Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 21:46

Aveam şi noi un Colectiv în Braşov

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 03 noiembrie 2015

Clubul Rockstadt se închide temporar după tragedia de la Bucureşti. După o analiză amănunţită asupra buretelui de izolare fonică s-a constatat că acesta face parte din aceeaşi categorie cu cel folosit în Colectiv. Azi încep controalele în tot oraşul

Aveam şi noi un Colectiv în Braşov
Multă lume şi-a pus problema, în ultimele zile, cu privire la cluburile din Braşov care ar putea pune în pericol viaţa sau sănătatea clienţilor, aşa cum s-a întâmplat în cazul tragediei care a avut loc vineri seară la clubul Colectiv din Bucureşti. Oarecum surprinzător, un alt club celebru din Capitală, Expirat, îşi va închide porţile, patronul anunţând acest lucru pe contul său de Facebook, unde a postat un mesaj prin care îşi cere scuze celor care au trecut pragul locaţiei în ultimii 13 ani şi recunoaşte că în această perioadă s-au folosit multe improvizaţii care ar fi putut duce la un asemenea episod nedorit. „Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câteodată şi în timpul săptămânii. Am avut destule avarii electrice în ăştia 14 ani. Şi multe improvizaţii. Cred că alături de Fire şi Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcţionăm în Bucureşti. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu că o să facă mulţi ani de puşcărie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. În alt context am facut un bilanţ al taxelor pe care le-am plătit la Statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei. Am funcţionat pe «propria răspundere» de 14 ani. Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la Primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai şi prin aprilie se elibereză autorizaţia. Treabă de 20 minute în 4 luni. Nimeni nu îşi asumă responsabilităţi. Şi mă repet, mă pun în capul listei. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide”, a spus Andrei Sosa, patronul cunoscutului club. 
 
S-au controlat singuri
În acelaşi context, conducerea clubului Rockstadt din Braşov a anunţat că activitatea va fi suspendată temporar, ca o reacţie imediată a celor întâmplate la Bucureşti. „Am decis reevaluarea condiţiilor de siguranţă. Deşi dispunem de căi de ieşire în caz de urgenţă, hidrant şi stingătoare, la o analiză amănunţită asupra buretelui de izolare fonică s-a constatat că acesta face parte din aceeaşi categorie cu cel folosit în clubul Colectiv. În acest sens, vom intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafaţă de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, în club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, în conformitate cu reglementările europene aflate în vigoare”, au explicat cei din conducerea Rockstadt. Aceştia au precizat că vor lua toate măsurile de prevenţie pentru a fi siguri că episodul tragic petrecut vinerea trecută nu se va repeta la Braşov. Reprezentanţii clubului braşovean au mai spus că vor anunţa oficial redeschiderea atunci când toate detaliile vor fi puse la punct, adică cel mai devreme peste 10 zile.
 
Primăria şi ISU Braşov încep azi controalele în localurile din oraş
Primăria municipiului Braşov va începe astăzi verificarea cluburilor, discotecilor, barurilor şi a altor unităţi ce aparţin de alimentaţia publică, cu anumit potenţial de risc, cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare. „Noi am început evaluarea autorizaţiilor şi avizelor emise de serviciile primăriei cu atribuţii în acest sens, iar de marţi, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, vom verifica pe raza municipiului toate aceste unităţi de alimentaţie publică, cu potenţial de risc pentru persoane. Pentru ca acestea să funcţioneze, există o procedură de avizare pe care primăria o respectă, dar noi avizăm documentele pe care le primim. Probabil că mai sunt astfel de unităţi care nu au avizele pentru a funcţiona conform legislaţiei în vigoare”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur. Controalele vor viza şi unităţi din Poiana Braşov. 
 
Primele pe listă: 17 cluburi, cinematografele şi sălile de spectacole
Totodată, ieri la prefectură a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar prefectul Mihai Mohaci a anunţat că, în perioada următoare, toate cele 17 cluburi care funcţionează oficial în oraş vor fi verificate. După ce se vor face aceste verificări, prefectul a precizat că se va continua şi cu alte spaţii aglomerate, cum ar fi cinematografele sau sălile de spectacole. 
 
Închidem chiar tot?
Centrul Vechi al Braşovului are foarte multe baruri, pub-uri şi cluburi la subsol, cu o singură intrare, în care încap câteva sute de persoane, adesea cu mobilier din lemn (ignifugat sau nu), şi cu ferestre fie mici, fie cu gratii, prin care nu poţi organiza o ieşire de urgenţă în caz de incendiu şi cu vreo scară de acces îngustă pe care s-ar fi bulucit lumea îngrozită de flăcări şi fum, scrie un braşovean, Mihai Nanu, pe blogul personal. Astfel de exemple pot fi găsite în cluburile Times, Deane’s Pub, Britannia sau restaurante precum Formula Pub sau Sergiana, care au capacităţi mari de primire a clienţilor, dar ale căror evacuări în caz de urgenţă nu se ştie dacă ar face faţă în cazul a câteva sute de persoane care se bulucesc să iasă în caz de incendiu.
 
Proiect la Guvern: ISU va putea închide cluburile şi va putea dispune amenzi până la 100.000 lei
Guvernul va discuta în şedinţa de azi modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei.
Anunţul a fost făcut ieri de premierul Victor Ponta. Actul normativ se află în lucru, ministerul Justiţiei şi MAI pregătind modificarea legii în acest sens. De asemenea, se caută formule pentru a elimina din legislaţia în vigoare posibilitatea acordării autorizaţiilor de funcţionare în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.
Şedinţa săptămânală a Guvernului a fost devansată cu o zi pentru ca Executivul să acorde urgent ajutoare familiilor care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Clubul Colectiv, dar şi pentru a face unele modificări legislative la cererea MAI şi ISU, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.
 
Foto: LivePictures.ro
 
 
 
+2 -2

Comentarii

zice Klaus

2015-11-03 19:54:18


Romania lucrului bine facut!

ala

2015-11-03 14:07:40


Pe 14 noiembrie se intentioneaza organizarea in Formula Pub a unui concert pentru strangerea de fonduri pentru familiile victimelor din Colectiv. Vad ca si acest local e pe lista neagra. De ce i se permite atunci sa organizeze un astfel de eveniment care va strange o multime de participanti? Poate se iau masuri inainte de o noua tragedie!!!!!!

adi

2015-11-03 07:03:04


"Şedinţa săptămânală a Guvernului a fost devansată cu o zi pentru ca Executivul să acorde urgent ajutoare familiilor care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Clubul Colectiv, dar şi pentru a face unele modificări legislative la cererea MAI şi ISU, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale". - CUM ADICA UNELE MODIFICARI LEGISLATIVE??? ACUUUM?? CE ATI BELIT PANA ACUM?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie