Curs BNR

1 EUR = 4.9765 RON

1 USD = 4.6373 RON

1 GBP = 5.8018 RON

1 XAU = 350.3208 RON

1 AED = 1.2626 RON

1 AUD = 3.0320 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8988 RON

1 CAD = 3.3966 RON

1 CHF = 5.0832 RON

1 CNY = 0.6399 RON

1 CZK = 0.1978 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2662 RON

1 INR = 0.0556 RON

1 JPY = 2.9616 RON

1 KRW = 0.3369 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2686 RON

1 NOK = 0.4220 RON

1 NZD = 2.7605 RON

1 PLN = 1.1498 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4261 RON

1 TRY = 0.1428 RON

1 UAH = 0.1171 RON

1 XDR = 6.1121 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8172 - 29 apr 12:51

Care sunt cerinţele CIO pentru Braşov ca să organizeze Olimpiada din 2020

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 11 iunie 2014

În primul rând, edilii braşoveni trebuie să obţină o serie de garanţii guvernamentale, că vor avea sprijinul necesar pentru derularea acestei competiţii de mare anvergură, dar şi să stabilească bugetul necesar competiţiei, cel târziu până la jumătatea acestei luni, ţinând cont că pe 17 iunie, dosarul de candidatură trebuie deja depus

Care sunt cerinţele CIO pentru Braşov ca să organizeze Olimpiada din 2020
Pe 17 iunie, reprezentanţii Primăriei Braşov vor depune la Lausanne dosarul de candidatură în vederea organizării celei de-a III-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret, care vor avea loc în perioada 9 – 18 februarie 2020. Braşovul este la concurenţă cu oraşul elveţian Lausanne pentru organizarea acestui eveniment de marcă, iar acum, Primăria Braşov în calitate de organizator trebuie să obţină garanţiile guvernamentale pentru sprijinirea derulării acestui eveniment. De exemplu, Braşovul va trebui să ofere o garanţie de la autorităţile naţionale competente pentru a confirma că Regulile Codului Mondial Antidopaj (WADA) şi Regulile Antidopaj ale IOC (care sunt bazate pe Codul Mondial Antidopaj) se vor aplica în cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret sau de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru ca sportivii din alte ţări să aibă acces fără probleme la graniţă cu armamentul şi muniţia necesare pentru probele de biatlon.   
De asemenea, specialiştii Primăriei Braşov trebuie să contureze până la jumătatea acestei luni şi0 bugetul necesar pentru organizarea acestei competiţii de anvergură. „Considerăm că dosarul nostru de candidatură este unul cu şanse reale pentru a fi desemnaţi oraş gazdă al Jocurilor Olimpice din 2020, mai ales având în vedere experienţa Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013 şi care s-a dovedit a fi cea mai de succes competiţie organizată de Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene. Până în data de 17 iunie, vom face ultimele completări, după aceea vom aştepta decizia Comitetului olimpic Internaţional (CIO) de desemnare a oraşului gazdă. Pentru România, aceste Jocuri olimpice reprezintă cea mai mare oportunitate de dezvoltare a sporturilor de iarnă”, a precizat primarul George Scripcaru. 
 
Avantajul: arealul bazelor sportive este mai restrâns
Ţara organizatoare a celei de-a III-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret va fi aleasă de membrii CIO în cadrul sesiunii extraordinare la Lausanne în mai – iunie 2015. Dacă Braşovul va fi desemnat organizator, jocurile ar urma să fie organizate în Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Fundata şi Valea Prahovei. Spre deosebire de Lausanne arealul bazelor sportive este mult mai restrâns, însă, până în 2020 autorităţile trebuie să pună la punct tot ce s-au angajat că vor face şi au cuprins în dosarul de candidatură.
Primarul George Scripcaru a precizat că Braşovul vrea să includă pe lista de probe sportive de la Jocurile Olimpice din 2020 şi bobul, în condiţiile în care Primăria Braşov alături de ceilalţi organizatori va identifica resursele necesare pentru amenajarea unei piste de bob. În ceea ce priveşte patinoarul din Poiana Braşov, fie va rămâne pe structura actuală (structură uşoară), fie se va merge pe o structură cum era proiectul iniţal.  Depunerea candidaturii la Jocurile Olimpice constituie un avantaj şi pentru obţinerea unei finanţări europene în vederea extinderii domeniului schiabil spre Râşnov, iar demersurile făcute de edili pentru conturarea proiectului vor înclina foarte mult balanţa pentru obţinerea dreptului de a organiza competiţiile sportive din 2020. 
 
Sunt acceptate şi mai puţine probe sportive
Reprezentanţii Comitetului Olimpic internaţional (CIO) au precizat că programul Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020 poate fi ales din programul Lillehammer 2016, cu condiţia ca locurile de desfăşurare a competiţiilor să permită desfăşurarea acestuia, însă nu există obligaţia de includerea a tuturor sporturilor/disciplinelor/evenimentelor Olimpice existente la Jocurile ce se vor derula peste doi ani. 
Nu în ultimul rând, Braşovul, dacă va fi desemnat organizator, nu va avea obligaţia de a crea un logo special pentru candidatura sa. Un astfel de logo personalizat poate însă să fie folosit exclusiv în scopuri instituţionale (de exemplu, rechizite, anteturi, cărţi de vizită, prezentări video, broşuri), respectiv să fie folosită emblema existentă a oraşului, împreună cu emblema existentă a Comitetului olimpic Român. „În cazul în care oraşul candidat doreşte să creeze un logo care să îi reprezinte candidatura, acesta va avea un design integrat, format dintr-un element de design distinctiv, marca verbală a oraşului (numele oraşului şi anul Jocurilor Olimpice pentru Tineret pentru care oraşul îşi depune candidatura) şi numele oraşului candidat la Jocurile Olimpice pentru Tineret”, au precizat reprezentanţii Comitetului Olimpic.
 
„Preţul corect” pentru cazare
În vederea completării dosarului de candidatură, organizatorii braşoveni trebuie să mai obţină şi o serie de garanţii  de la fiecare proprietar sau operator de hotel din Satul Olimpic cu privire la disponibilitatea camerelor în acea perioadă, preţul pe tipul de cameră, cu toate taxele incluse. În acest sens, autorităţile braşovene au trebuit să stabilească şi un preţ maxim garantat de persoană pe zi (exprimat în dolari) pentru cazarea cu pensiune completă în Satul Olimpic pentru Tineret, cu toate taxele şi comisioanele incluse.
 
Comitetul Olimpic a cerut detalii despre clima din zonă
Pentru a desemna ţara câştigătoare, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a cerut şi o serie de detalii legate de clima din zonă, respectiv detalii despre volumul mediu de precipitaţii, intensitatea vântului, grosimea stratului de zăpadă sau cam cât de multă ceaţă este în respectiva perioadă a anului, când ar urma să se desfăşoare competiţiile.
Totodată, edilii braşoveni au trebuit să transmită CIO şi o serie de detalii legate de locurile propuse pentru festivităţile de deschidere/închidere a jocurilor sau locul unde vor fi premiaţi sportivii. „Furnizaţi un dosar fotografic care să descrie şi să ilustreze amplasarea şi configuraţia spaţiilor planificate pentru zona rezidenţială şi Piaţa Satului Olimpic pentru Tineret, punând accent pe tipul de clădiri (ex. permanent/temporar) şi amplasarea sălilor de mese, punctelor de acces şi centrului de transport. Furnizaţi un dosar fotografic care să descrie şi să ilustreze tipurile şi amplasarea camerelor, indicând poziţia lor în interiorul locului”, se precizează în documentele care stabilesc procedura de candidatură pentru aceste Jocuri Olimpice.
 
 
 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie