Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 20:53

Cei „10 de nota 10”

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 18 noiembrie 2013

Elevii de excepţie ai Braşovului, cu cele mai bune performanţe la olimpiadele şcolare, au fost premiaţi în cadrul galei de la Aro Palace, de la sfârşitul săptămânii trecute.

Cei „10 de nota 10”

Atmosferă de sărbătoare joi seara, la barul de noapte Aro Palace, unde, la invitaţia doamnelor din PNL Braşov, personalităţi din conducerea partidului şi nu numai au participat la balul caritabil „Zece de nota 10”. În cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu trustul de presă „Mix” au fost premiate zece poveşti de succes din elita şcolară braşoveană, tineri care excelează în domeniul lor, fie el sport, literatură, muzică sau limbi străine. „Susţinem şi premiem de ani buni excelenţa. Sunt mâhnit pentru faptul că mulţi dintre tinerii noştri de elită aleg să plece din ţară. Am călătorit mult şi, chiar dacă în Europa imaginea noastră are uneori de suferit, în Statele Unite şi în Canada românii sunt văzuţi foarte bine.  Aceşti copii sunt adevărata imagine a României”, a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele PNL Braşov. În organizarea acestei seri de gală, cel mai important rol l-a avut Organizaţia Femeilor Liberale din Braşov, al cărei preşedinte, doamna Laura Bratosin, a ţinut să mulţumească elevilor, partenerilor, dar şi tuturor colegelor din organizaţie pentru reuşita evenimentului. O altă prezenţă importantă a balului, senatorul Petre Roman a ţinut să amintească faptul că „odată era o mândrie să reprezinţi România în lume. Astăzi nu mai este chiar aşa deoarece nu am ştiut să ne punem oamenii de valoare acolo unde le este locul. Excepţionalismul şi competenţa unei ţări nu e dată de mărimea ei, ci de calitatea sistemului educaţional. Aici noi nu stăm foarte bine, deci e cu atât mai mult lăudabilă iniţiativa din această seară a doamnelor liberale”. Costul unei invitaţii de participare a fost de 150 de lei, iar din banii strânşi, cei zece elevi „de nota 10" au fost premiaţi. De asemenea, în cadrul balului a fost organizată o licitaţie unde au putut fi achiziţionate icoane pe sticlă sau tablouri, trei dintre acestea fiind donate chiar de către Aristotel Căncescu, ele purtând semnătura lui Ştefan Popa Popas.
 
Elevii premiaţi în cadrul galei
„Îmi plac informatica şi fizica. Mă gândesc ca în continuare să merg pe aparatură medicală pentru a le îmbina pe cele două cu medicina, care de asemenea mă atrage”.
Răzvan Ardelean,
Colegiul de Informatică „Grigore Moisil” – informatică


„În preajma concursurilor lucrez forte mult, în special noaptea. Studiul individual e necesar pentru că trebuie să te documentezi mult de pe internet”.
Roxana Avădanei,
Colegiul de Informatică „Grigore Moisil” - tehnologia informaţiei


„Idolul meu e Gabi Szabo. La prima naţională am întâlnit-o şi a fost foarte entuziasmată. La concursuri îmi spun o rugăciune şi mă gândesc că alerg singură”.
Adina Cârciogel
Şcoala Generală Nr. 14 – atletism


„Au fost zeci de ore de muncă dar nu pot spune că a fost ceva obositor. Profesorul mi-a devenit un prieten iar familia ştiam că mă susţine, aşa că totul a fost o plăcere”.
Darius Ignat
Liceul Teoretic Codlea – logică


„Toţi rromii ar trebui să ştie limba lor maternă, care are mai multe dialecte. Noi ştim dialectul vorbit în zonă,  dar la şcoală învăţăm limba care se vorbeşte în general”.
Loredana Cocoraş
Colegiul Naţional „Unirea” - limba rromani


„Am început din clasa a treia. la început nu mi-a plăcut, am crezut că e greu. Dar tradiţia rromilor şi felul în care doamna profesoară ne-a predat m-au atras”.
Rozalia Kulcsar
Liceul „Mihail Săulescu” Predeal - limba rromani


„Este unul dintre cele mai dificile instrumente, dar mie mi-a plăcut foarte mult. Sper să ajung să cânt în străinătate, la Salzburg sau Viena”.
Edmond Mailat
Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” – corn


„În laboratorul de biologie mă pregătesc ore întregi pentru olimpiadele judeţene şi naţionale. După multe ore suplimentare au apărut rezultatele”.
Mihai Soare
Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş – biologie


„O să susţin examenul Cambridge la nivelul Proficency, cu probele: orală, de ascultare, de lectură şi proba scrisă. Am şi emoţii dar o să trec peste ele”.
Andreea Ciucaşu
Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” - limba engleză


„Mă descarc prin muzică. Ştiu să cânt la pian, flaut, vocal, dar cel mai mult iubesc naiul, pe care l-am îndrăgit din clasa a Vi-a. Naiul este totul pentru mine şi repet câteva ore zilnic”.
Sara Balint
Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Făgăraş – nai

„Violoncelul pentru mine este cea mai mare pasiune. Încă de când eram mic, de când tata m-a înscris la acest instrument, m-am îndrăgostit de el din tot sufletul”.
Ştefan Simion
Liceul „George Enescu” - violoncel

 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie