leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6541 RON

1 USD = 4.0032 RON

1 GBP = 5.2164 RON

1 XAU = 157.4017 RON

1 AED = 1.0899 RON

1 AUD = 2.9463 RON

1 BGN = 2.3796 RON

1 BRL = 1.0431 RON

1 CAD = 3.0232 RON

1 CHF = 4.0013 RON

1 CNY = 0.5958 RON

1 CZK = 0.1801 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2239 RON

1 HUF = 1.4367 RON

1 INR = 0.0584 RON

1 JPY = 3.5431 RON

1 KRW = 0.3534 RON

1 MDL = 0.2381 RON

1 MXN = 0.2113 RON

1 NOK = 0.4898 RON

1 NZD = 2.7069 RON

1 PLN = 1.0805 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0635 RON

1 SEK = 0.4519 RON

1 TRY = 0.8375 RON

1 UAH = 0.1521 RON

1 XDR = 5.6079 RON

1 ZAR = 0.3006 RON

Editia 6764 - 18 iul 14:27

Avalanşă de simpatie pentru bătrânelul bătut crunt în pasaj

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 04 aprilie 2018

Avalanşă de simpatie pentru bătrânelul bătut crunt în pasaj

Braşovenii – şi nu numai – au asaltat pur şi simplu paginile de facebook ale instituţiilor mass-media care au prezentat cazul bătrânului bătut cu bestialitate de doi tineri în pasajul din capătul Bulevardului Victoriei din Braşov. Oamenii s-au oferit să-i acorde victimei bani, alimente, îmbrăcăminte, să-l sprijine în fel şi chip iar o firmă îi propune chiar să-i ofere masă gratuit timp de trei luni. Nu puţini sunt cei care vor să-i ofere chiar un loc de muncă celui bătut crunt în urmă cu câteva zile, iar unul din medici a strâns bani cu care să-l ajute.
Sute de comentarii au adunat articolele despre acest caz, foarte multe dintre acestea cu propuneri de a-i veni în sprijin lui Dumitru Neculai, focşăneanul în vârstă de 66 de ani care de 12 ani muncea cu ziua la Braşov să-şi întreţină fiul imobilizat.
Nea Dumitru a fost la un pas de a paraliza în urma bătăii încasate de la cei doi tineri, de 18 şi 23 de ani şi a ajuns inconştient la Spitalul Judeţean. Marţi, bătrânul şi-a revenit şi a fost supus mai multor teste, după care a stat de vorbă şi cu reprezentanţii presei braşovene.
Nea Dumitru spune că este din Focşani şi a venit la Braşov în urmă cu 12 ani, în speranţa că-şi va găsi un loc de muncă suficient de bine plătit încât să-şi ajute fiul imobilizat. Bărbatul spune că a muncit timp de 7 ani în cartierul Stupini, unde cultiva diverse plante pe terenul unei familii. A fost nevoit să plece de aici după ce a fost bătut de unul din cei doi tineri care aproape că l-au omorât în bătaie la sfârşitul săptămânii trecute. Despre ultima bătaie încasată, bătrânul spune că nu-i aminteşte prea multe. „Mă doare capul. Nu ştiu nimic. Coastele mă dor tare, tare de tot. În cap m-au lovit şi aici, la coaste, mă doare tare. Nu-nţeleg de ce m-au bătut. Îi cunoşteam că eu stăteam de la cot de la Dârste spre Pantex şi treceam calea ferată dincolo şi munceam. Nu ştiu ce au vrut, să bage ceva chimicale şi să mă distrugă. Ştiu că mi-au dat cu picioarele şi eu am vrut să mă apăr. Eu lucram cu ziua şi câştigam câteva sute de lei sâmbăta şi ei nu munceau, umblau la gunoaie. Erau boschetari, beau spirt medicinal şi prostii din astea. Eu nu beam. Erau nişte ofticaţi. Le-am dat 80 de lei împrumut şi nu i-am mai văzut nici în ziua de astăzi”, povesteşte nea Dumitru.

Omul spune că muncea pentru băiatul lui. „Muncesc ca zilier, în construcţii şi la sfârşitul săptămânii luam banii şi plecam acasă. Am un băiat bolnav psihic şi îl mai ajut”, explică bătrânul.
Despre agresori, nea Dumitru spune că erau invidioşi pe el pentru că îşi făcuse o căsuţă improvizată şi câştiga şi bani. „Era duşmănos că eu lucrez şi el nu lucra nicăieri. El umbla «la bunica», adică la container, aşa spunem noi şi eu lucram şi luam sâmbăta 300-400 de lei şi el nu ştia altceva decât spirt cu chimicale”, mai spune bărbatul agresat. „De ce m-au bătut? Care a fost motivul de m-au bătut? Că aveam câţiva bani, acolo?”, încheie bătrânul, printre lacrimi.
Poveştile sale legate de persoanele care l-au bătut nu prea se verifică şi se pare că încă este afectat de bătaia pe care a luat-o.

Medicii de la Spitalul Judeţean l-au îngrijit pe bătrân şi l-au înconjurat cu multă dragoste

„În momentul de faţă putem spune că este stabil. Este în investigaţii de evaluare şi astăzi (marţi, n.r.), ecografii, RMN-uri şi putem spune că evoluţia este favorabilă”, spune Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Braşov.
Atacul a avut loc sâmbătă noaptea la ora 02.40 în pasajul de la capătul bulevardului Victoriei din Centrul Civic. Bătaia, de o violenţă extremă, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Pe imagini s-a văzut cum bătrânul a fost lovit cu pumnii şi picioarele în zona coastelor şi a feţei şi apoi s-a prăbuşit pe scări. Unul dintre agresori a continuat să îl lovească pe bătrân cu piciorul în cap, chiar dacă acesta era inconştient. Salvarea lui a fost un paznic aflat în zonă. „A ajuns la noi în stare de inconştienţă şi cu o fractură de coloană cervicală”, a declarat reprezentantul spitalului. Avea şi multiple leziuni pe faţă, nasul dislocat, şi-a pierdut câţiva dinţi şi era să rămână paralizat.

Scriitoarea Irina Binder l-a vizitat la spital

40.000 de lei strânşi în câteva ore!
Campania de pe Facebook pentru ajutarea bătrânului a organizat-o un medic din Bucureşti, Vasi Rădulescu, acţiune prin care a reuşit, în doar câteva ore 40.000 de lei, pe care îi va dona bărbatului de 66 de ani. „Un om fain s-a oferit să suporte o chirie de 1.200-1.500 de lei pe lună, timp de un an. Altcineva a oferit mâncare la un restaurant, timp de trei luni. Un medic va încerca să-i repare dantura. Lucrăm să găsim un loc de muncă. Un braşovean fain a zis că-n principiu e ca şi rezolvată treaba”, a scris medicul bucureştean, marţi seară, pe pagina lui de socializare.
Întrebat de jurnalişti ce l-a determinat să se implice în acest caz, acesta a declarat: „Am văzut acel clip video duminică seara şi am fost răvăşit de acea cruzime. Este absolut incredibil ce s-a întâmplat acolo. Reacţia mea de a ajuta vine natural acum, după ce-am descoperit povestea domnului bătut. Meritul meu este unul singur, acela că pot coagula nişte oameni într-o facere de bine. Nu e uşor, dar implicarea oamenilor face totul să meargă mai repede şi mai bine”.
Pe de altă parte, Asistenţa Socială a Spitalului Judeţean Braşov a început formalităţile pentru ca bărbatului să i se facă un buletin temporar, având în vedere că bătrânul nu are acte.
De asemenea, şi tânăra scriitoare Irina Binder s-a alăturat campaniei umanitare. „Nu are cont şi nu are acte. Eu am adunat o sumă de bani şi voi mai aduna. Să îi dăm omului o sumă mare cash nu este o idee bună. Nu vreau să îi periclităm siguranţa şi nici să fie ţinta profitorilor. (...) Știu că mulţi vă doriţi să-l ajutaţi, dar să mergeţi la spital nu e o soluţie… Ar fi haos, sunt nişte reguli şi în spital şi omul are nevoie de linişte. Eu îi voi povesti azi ce se întâmplă şi revin şi la voi cu veşti. Importantă este siguranţa lui şi ajutorul să fie pe termen lung. Vă mulţumesc mult tuturor şi orice idee de a-l ajuta e binevenită. Nu fac faţă valului de mesaje de aceea vă scriu aici contul meu PayPal: irina@irinab.com Voi posta toate evidenţele ca să nu existe suspiciuni”, a transmis, marţi, Irina Binder, pe Facebook. Ea spune că va colabora cu medicul Vasile Rădulescu (foto) şi îl vor ajuta împreună pe bătrânul bătut.Ei sunt tinerii care l-au nenorocit
Ceplinsche Adrian (18 ani, din Botoşani, muncitor necalificat în Braşov) şi Mircea Mihai Constantin (23 de ani, din Buzău, barman în Braşov) sunt cei doi tineri care au înmărmurit o ţară întreagă cu brutalitatea lor. Cei doi agresori nu au antecedente penale, nu au fost cercetaţi vreodată pentru fapte de violenţă şi erau băuţi în momentul comiterii faptei. Amândoi se află în arestul Poliţiei, fiind reţinuţi pentru 30 de zile
Sunt acuzaţi deocamdată de lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice, dar nu este exclus ca încadrarea faptei să fie schimbată în tentativă de omor. „Este nevoie şi de plângerea penală a victimei. Leziunile suferite de victimă vor fi reanalizate şi este posibilă schimbarea încadrării juridice a faptei”, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.
Deocamdată, primele declaraţii ale celor implicaţi se contrazic. Dacă victima spune că unul dintre agresori îi datora o sumă de bani, cei doi nu recunosc nimic. „Suspecţii nu au antecedente penale. Unul dintre ei a declarat că era băut şi nu îşi aduce aminte nimic, iar celălalt spune că bătrânul le-a făcut observaţie în timp ce stăteau în faţa pasajului şi de aici a început totul”, a declarat Gabriela Dinu.Mama unuia dintre agresori: „Există un Dumnezeu, nu uitaţi asta pentru toţi!”
Mama unuia dintre cei doi agresori din Braşov face declaraţii care intrigă, după ce fiul ei şi un prieten l-au bătut crunt pe bătrânul de 66 de ani. Dacă în primă fază a încercat să explice pe Facebook că educaţia ei nu a dat roade, au urmat apoi texte în care îi jigneşte pe cei care i-au trimis mesaje. „Sunt foarte slăbită şi obosită, nu reuşesc să răspund la fiecare în parte, atât doar că am văzut în aceste zile, am avut o lecţie de viaţă chiar, că în loc să primesc după faptele mele, bunătatea mea, inima mea, ajutor moral, sprijin, vorbe bune, mi s-a întâmplat contrar! Dar nu-mi pierd curajul şi speranţa pentru că există un Dumnezeu, nu uitaţi asta pentru toţi!”, este un mesaj postat de Claudia, mama lui Mihai Mircea, unul dintre agresorii bătrânului din Braşov.
„Doar nişte analfabeţi îmi pot da mie explicaţia educării unui copil! Este una dintre pasiunile mele dragii mei neştiitori de carte! Vouă care nu mă cunoaşteţi mai bine mergeţi la plimbare să vă îmbogăţiţi vizualul, fără să copiaţi citatele altora care au muncit cu sudoare pentru ele!”, a scris  apoi aceasta. „Analfabet înseamnă să nu ştii să scrii şi să citeşti. Eu văd aici că toţi ştiu să scrie. Mai terminaţi cu victimizarea asta că nu e cazul. Ar trebui să ţineţi capul plecat”, i-a scris imediat cineva.

+5 -1

Comentarii

Willy

2018-04-04 10:14:14


Moldovenisme.

Stupid People

2018-04-04 08:08:02


A uitat să zică să mai citiți, naibii, niște al almanahe...Șmecherul ar putea să se ia de mine, am 1,97 și 115 kg! Îl aștept...

tracon

2018-04-04 08:03:19


Nenorocita asta de femeie ar trebui băgată la închisoare alături de monstrul ei cu chip de copil!

Radu

2018-04-04 07:45:54


Deci unul e muncitor necalificat si altul barman. Care dintre ei e latifundiarul sau batranul muncise pentru parintii unuia dintre agresorii "uituci"?

Liviu

2018-04-04 07:01:28


Moldoveanca și-a educat foarte frumos băiețelul ...sa dea picioare in cap , bătrânilor ...marș din brasov soldovenilor , după ce ca este o idioata , își mai da și arama pe grupurile de socializare.

rammstein

2018-04-04 06:57:51


mai are curaj nenorocita asta sa vorbeasca ???...ar trebui exclusa din societate pentru ce-a facut criminalul ei....mai bine face aun cacat decat un bandit...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Următoarea ţintă

  Continuă conflictul total între Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Aflat în direct la televiziunea publică, fostul premier a sugerat că preşedintele PSD urmăreşte să controleze Banca[...]

  2018-04-04 citeste mai mult
 • La domiciliu sau în week-end

  Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un[...]

  2018-04-04 citeste mai mult
 • Şoferi, atenţie!

  Poliţia va putea suspenda înmatricularea vehiculelor începând din 20 mai, când intră în vigoare OG nr. 14 din 18 august 2017, care modifică şi completează OUG nr. 195/2002[...]

  2018-04-04 citeste mai mult
 • Ne scrie o carte

  Traian Băsescu a anunţat că vrea să scrie o carte despre anii lui de mandat. Acesta a spus că are multe să-şi reproşeze şi că va scrie totul în cartea sa. „Mai aştept, mai sunt[...]

  2018-04-04 citeste mai mult
 • S-a mărit plafonul pentru medicamente compensate

  Plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate va fi majorat cu 10%, de la 900 de lei la 990 de lei, a anunţat marţi premierul Viorica Dăncilă. Măsura[...]

  2018-07-18 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional