Curs BNR

1 EUR = 4.9765 RON

1 USD = 4.6373 RON

1 GBP = 5.8018 RON

1 XAU = 350.3208 RON

1 AED = 1.2626 RON

1 AUD = 3.0320 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8988 RON

1 CAD = 3.3966 RON

1 CHF = 5.0832 RON

1 CNY = 0.6399 RON

1 CZK = 0.1978 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2662 RON

1 INR = 0.0556 RON

1 JPY = 2.9616 RON

1 KRW = 0.3369 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2686 RON

1 NOK = 0.4220 RON

1 NZD = 2.7605 RON

1 PLN = 1.1498 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4261 RON

1 TRY = 0.1428 RON

1 UAH = 0.1171 RON

1 XDR = 6.1121 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8172 - 29 apr 10:42

„Cafeaua în aşteptare” a ajuns „desert în aşteptare” într-un bar din Braşov

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 11 mai 2015

„Cafeaua în aşteptare” a ajuns „desert în aşteptare” într-un bar din Braşov
După ce în anii trecuţi au apărut proiectele „cafea în aşteptare” şi „ciorbă în aşteptare”, o braşoveancă s-a gândit să înfiinţeze şi conceptul de „desert în aşteptare”. 
Până acum, Sano Bar, primul bar cu specific naturist din Braşov, a reuşit să „convingă” clienţii să „cumpere” 30 de deserturi în aşteptare. Andreea Cazacu, administratoarea barului, spune că aceste deserturi vor ajunge la Centrul de Plasament din Codlea, care sunt deja familiarizaţi cu acest local, ei mai fiind invitaţi şi în vinerea mare. În urmă cu doi ani, Bistro de l'Arte implementase ideea „cafelei în aşteptare”, care apoi a fost extinsă şi la „mâncare în aşteptare”. Proprietarii acestui bistro au încercat să selecteze clientela, adresându-se în special azilelor de bătrâni care profitau, astfel, pentru a-şi trimite rezidenţii într-un fel de excursie în centrul oraşului. De asemenea, anul trecut, „La Ceaun” a pornit proiectul „Ciorbă în aşteptare”, proprietarul restaurantului cerându-le clienţilor care făceau „fapta bună” să trimită cerşetorii pe care îi văd pe stradă să servească o masă caldă. Conceptul de cafea în aşteptare (caffe sospeso) presupune că un client plăteşte una sau mai multe cafele pe care alege să nu le bea ci să le lase la restaurant până când un alt client vine şi beneficiază de ea gratis. Ideea a apărut în sudul Italiei şi a intrat în tradiţia zonei ca un act de generozitate. 
+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie