Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 21:20

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 24 februarie 2017

Chiar la Braşov este produs un remediu revoluţionar care poate trata cele mai dificile şi diferite infecţii, dar care poate fi folosit şi pentru prevenirea lor

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Institutul de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” din cadrul Casei de Comerţ Balcanice, susţinut de Laboratoarele Merlin, demarează o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la combaterea şi lupta împotriva infecţiilor.  
Un raport publicat de experţii de Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) dă frisoane populaţiei în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor nosocomiale din spitelele româneşti, dar şi a infecţiilor în general, din România. Experţii europeni amintesc că, în rapoartele mai vechi, se constatase că România avea printre cele mai mici rate de folosire a dezinfectanţilor pentru mâini din Europa.

Este necesară o campanie de responsabilizare
Printre recomandările impuse României, specialiştii ECDC spun că este nevoie de o campanie de responsabilizare, personalul medical şi populaţia trebuie să conştientizeze importanţa dezinfecţiei şi trebuie să utilizeze des dezinfectanţi pentru mâini şi nu numai. Practic în România, nu se conştientizează pericolul bacteriilor rezistente la toate antibioticele, mai spun aceştia. Având în vedere problemele observate, reprezentanţii ECDC atrag atenţia că pentru combaterea infecţiilor nosocomiale este nevoie ca dezinfectanţii să fie uşor de găsit, preferabil lângă fiecare pat.

Un merit la nivel mondial al cercetătorilor români
Iată că Institutul de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon”  creează această campanie de conştientizare, necesară în lupta cu astfel de infecţii care ne dau bătăi de cap. Institutului braşovean a reluat cercetările efectuate pentru prima dată în lume de românii dr. Iuliu Haţieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeş (care a publicat primul tratat din istoria umanităţii de Bactereologie) şi dr. Constantin Levaditi (fondatorul inframicrobiologiei). În conformitate cu rezultate cercetărilor, s-a stabilit faptul că prinicpalele focare de infecţie sunt dinţii, amigdalele, sinusurile faciale, urchea medie, arborele traheo-bronşic, tractul uro-genital şi zonele cutanate. Astfel, din cercetările statistice a rezultat că pe primul loc în ceea ce priveşte predispoziţia la infecţii, în proporţie de 72%, sunt dinţii; în ceea ce priveşte zona traheo-bronşică şi zona intimă (anexitele) predispoziţia la infecţii este de 7%, iar cele mai agresive, preponderente în proporţie de peste 21% sunt infecţiile amigdaliene, ortoparadontale, cele cauzate de igiena precară şi relaţiile intime neadecvate.

Remediul pentru tratarea şi prevenirea infecţiilor
Una dintre soluţiile la îndemâna tuturor în ceea ce priveşte combaterea sau tratarea unor astfel de infecţii este uleiul de Tea Tree, produs de Laboratoarele Merlin chiar la Braşov. Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile şi dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice, şi este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. Produsul firmei braşovene Laboratoarele Merlin este original, extractul de arbore de ceai fiind adus din Australia, ţara sa de origine, unde este un arbore nativ. Produsul firmei braşovene are toate avizele din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Direcţiei Sanitar Veterinare, precum şi certificare ISO, ţinând cont că pe piaţă există, din păcate, şi produse necertificate care nu au proprietăţile celui original.

„In memoriam” dr. Iuliu Haţieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeş, dr. Constantin Levaditi
Totodată, această campanie de conştientizare privind combaterea şi prevenirea infecţiilor se doreşte a fi şi un moment „in memoriam” dedicat marilor medici români, dr. Iuliu Haţieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeş, dr. Constantin Levaditi şi meritele lor ca medici români în descoperirile şi evoluţia umanităţii prin crearea primului tratat de bactereologie, dar şi fondarea inframicrobiologiei. Nu în ultimul rând, Institutul de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” adresează un îndemn structurilor civice şi bisericii să i se alăture în această campanie.

De unde puteţi achiziţiona Tea Tree
- Distribuitor naţional Micul Rege – Tel. 0744.668.899
- Supermarket Bene, str. Uranus
- Cataleea Purpureea – Galeriile Orizont 3000
- Magazin Paradisul Verde – Auchan (Coresi şi Bartolomeu)
- Magazin Paradisul Verde – Carreefour
- Magazin Paradisul Verde, str. Sf. Ioan nr. 6
- Biaplant Med – Selgros
- Univers Caro, str. Iuliu Maniu nr. 41
- Biolion Natur, pietonal Valea Cetăţii, Jepilor nr. 6 A.
- Mgazinele naturiste şi nu numai care doresc să se alăture acestei campanii de prevenţie şi combatere a infecţiilor pot solicita Laboratoarelor Merlin colaborarea la numărul de telefon 0724.743.434, la adresa de e-mail office@laboratoarelemerlin.ro sau distrbuitorului naţional Micul Rege.

Ştiaţi că:
- Cele mai multe infecţii se iau în spitale, în mijloacele de transport public, în saloanele de frizerie şi coafură, în unităţile de cazare.
- Infecţiile aprar şi în rândul tinerilor, din cauza necunoşterii respectării iginei sexuale, dar şi la alte persoane din cauza folosirii aparatelor şi jucăriilor intime.
- În rândul copiilor, infecţiile se pot lua în creşe, grădiniţe sau şcoli primare
- Infecţiile pot apărea şi de la lenjeria intimă sau prosopele folosite
- La persoanele învârstă pot apărea infecţii din cauza protezelor dentare necurăţate
- Şi şoferii de taxi sau de TIR sunt predispuţi la infecţii la picioare, fiindcă stau mult la volan, astfel că se creează un microclimat favorabil apariţiei şi dezvoltării micozelor.
- Igiena intimă la adulţi
- Igiena intimă la copii (lipsa educaţiei de mici privind spălatul pe mâini şi folosirea dezinfectanţilor)

 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie