leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6910 - 22 feb 23:03

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 14 martie 2017

Este necesar ca fiecare persoană să se informeze, să cunoască cauzele bolilor, ale diferitor infecţii care pot fi contactate în desfăşurarea activităţilor zilnice şi mai ales să ştie cum le poate evita şi preveni

Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

Pentru conştientizarea, dar mai ales pentru sensibilizarea populaţiei cu privire la lupta împotriva infecţiilor, vă prezentăm astăzi o abordare spirituală, sufletească, cu privire la această problemă cu ajutorul preotului Ilie Muntean, director al Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” şi preot misionar la Spitalul Militar de Urgenţă Regina Maria.  
Acesta este de părere că Biserica şi Şcoala au un rol important în informarea populaţiei cu privire la apariţia şi combaterea infecţiilor. „Sunt bucuros să particip la această campanie prin care încercăm să conştientizăm oamenii că este necesar să se informeze, să cunoască cauzele bolilor, ale diferitor infecţii care pot fi contactate în desfăşurarea activităţilor zilnice şi mai ales să ştie cum să le poate evita sau preveni. O persoană informată poate lua decizii mult mai responsabile, fără frica produsă de lipsa cunoştinţelor. În perioada imediat următoare, vom demara această campanie în şcoli şi mai ales prin intermediul Bisericii. Biserica urmăreşte sănătatea sufletească a credincioşilor ei, dar şi sănătatea trupească, acestea fiind în strânsă legătură. Ştim cu toţii celebra zicere, «Minte sănătoasă în corp sănătos». De asemenea, ştim că Dumnezeu a creat omul dându-i trup şi suflet, sufletul – suflarea de viaţă primită de la Dumnezeu, iar trupul – vasul în care a pus această suflare (numit şi templul Duhului Sfânt).Din acest motiv, avem datoria de a ne îngriji şi de sănătatea trupească coroborând acest lucru cu grija sufletească. Cât timp eşti sănătos, te poţi bucura de toate darurile lui Dumnezeu, de toate frumuseţile care ţi le oferă viaţa. Sănătatea însăşi este un echilibru al organismului care trebuie păstrat în armonie! Această armonie este «atinsă» de mediul în care trăim, un mediu «infect», cu ţigări, alcool, cu droguri, cu o alimentaţie necorespunzătoare, cu exagerări de tot tipul, cu o mulţime de vicii extrem de dăunătoare nu numai sufletului, dar şi organismului nostru. Dacă adăugăm şi stresul zilnic la care este supusă societatea de astăzi, avem cocktail-ul perfect pentru autodistrugere”, a subliniat pr. Muntean.

Să tratăm sau să prevenim?
Vorbind strict de partea trupească, când omul ajunge să se îmbolnăvească, de cele mai multe ori în loc să se lupte cu boala, cade într-o stare de depresie, fapt care poate fi evitat prin cunoaştere, printr-o bună informare, dar mai ales prin prevenire. „Întrebarea la care trebuie să răspundem este: ce e mai bine, să tratăm sau să prevenim? Sunt situaţii în care a preveni este târziu şi de aceea este necesar tratamentul, deci ambele acţiuni îşi au rolul rol. Un corp sănătos funcţionează şi gândeşte sănătos, un corp afectat de o boală necesită intervenţia promptă prin tratament”, a explicat preotul braşovean.
Acesta a precizat că printre elementele care previn îmbolnăvire se numără în primul rând igiena, urmată o alimentaţie corectă, comunicarea cu ceilalţi, practicarea sportului în general, a oricărui tip de activitate care ne pune în mişcare, precum şi faptul de a fi pozitivi, optimişti, de a duce un stil de viaţă echilibrat. „Institutul de Terapii Complementare şi Prim Ajutor «Sfântul Pantelimon», prin activitatea pe care o desfăşoară în cadrul Laboratoarelor Merlin, pune la dispoziţia tuturor rezultatul muncii unui colectiv de profesionişti, medici şi cercetători pentru combaterea şi lupta împotriva unor astfel de probleme cauzate de diverse infecţii, prin produsele pe care le-a implementat. Nu uitaţi: pentru lume, probabil fiecare dintre noi este doar o persoană oarecare, dar pentru anumite persoane suntem lumea toată! De aceea este imperios necesar să conştientizăm importanţa mesajului pe care vrem să-l transmitem prin intermediul campaniei pe care o desfăşurăm”, a punctat directorul Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon”.
Cei mai expuşi la infecţii, şi mai ales în această perioadă, sunt copiii, care în colectivitate iau contact cu numeroase bacterii, în funcţie de imunitatea fiecăruia, astfel că igiena şi o bună informare cu privire la combaterea unor astfel de infecţii sunt necesare în fiecare unitate de învăţământ.

Recomandări împotriva infecţiilor
Pentru a preveni infectarea sunt recomandate şi două antibiotice şi antimicotice vegetale care sunt produse la Braşov de Laboratoarele Merlin. Uleiul de Tea Tree cu extract de arbore adus chiar din Australia, ţara sa de origine, (un produs care are virtuţi incontestabile şi dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice), dar şi Uleiul de Oregano, care este un antibiotic natural ce previne oxidarea celulelor din corp, dar are şi proprietăţi antifungice.

De unde puteţi achiziţiona Tea Tree
- Distribuitor naţional Micul Rege – Tel. 0744.668.899
- Supermarket Bene, str. Uranus
- Cataleea Purpureea – Galeriile Orizont 3000
- Magazin Paradisul Verde – Auchan (Coresi şi Bartolomeu)
- Magazin Paradisul Verde – Carreefour
- Magazin Paradisul Verde, str. Sf. Ioan nr. 6
- Biaplant Med – Selgros
- Univers Caro, str. Iuliu Maniu nr. 41
- Biolion Natur, pietonal Valea Cetăţii, Jepilor nr. 6 A.
- Magazin Naturist Şchei – str. C-tin Brâncoveanu nr. 20
- Enatural – str. Saturn nr. 31 – 33
- Enatural – str. Gării nr. 38
- Best Heat – str. Zorilor colţ cu Calea Bucureşti
- Magazin Herba – Parcul Someşul
- Magazin Naturist Eliana Mall, la intrare
- Magazin Naturist – str. Al. Vlahuţă colţ cu Brânduşelor
- Magazinele naturiste din incinta Pieţei Astra
- Magazinele naturiste şi nu numai care doresc să se alăture acestei campanii de prevenţie şi combatere a infecţiilor pot solicita Laboratoarelor Merlin colaborarea la numărul de telefon 0724.743.434, la adresa de e-mail office@laboratoarelemerlin.ro sau distribuitorului naţional Micul Rege.


 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional