leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6679 RON

1 USD = 3.8116 RON

1 GBP = 5.3186 RON

1 XAU = 163.7611 RON

1 AED = 1.0377 RON

1 AUD = 3.0369 RON

1 BGN = 2.3867 RON

1 BRL = 1.1904 RON

1 CAD = 3.0559 RON

1 CHF = 3.9611 RON

1 CNY = 0.5951 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6271 RON

1 EGP = 0.2152 RON

1 HUF = 1.5063 RON

1 INR = 0.0597 RON

1 JPY = 3.4451 RON

1 KRW = 0.3549 RON

1 MDL = 0.2261 RON

1 MXN = 0.2032 RON

1 NOK = 0.4839 RON

1 NZD = 2.7914 RON

1 PLN = 1.1191 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0674 RON

1 SEK = 0.4741 RON

1 TRY = 1.0049 RON

1 UAH = 0.1323 RON

1 XDR = 5.4980 RON

1 ZAR = 0.3145 RON

Editia 6646 - 23 ian 16:06

Blocuri la doi paşi de Pietrele lui Solomon: Un nou proiect imobiliar „visat” pentru zona Şchei

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 noiembrie 2017

Deocamdată, investiţia este în stadiul de consultare publică, iar Primăria Braşov ia în calcul posibilitatea organizării unei întâlniri cu cetăţenii

Blocuri la doi paşi de Pietrele lui Solomon: Un nou proiect imobiliar „visat” pentru zona Şchei

După proiectul imobiliar American Dream, un alt dezvoltator a pus recent ochii pe un teren din Şchei, respectiv două poieniţe de la baza Tâmpei, spre Pietrele lui Solomon, la adresa Petofi Sandor nr. 43 – 45. Aici, o asociere de firme private, respectiv Sapphire Towers SRL, Emerald Towers SRL şi Victory Towers SRL, are în plan să construiască 9 blocuri, cu demisol, parter, două etaje şi mansardă. De altfel, dezvoltatorii au instalat în zonă panouri informative prin care este anunţat proiectul, precum şi faptul că acesta este supus spre consultare publică asupra propunerilor preliminare. Apariţia acestora i-a alertat pe şcheieni, care au început să ia Primăria Braşov cu asalt pentru a cere lămuriri referitoare la noul complex rezidenţial. De altfel, chiar pe respectivele panouri scrie că cetăţenii pot depune observaţii la sediul Primăriei Braşov, până la data de 26 noiembrie, precizând şi faptul că documentaţia poate fi consultată tot la această instituţie.
De cealaltă parte, viceprimarul Braşovului Laszlo Barabas a precizat că această consultare a fost solicitată de municipalitate, având în vedere faptul că este vorba despre un proiect ce urmează a fi implementat într-o zonă „sensibilă”. Astfel, potrivit reprezentantului municipalităţii, „cei care doresc să dezvolte proiectul  au solicitat un certificat de urbanism, pe care l-au obţinut, având în vedere că este un document informativ. În anumite zone, care nu sunt reglementate din punct de vedere urbanistic, trebuie să fie întocmit un PUZ, cum este şi cazul de faţă. Conform legislaţiei, pentru elaborarea PUZ-ului este nevoie şi de o etapă de consultare publică, reglementată prin Ordinul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 2701 din 2010, iar în plan local, prin HCL nr. 321 din 31 mai 2011.  De regulă, consultarea publică se face după emiterea studiului de oportunitate aferent PUZ-ului, dar în cazul speţelor mai sensibile din punct de vedere urbanistic, cum este şi aceasta, putem solicita celor care vor să dezvolte proiecte imobiliare să realizeze consultarea înaintea studiului de oportunitate, adică înaintea începerii elaborării propriu-zise a Planului Urbanistic.  Parcela avută în vedere de dezvoltatorul imobiliar este în vecinătatea ariei protejate Muntele Tâmpa şi a zonei istorice Şchei şi tocmai pentru o mai mare transparenţă, am luat decizia demarării consultării publice”, a explicat Barabas.

Consultarea publică va începe după ce se va publica anunţul la avizierul Primăriei
În ceea ce priveşte legalitatea montării acestor panouri informative, Barabas a precizat că acestea sunt întocmite şi amplasate de către solicitant, potrivit modelului impus de legislaţia în vigoare.
Viceprimarul a precizat că această consultare publică este anunţată prin intermediul panourilor, prin publicarea anunţurilor în presă, prin postarea pe site-ul municipalităţii, prin afişarea planşei la avizierul Primăriei, dar şi prin informarea în scris a fiecărui riveran. Unele demersuri în acest sens sunt realizate de Primărie, iar altele de proprietar. Totodată, el a amintit că, deocamdată, proiectul nu a fost lansat spre consultare de către municipalitate. În aceste condiţii, nici termenul pentru depunerea observaţiilor, adică 26 noiembrie, de pe respectivele panouri nu este valabil, pentru că va fi luat în calcul termenul stabilit în momentul în care va fi lansată consultarea de către Primăria Braşov.
„Ca responsabilitate legală, municipalitatea va prelua propunerile şi observaţiile venite din partea cetăţenilor, acestea urmând să fie notate, analizate şi transmise, dacă întrunesc criteriile legale, solicitantului şi proiectantului, pentru a fi incluse în propunerea finală de PUZ. Primăria va demara ulterior partea de consultare publică aflată în sarcina sa legală, prin comunicare directă către proprietarii afectaţi de PUZ, afişare pe site şi la avizierul instituţiei şi, eventual, convocarea unei întâlniri publice. Termenul de preluare a acestor propuneri, puncte de vedere sau amendamente va decurge din momentul publicării anunţurilor pe site şi la avizier. Demersul municipalităţii va începe îndată ce Primăria se va afla în posesia tuturor documentelor solicitate prin Certificatul de Urbanism. În prezent, solicitantul PUZ-ului nu a depus, complet, documentaţia solicitată în Certificatul de Urbanism”, a mai spus Laszlo Barabas. Potrivit acestuia, acelaşi mod de lucru a fost aplicat în cazul proiectului imobiliar de pe Dealul Warthe, unde se dorea construirea unui bloc turn, sau în cazul construcţiilor „din triunghi”, mai exact la intersecţia străzii Nicolae Titulescu cu calea Bucureşti. Nici unul dintre cele două proiecte nu a trecut de faza finalizării consultării preliminare.

+1 -7

Comentarii

ionel

2017-11-17 15:37:58


Sunt curios care va fi drumul de acces al acestui complex, pentru ca strada Petofi Sandor la un moment dat se ingusteaza foarte mult. Tot datorita accesului ingust, utilajele folosite la santier vor afecta cu siguranta casele de pe traseu.

Ilie Gabriela

2017-11-15 17:23:57


Din poza se vede clar ca se va taia din padure, deci din rezervatia naturala a muntelui Timpa,dar ce mai conteaza pe linga defrisarile care au loc cu nerusinare in toata tara si nu conteaza nici faptul ca zona are un specific arhitectural aparte in care nu se vor incadra sub nici o forma blocuri si vilute.Si acuma imi dau seama de ce in vara am vazut poienita devastata si fara troita care este a BRASOVENILOR oare cine a furat-o ?

Cristianb

2017-11-14 09:19:30


In zonele protejate,zona istorica pe. care o reprezinta cartierul Schei sub nici o forma nu trbuiesc construite blocuri sau alte cladiri mai mari decat cele din zona.Deasemenea la noile constructi primaria ar trbui sa avizeze numai acele constructi cu parcarea masinilor la subsolul canstructiei.

liviu

2017-11-14 09:04:34


Domnule Radu Coltea, pana la Pietrele lui Solomon mai mananci o paine (sau o franzela).

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional