leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6586 RON

1 USD = 4.0976 RON

1 GBP = 5.2037 RON

1 XAU = 155.3364 RON

1 AED = 1.1156 RON

1 AUD = 2.9785 RON

1 BGN = 2.3819 RON

1 BRL = 1.0500 RON

1 CAD = 3.1211 RON

1 CHF = 4.1247 RON

1 CNY = 0.5938 RON

1 CZK = 0.1811 RON

1 DKK = 0.6248 RON

1 EGP = 0.2290 RON

1 HUF = 1.4388 RON

1 INR = 0.0583 RON

1 JPY = 3.6983 RON

1 KRW = 0.3625 RON

1 MDL = 0.2478 RON

1 MXN = 0.2147 RON

1 NOK = 0.4836 RON

1 NZD = 2.6970 RON

1 PLN = 1.0818 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0613 RON

1 SEK = 0.4452 RON

1 TRY = 0.7073 RON

1 UAH = 0.1481 RON

1 XDR = 5.6800 RON

1 ZAR = 0.2828 RON

Editia 6783 - 14 aug 13:48

Bandă neagră pe panoul de pe strada 13 Decembrie

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 05 ianuarie 2018

Între timp, Ministerul Sănătăţii are, în sfârşit, o reacţie şi cere controale

Bandă neagră pe panoul de pe strada 13 Decembrie

Mesajul „Vaccinurile nu sunt sigure” de pe panoul publicitar de pe strada 13 Decembrie din Braşov a fost acoperit cu o bandă neagră, dar nu se ştie cine a făcut acest lucru. Prefectul Braşovului a preferat să nu dea prea multe detalii din ancheta pe care a declanşat-o, după ce a semnalat secretarului de stat Raed Arafat apariţia acestui panou la Braşov. De altfel, Raed Arafat a avut o poziţie asupra acestor panouri, care au mai apărut şi în Iaşi şi Cluj, încă din 29 decembrie.
„Eu m-am întâlnit cu absolut toată lumea care poate să oprească această campanie mincinoasă, din punctul meu de vedere. Cu instituţiile statului, că eu nu discut cu altcineva, cu instituţiile abilitate, cei care pot lua măsuri. Este o anchetă în derulare, mă interesează subiectul şi atâta timp cât conţinutul acestui panou mi se pare că nu reflectă realitatea, s-a luat hotărârea care s-a luat”, a precizat, joi, prefectul Marian Rasaliu.  
De altfel, într-un comunicat remis ulterior presei, prefectul a mai precizat „să fie clar şi să fiu înţeles bine, eu nu am ceva cu persoanele care nu sunt de acord cu vaccinarea pentru că este o opţiune, ci cu cei care susţin o campanie anti-vaccinare. Nu cred că sunt persoane autorizate sau au pregătirea necesară. Din punctul meu de vedere, dau dovadă de ignoranţă şi iresponsabilitate. Omenirea a făcut progrese importante, care au în spate cercetări ştiinţifice, iar acum, prin aceste campanii absurde nu facem decât să ne întoarcem la vremuri şi la boli, pe care le credeam de mult eradicate”.
Nevaccinarea este vinovată de izbucnirea epidemiei de rujeolă, anul trecut în România, când s-au înregistrat 37 de decese în toată ţara, dintre care unul la Braşov. Medicii spun că vaccinarea rămâne singura metodă eficientă de prevenire a unor maladii foarte periculoase.

Ministrul Sănătăţii cere DSP controale
Direcţiile de sănătate publică (DSP) vor controla toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică. Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog. „În unele localităţi au fost postate, la sfârşitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării. Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice şi să sancţioneze, în conformitate cu competenţele lor promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizează sănătatea publică şi care nu au avizul Ministerului Sănătăţii, aşa cum prevede legea. În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noştri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la raţiune şi responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii şi chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creştem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Şi rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinaţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog.

Amendă de până la 25.000 de lei, dacă nu există avizul Ministerului Sănătăţii
Conform art. 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii: „campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii”. Nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice

Panourile ar fi fost plătite de o persoană fizică din Cluj
BizBraşov.ro arată că, potrivit autorităţilor braşovene, campania care a generat scandalul este plătită de o persoană fizică din Cluj, iar contractul privind afişajul din Braşov este făcut pe o lună, după care se prelungeşte lunar.
„Ştim exact cine l-a pus acolo, ştim exact cât s-a plătit pentru conţinutul acelui panou. Din punctul meu de vedere, conţinutul acelui panou este un atentat la siguranţa cetăţenilor,  la siguranţa copiilor, la siguranţa sănătăţii celor care, în mod normal, ar trebui să se vaccineze ca să evite tot felul de boli”, a declarat miercuri Marian Rasaliu, prefectul Braşov, fără a da ulterior alte detalii.

Detalii în articolul „Panoul „diabolic” de pe 13 Decembrie, în anchetă: „Ştim exact cine l-a pus acolo, ştim exact cât s-a plătit pentru conţinutul acelui panou”.

+4 -1

Comentarii

Cornel

2018-01-07 09:40:53


Atitudinea ezitanta si incetineala cu care reactioneaza autoritatile in acest caz sunt cel putin dubioase, atat timp cat exista cadrul legal pentru a aplica sanctiuni si se stie clar persoana din spatele acelui afis. Jos palaria jurnalistilor pentru perseverenta cu care urmaresc acest subiect.

DanaBv

2018-01-05 11:36:43


Stergerea mesajului "vaccinurile nu sunt sigure" mi se pare solutia cea mai corecta. Consider ca orice parinte trebuie sa se informeze cat mai temeinic in orice problema de sanatate ce-l priveste pe copilul lui, deci si in problema vaccinurilor. Personal aprob cu hotarare vaccinarea copiilor impotriva poliomelitei, hepatitei, TBC-ului, varicelei samd, adica cele "clasice". Am deocamdata rezerve privind vaccinarea antigripala si a celei impotriva cancerului de col uterin. Foarte important: Este o masura absolut salutara reinfiintarea Institutului Cantauzino si astept cu nerabdare sa gasim din nou vaccinuri produse de Institutul Cantacuzino. Atunci multe dintre contraargumentele justificate ale celor care sunt acum impotriva vaccinarii vor pica in mod automat, pentru ca nu ma indoiesc ca Institutul Cantacuzino va continua sa fabrice vaccinuri care nu sunt in nici un fel un pericol la adresa sanatatii copiilor nostri. Pana atunci, parinti, informati-va si alegeti cu grija furnizorii de vaccinuri, dar vaccinati-va fratilor copiii, ca altfel mor, si mor si alti nevinovati!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional