leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6480 RON

1 USD = 4.0896 RON

1 GBP = 5.2128 RON

1 XAU = 163.1706 RON

1 AED = 1.1134 RON

1 AUD = 2.9532 RON

1 BGN = 2.3765 RON

1 BRL = 1.0542 RON

1 CAD = 3.0534 RON

1 CHF = 4.1136 RON

1 CNY = 0.5941 RON

1 CZK = 0.1797 RON

1 DKK = 0.6227 RON

1 EGP = 0.2283 RON

1 HUF = 1.4389 RON

1 INR = 0.0578 RON

1 JPY = 3.6246 RON

1 KRW = 0.3647 RON

1 MDL = 0.2385 RON

1 MXN = 0.2004 RON

1 NOK = 0.4787 RON

1 NZD = 2.8129 RON

1 PLN = 1.0840 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0611 RON

1 SEK = 0.4532 RON

1 TRY = 0.7649 RON

1 UAH = 0.1470 RON

1 XDR = 5.6635 RON

1 ZAR = 0.2895 RON

Editia 6865 - 10 dec 03:50

Braşovul va semna un protocol cu Autoritatea Aeronautică Română şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 27 aprilie 2018

Consiliul Județean și cele două instituții îşi vor planifica activităţile astfel încât traficul aerian să poată fi deschis imediat după finalizarea lucrărilor

Braşovul va semna un protocol cu Autoritatea Aeronautică Română şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea (foto dreapta), împreună cu Alexandru Anghel (foto stânga), coordonatorul proiectului Aeroportului de la Ghimbav, s-a întâlnit miercuri, la Ministerul Transporturilor, cu oficialii Guvernului, dar şi cu cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi cu reprezentanţii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), în vederea pregătirii unui protocol pentru implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov.
Întâlnirea a fost solicitată încă  din 22 martie, când preşedintele Consiliului Judeţean a transmis la Ministerul Transporturilor o adresă oficială prin care a comunicat situaţia la zi a proiectului, stadiul procedurilor demarate în vederea continuării lucrărilor şi mai ales decizia fermă a Consiliului Judeţean de a duce la bun sfârşit, prin eforturi proprii, această investiţie vitală pentru comunitatea braşoveană şi nu numai.
În timpul discuţiilor de miercuri, Adrian Veştea a afirmat „am prezentat caracteristicile viitorului aeroport, precum şi faptul administraţia judeţeană a luat decizia finalizării lucrărilor din resurse proprii. Cu reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Române discutat despre certificarea aeroportului şi am avut parte de deschidere din partea acestei instituţii. Având în vedere că avem în vedere ca aeroportul să fie deschis traficului aerian imediat după ce se termină lucrările, vrem să demarăm de acum demersurile pentru certificare”, a explicat Adrian Veştea.
Cu reprezentanţii Romatsa, preşedinte Consiliului Judeţean Braşov a precizat că „am discutat despre soluţiile tehnice privind echipamentele de radionavigaţie, dar şi despre pregătirea personalului care se va ocupa de dirijarea traficului aerian. Le-am solicitat să ne spună ce echipamente trebuie să cumpărăm, astfel să nu avem apoi probleme cu traficul aerian”, a mai spus Adrian Veştea.
După ce a avut aceste discuţii, reprezentantul administraţiei judeţene a menţionat că „în perioada următoare vom semna cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română, dar şi cu ROMATSA un protocol de colaborare în care, în urma unui grafic de implementare a proiectului, fiecare dintre părţi să îşi planifice activităţile pe care le au de rezolvat până la darea în folosinţă a aeroportului”.

Ofertele pentru calea de rulare, în evaluare financiară
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a precizat că procedura atribuire a contractului pentru realizarea căilor de rulare este în faza de evaluare financiară a ofertelor, după ce s-a trecut de prima etapă, cea a evaluării tehnice a celor şase oferte, fiecare dosar având peste 500 de pagini. „După ce vom termina evaluarea financiară, vom avea discuţie cu Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, privind adjudecarea contractului, apoi, după ce vor trece termenele legale, urmează se semnăm şi contractul de lucrări”, a mai spus Adrian Veştea. Practic, dacă nu vor apărea probleme cu contestaţiile, la finalul lunii mai ar putea fi semnat contractul, iar şantierul ar putea fi deschis la începutul lunii iunie, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 4 luni.

Abordare specială în ceea ce priveşte terminalul de pasageri
Adrian Veştea a precizat că în cursul acestui an are în vedere lansarea procedurilor de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia celorlalte lucrări necesare finalizării aeroportului, iar pentru ca lucrurile să meargă mai repede. Totuşi, în ceea ce priveşte terminalul de călători, preşedintele CJ a precizat că se vor organiza două proceduri, una pentru proiectare, iar cealaltă pentru execuţie. „În cazul acestui obiectiv trebuie stabilite fluxurile de călători. De altfel, în urmă cu două săptămâni am mers la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a vedea ce avem de făcut, având în vedere că va exista un Birou Vamal, un punct de trecere a frontierei, dar vor fi prezente şi alte instituţii din domeniul siguranţei naţionale. Am făcut demersuri pentru ca instituţiile implicate să desemneze câte o persoană care să ţină legătura cu noi în ceea ce priveşte acest proiect. Practic, aceste instituţii vor fi consultate în  timpul etapei de proiectare, astfel încât terminalul respecte toate cerinţele legale”, a mai spus Veştea.

Comentarii

Florin

2018-05-01 18:55:44


Superb. Traim in Brasov si vom putea sa ne urcam in avion sa facem weekendul in Valencia. Exact ca la Sibiu, Bacau, Cluj, Timisoara. La ei se putea. Locuiesti in Sibiu? Faci 15 minute pana la aeroport si esti in Munchen imediat. Locuiesti in Brasov? Faci 4 ore pana la aetoportul din Bucuresti. Ce nu au inteles domnii cu vizune obturata si personalitate minima este ca acesta este un obiectiv national. Ca sa ne apucam sa le explicam de ce este un obiectiv national ar insemna ca unor anumite persoane sa le dezvaluim ca asemanarea dintre Dumnezeu si Romani este ca Dumnezeu nu se crede Roman. Felicitari lui Adrian Vestea si celor care au inteles sa faca tot ce le sta in putinta pentru aducerea acestui obiectiv national la stadiul de realitate palpabila.

Terente

2018-04-29 19:58:45


Si nu numai din Irlanda dar si din alte parti ale lumii. Spor la treaba. Bafta.

kenneth pointon

2018-04-27 12:40:01


everybody in Ireland is waiting, dont whant to fly to Bucuresti anymore.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional