viziunea lor. Pe mine mă interesează ca echipa să crească şi fiecare jucătoare care e acum la Corona, a avut, are şi va avea în continuare şansa să joace”.

„Totul depinde de noi”
Eliza Buceschi: „Ştim că va fi un meci dificil pentru că Cisnădie are o echipă valoroasă, formată din jucătoare cu experienţă, şi mai mult decât atât, au reuşit să câştige ultimele meciuri şi vin cu un moral foarte bun, ceea ce nu se poate spune despre noi. Cu toate acestea, chiar dacă am spus că Cisnădie are o echipă valoroasă, în acest meci va fi mai mult vorba despre noi, trebuie să strângem rândurile după meciul cu Roman, pe care l-am pierdut, şi chiar după meciurile dinainte în care nu am jucat atât de bine precum ne-am dorit. Dacă ne uităm pe clasament putem spune că Cisnădie este favorită, dar noi nu vrem să pierdem puncte acasă. După meciul cu CSM a urmat o pauză pentru noi, lipsa meciurilotr şi-a spus cuvântul, iar asta se vede în tot ceea ce s-a întâmplat. Avem sincope, încă relaţiile de joc nu s-a închegat şi cred că avem nevoie de mai multe meciuri. Normal, în aceste condiţii sunt puse în pericol şansele de a termina pe podium, dar am demonstrat că avem valoare şi că ne putem bate cu echipele valoroase din campionat, sezonul este lung şi multe se mai pot întâmpla. Chiar cred că totul depinde de noi şi încă avem şanse să ne îndeplinim obiectivul”.

Foto: fanhandbal.ro

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional