leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6524 RON

1 USD = 3.9764 RON

1 GBP = 5.2395 RON

1 XAU = 153.8126 RON

1 AED = 1.0826 RON

1 AUD = 2.8832 RON

1 BGN = 2.3788 RON

1 BRL = 0.9558 RON

1 CAD = 3.0701 RON

1 CHF = 4.1141 RON

1 CNY = 0.5802 RON

1 CZK = 0.1830 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2216 RON

1 HUF = 1.4389 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 3.5396 RON

1 KRW = 0.3545 RON

1 MDL = 0.2372 RON

1 MXN = 0.2120 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.6285 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0593 RON

1 SEK = 0.4477 RON

1 TRY = 0.6305 RON

1 UAH = 0.1415 RON

1 XDR = 5.5773 RON

1 ZAR = 0.2698 RON

Editia 6808 - 20 sep 09:22

Antihaiducul: Sorin Velicu, medicul care lua şpagă de la săraci ca să dea mită la bogaţi

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 31 mai 2017

Antihaiducul: Sorin Velicu, medicul care lua şpagă de la săraci ca să dea mită la bogaţi

Medicul Sorin Velicu (foto) este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru dare şi luare de mită! Invers de cum făceau haiducii, doctorul lua mită de la pacienţi (cei presupuşi a fi săraci) şi o împărţea, tot sub formă de mită, altor medici (cei presupuşi a fi ceva mai bogaţi). Astfel, soţia sa, Diana Velicu, a câştigat un concurs la Spitalul de Copii în 12 mai, însă a ajuns şi ea, alături de soţ şi de alţi doi medici din Craiova, Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, să fie cercetată sub control judiciar. Alte două persoane, reprezentanţi ai unor firme, au calitatea de inculpaţi în acest caz, însă numărul celor care vor fi puşi sub acuzare de procurori ar putea fi chiar mai mare.

Lua şpagă din 2013, 13 „plicuri” probate
Potrivit procurorilor braşoveni, Sorin Velicu, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Secţia Chirurgie Plastică şi Reparatorie, lua mită de la pacienţi încă din 2013. Deşi pacienţii care doresc să fie supuşi unor operaţii estetice plătesc o parte din costul operaţiei către spital, medicul lua sume suplimentare de la aceştia. Mita se învârtea în jurul sumei de 1.000 de lei, spre exemplu, pentru o operaţie de corectare a formei nasului, după cum reiese din declaraţiile procurorului Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
Până acum, procurorii au reţinut 13 acte materiale. „Noi am reţinut faptul că medicul a primit de la pacienţii pe care-i opera sume de bani în legătură cu operaţiile pe care le efectua”, a declarat procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Bani din mită pentru mită
Obişnuit cu mita, medicul a contactat alţi doi medici, profesori universitari la Facultatea de Medicină din Craiova, care erau în comisia ce trebuia să ia decizia angajării unei persoane la Spitalul de Copii din Braşov. Sorin Velicu dorea ca soţia sa, Diana, să obţină acel post, fapt care s-a şi întâmplat, după ce le-a oferit câteva atenţii colegilor de breaslă de la Craiova.

Pile pentru soţie, concurs fraudat cu mâncare, cazare şi „nişte genţi şi pantofi”
„Doi profesori universitari din Craiova, conferenţiari universitari, care au, în acelaşi timp, şi calitatea de medici la Spitalul Judeţean Dolj, au fost prezenţi în comisia de examinare la concursul pe care l-a susţinut inculpata Velicu Diana Liliana la Spitalul Judeţean Braşov. Pentru activitatea pe care au desfăşurat-o ei acolo şi având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat examenul ei au primit bunuri şi alte foloase. Vorbim de mese la restaurant, de alimente, contravaloarea cazării în oraş şi de nişte genţi şi pantofi”, a mai explicat Aldea.

Inculpaţi pentru că şi-au „murdărit” mâinile, profesori universitari în Craiova
Cei doi membri ai comisiei, acuzaţi de luare de mită, sunt Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, ambii medici radiologi la Spitalul Judeţean Dolj şi conferenţiari universitari la Facultatea de Medicină, a Universităţii din Craiova.
Primul comunicat de luni referitor la acest caz nu a fost foarte clar, astfel că se înţelegea că poliţiştii şi procurorii au descins la Facultatea de Medicină din Braşov şi la doi medici care erau şi profesori universitari. De fapt, cei doi sunt din Craiova şi predau în oraşul de pe Jiu, iar percheziţiile s-au făcut la domiciliile lor şi la facultatea din Craiova.

 

„AVEŢI CEVA SĂ VĂ REPROŞAŢI?”


„Nu” - Daniela Dumitrescu, medic şi cadru universitar în Craiova, membru în comisia de examinare.

„Nicidecum” -  Mihai Popescu, medic şi cadru universitar în Craiova, membru în comisia de examinare.Fiecare, câte 15.000 de euro pentru libertate
Toţi cei patru medici, alături de alte două persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au fost puşi sub control judiciar şi vor plăti, potrivit procurorului Adrian Aldea, câte o cauţiune în jurul sumei de 15.000 de euro.  

Toţi patru pledează nevinovat
Niciunul din medicii aduşi la audieri marţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, nu a recunoscut acuzaţiile. Toţi patru au plătit deja cauţiunea, pentru a fi cercetaţi în stare de libertate.
Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să-şi reproşeze, medicul Sorin Velicu a răspuns, scurt: „Nu”. Acelaşi răspuns l-au dat şi medicii din Craiova, Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu.

17.000 lei şi 14.930 euro reţinuţi în urma percheziţiilor de luni
Reamintim că luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov au efectuat şase percheziţii în Braşov şi în Craiova. S-au făcut descinderi la Spitalul Judeţean Braşov şi la Spitalul de Copii Braşov, dar şi la domiciliile unor persoane din Braşov şi Craiova, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Mai multe cadre medicale au fost audiate ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
„La data de 29 mai 2017, poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au efectuat 6 percheziţii, dintre care 4 pe raza municipiului Braşov - 1 domiciliară, 2 la sediul unor instituţii şi 1 la sediul unei societăţi comerciale - şi 2 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Craiova, la cabinetele medicale şi domiciliile unor cadre medicale bănuite că ar fi săvârşit infracţiuni de corupţie. Din cercetări a reieşit că, la data de 12.05.2017, cu ocazia unui concurs de încadrare în funcţia de medic radiolog, acesta ar fi fost promovat fraudulos  prin oferirea de către candidat a unor bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor toate bunurile oferite membrilor comisiei de concurs, precum şi sumele de 17.000 lei şi 14.930 euro. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi luare de mită”, ne-a precizat agentul şef adjunct Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.
„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a anunţat procurorul Adrian Aldea (foto) , purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
 

+6 -2

Comentarii

gogulet

2017-05-31 02:54:17


De aia nu s-a dus Klaus in vizita la Judetean. Sa nu ia vreun microb si sa nu gireze spaga alora care lucreaza acolo. Au un rol si vizitele astea chiar daca sunt facute de Klaus, cand te duci ca presedinte undeva se cheama ca e de calitate institutia, dai un semnal, un gir, o innobilezi intr-un fel.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • În atenţia cititorilor şi abonaţilor

  Următoarea ediţie a cotidianului „Bună Ziua, Braşov” va apărea miercuri, 7 iunie. Motivul este legat de faptul că, pentru perioada 1 - 5 iunie, distribuitorii de presă şi tipografiile[...]

  2017-05-31 citeste mai mult
 • Fiecare zi, posibil cu ploaie, până pe 6 iunie

  Fiecare zi, posibil cu ploaie, până pe 6 iunie

   Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii mai, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate[...]

  2017-05-31 citeste mai mult
 • Greva celor „prea bine plătiţi”

  Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, marţi, că greva controlorilor de trafic aerian este legală, respingând solicitarea conducerii Romatsa. Oricum, greva controlorilor de trafic aerian[...]

  2017-05-31 citeste mai mult
 • În expectativă

  Fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent preşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a postat, miercuri seara, pe Facebook, faptul că[...]

  2018-09-20 citeste mai mult
 • Iohannis, SRI, DNA, SPP...

  Pus în faţa cererii a trei lideri importanţi din PSD care îi cer demisia, Liviu Dragnea spune că totul e din cauza „statului paralel”. „Nu am citit-o în totalitate,[...]

  2018-09-20 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional