leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6677 RON

1 USD = 4.0341 RON

1 GBP = 5.3242 RON

1 XAU = 159.3098 RON

1 AED = 1.0983 RON

1 AUD = 2.8739 RON

1 BGN = 2.3865 RON

1 BRL = 1.0799 RON

1 CAD = 3.1090 RON

1 CHF = 4.0786 RON

1 CNY = 0.5830 RON

1 CZK = 0.1808 RON

1 DKK = 0.6256 RON

1 EGP = 0.2252 RON

1 HUF = 1.4484 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5984 RON

1 KRW = 0.3585 RON

1 MDL = 0.2369 RON

1 MXN = 0.2140 RON

1 NOK = 0.4950 RON

1 NZD = 2.6526 RON

1 PLN = 1.0874 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0616 RON

1 SEK = 0.4523 RON

1 TRY = 0.6964 RON

1 UAH = 0.1445 RON

1 XDR = 5.6340 RON

1 ZAR = 0.2816 RON

Editia 6826 - 16 oct 21:22

Braşovul va semna un protocol cu Autoritatea Aeronautică Română şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 27 aprilie 2018

Consiliul Județean și cele două instituții îşi vor planifica activităţile astfel încât traficul aerian să poată fi deschis imediat după finalizarea lucrărilor

Braşovul va semna un protocol cu Autoritatea Aeronautică Română şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea (foto dreapta), împreună cu Alexandru Anghel (foto stânga), coordonatorul proiectului Aeroportului de la Ghimbav, s-a întâlnit miercuri, la Ministerul Transporturilor, cu oficialii Guvernului, dar şi cu cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi cu reprezentanţii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), în vederea pregătirii unui protocol pentru implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov.
Întâlnirea a fost solicitată încă  din 22 martie, când preşedintele Consiliului Judeţean a transmis la Ministerul Transporturilor o adresă oficială prin care a comunicat situaţia la zi a proiectului, stadiul procedurilor demarate în vederea continuării lucrărilor şi mai ales decizia fermă a Consiliului Judeţean de a duce la bun sfârşit, prin eforturi proprii, această investiţie vitală pentru comunitatea braşoveană şi nu numai.
În timpul discuţiilor de miercuri, Adrian Veştea a afirmat „am prezentat caracteristicile viitorului aeroport, precum şi faptul administraţia judeţeană a luat decizia finalizării lucrărilor din resurse proprii. Cu reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Române discutat despre certificarea aeroportului şi am avut parte de deschidere din partea acestei instituţii. Având în vedere că avem în vedere ca aeroportul să fie deschis traficului aerian imediat după ce se termină lucrările, vrem să demarăm de acum demersurile pentru certificare”, a explicat Adrian Veştea.
Cu reprezentanţii Romatsa, preşedinte Consiliului Judeţean Braşov a precizat că „am discutat despre soluţiile tehnice privind echipamentele de radionavigaţie, dar şi despre pregătirea personalului care se va ocupa de dirijarea traficului aerian. Le-am solicitat să ne spună ce echipamente trebuie să cumpărăm, astfel să nu avem apoi probleme cu traficul aerian”, a mai spus Adrian Veştea.
După ce a avut aceste discuţii, reprezentantul administraţiei judeţene a menţionat că „în perioada următoare vom semna cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română, dar şi cu ROMATSA un protocol de colaborare în care, în urma unui grafic de implementare a proiectului, fiecare dintre părţi să îşi planifice activităţile pe care le au de rezolvat până la darea în folosinţă a aeroportului”.

Ofertele pentru calea de rulare, în evaluare financiară
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a precizat că procedura atribuire a contractului pentru realizarea căilor de rulare este în faza de evaluare financiară a ofertelor, după ce s-a trecut de prima etapă, cea a evaluării tehnice a celor şase oferte, fiecare dosar având peste 500 de pagini. „După ce vom termina evaluarea financiară, vom avea discuţie cu Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, privind adjudecarea contractului, apoi, după ce vor trece termenele legale, urmează se semnăm şi contractul de lucrări”, a mai spus Adrian Veştea. Practic, dacă nu vor apărea probleme cu contestaţiile, la finalul lunii mai ar putea fi semnat contractul, iar şantierul ar putea fi deschis la începutul lunii iunie, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 4 luni.

Abordare specială în ceea ce priveşte terminalul de pasageri
Adrian Veştea a precizat că în cursul acestui an are în vedere lansarea procedurilor de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia celorlalte lucrări necesare finalizării aeroportului, iar pentru ca lucrurile să meargă mai repede. Totuşi, în ceea ce priveşte terminalul de călători, preşedintele CJ a precizat că se vor organiza două proceduri, una pentru proiectare, iar cealaltă pentru execuţie. „În cazul acestui obiectiv trebuie stabilite fluxurile de călători. De altfel, în urmă cu două săptămâni am mers la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a vedea ce avem de făcut, având în vedere că va exista un Birou Vamal, un punct de trecere a frontierei, dar vor fi prezente şi alte instituţii din domeniul siguranţei naţionale. Am făcut demersuri pentru ca instituţiile implicate să desemneze câte o persoană care să ţină legătura cu noi în ceea ce priveşte acest proiect. Practic, aceste instituţii vor fi consultate în  timpul etapei de proiectare, astfel încât terminalul respecte toate cerinţele legale”, a mai spus Veştea.

Comentarii

Florin

2018-05-01 18:55:44


Superb. Traim in Brasov si vom putea sa ne urcam in avion sa facem weekendul in Valencia. Exact ca la Sibiu, Bacau, Cluj, Timisoara. La ei se putea. Locuiesti in Sibiu? Faci 15 minute pana la aeroport si esti in Munchen imediat. Locuiesti in Brasov? Faci 4 ore pana la aetoportul din Bucuresti. Ce nu au inteles domnii cu vizune obturata si personalitate minima este ca acesta este un obiectiv national. Ca sa ne apucam sa le explicam de ce este un obiectiv national ar insemna ca unor anumite persoane sa le dezvaluim ca asemanarea dintre Dumnezeu si Romani este ca Dumnezeu nu se crede Roman. Felicitari lui Adrian Vestea si celor care au inteles sa faca tot ce le sta in putinta pentru aducerea acestui obiectiv national la stadiul de realitate palpabila.

Terente

2018-04-29 19:58:45


Si nu numai din Irlanda dar si din alte parti ale lumii. Spor la treaba. Bafta.

kenneth pointon

2018-04-27 12:40:01


everybody in Ireland is waiting, dont whant to fly to Bucuresti anymore.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional