leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6658 RON

1 USD = 4.0493 RON

1 GBP = 5.3102 RON

1 XAU = 159.3087 RON

1 AED = 1.1024 RON

1 AUD = 2.8934 RON

1 BGN = 2.3856 RON

1 BRL = 1.0981 RON

1 CAD = 3.1071 RON

1 CHF = 4.0769 RON

1 CNY = 0.5837 RON

1 CZK = 0.1805 RON

1 DKK = 0.6254 RON

1 EGP = 0.2261 RON

1 HUF = 1.4494 RON

1 INR = 0.0551 RON

1 JPY = 3.5981 RON

1 KRW = 0.3572 RON

1 MDL = 0.2380 RON

1 MXN = 0.2144 RON

1 NOK = 0.4931 RON

1 NZD = 2.6609 RON

1 PLN = 1.0868 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0618 RON

1 SEK = 0.4520 RON

1 TRY = 0.7283 RON

1 UAH = 0.1445 RON

1 XDR = 5.6416 RON

1 ZAR = 0.2849 RON

Editia 6828 - 18 oct 20:12

Cei mai buni contabili ai Braşovului, premiaţi de ziua lor

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 22 sepembrie 2017

Ziua Naţională a Contabilului Român a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.

Cei mai buni contabili ai Braşovului, premiaţi de ziua lor

Cea de-a XIII-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român a fost marcată joi în mod festiv de către Corpul Experţilor Contabili şi a Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).
La eveniment au fost invitaţi să ia parte toţi profesioniştii contabili din judeţ, reprezentanţii ai autorităţilor locale, dar şi colaboratorii CECCAR. Manifestarea, ce a stat sub egida „Profesia contabilă – azi şi în viitor”, a fost deschisă de Nicolae Băjan, preşedintele CECCAR Braşov, cel care a subliniat faptul că „această sărbătoare reprezintă un prilej pentru a aduce un omagiu tuturor celor care au luptat pentru sau au sprijinit activităţile CECCAR – membri fondatori, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi administraţiei locale, autorităţilor publice, organisme neguvernamentale, precum şi structurilor alese şi executive ale CECCAR şi, nu în ultimul rând, experţii contabili şi contabilii autorizaţi, aceşti furnizori de încredere şi securitate financiară, ce au asigurat unitatea şi au dat puterea şi resursele necesare tuturor realizărilor din profesia contabilă”.

Adrian Veştea, preşedinte CJ: „Sunt mândru că meseria mea de bază este cea a cifrelor”


De profesie expert contabil, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov i-a felicitat cu această ocazie pe colegii braşoveni, pe cei care, de fapt, contribuie la bunăstarea economiei româneşti. „Sunt foarte bucuros pentru faptul că am îmbrăţişat meseria de contabil, este o meserie care, de fiecare dată, dă ora exactă, atât în administraţie, cât şi în cadrul societăţilor comerciale. Am avut şansa de a deveni expert contabil, ulterior, acest lucru ajutându-mă foarte mult în cariera mea pe parte de administraţie publică, o carieră care necesită implicare continuă. Am plecat de la Râşnov, din funcţia de primar, loc în care am implementat foarte multe proiecte, unde am elaborat bugete şi am avut grijă de foarte multe instituţii care se aflau în subordinea Primăriei. Ajungând la Consiliul Judeţean, lucrurile sunt mult mai complexe, este nevoie de o implicare mult mai mare. Cred că noi, contabilii, avem şansa de a înţelege şi de a găsi soluţii, de cele mai multe ori, în situaţii critice, având la dispoziţie bugete mici, atenţi fiind la drămuirea banilor publici. Acest lucru m-a ajutat pe mine foarte mult şi cred că este, din punct de vedere al educaţiei, pentru toţi cei care îşi propun să facă administraţie publică, un domeniu care trebuie, în mod obligatoriu, parcurs. Tuturor contabililor le transmit multă sănătate, «La mulţi ani!» şi să treacă cu bine peste toate provocările, care, de la zi la zi, sunt aplicate, unele dintre ele, fără să aibă la bază o evaluare a efectelor pe care le pot produce. Cum au reuşit în toată această perioadă să demonstreze că sunt acel suport din spatele agenţilor economici, să o facă şi în continuare şi să îi sprijine pe cei care nu fac altceva decât să plătească şi să asigure ţării acesteia o serie de servicii fără de care n-am putea să funcţionăm”, a afirmat Adrian Veştea.

Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe, şi subiectul „fierbinte”, splitarea TVA


Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, prezent la eveniment, a declarat că subiectul actual şi „fierbinte” din domeniul contabil, plata defalcată a TVA, nu este o noutate în România, o astfel de propunere fiind analizată şi pe vremea când era el ministru, dar la care s-a renunţat tocmai din cauză că, în urma consultărilor cu specialiştii şi a simulărilor făcute, s-a constatat că o astfel de măsură va bulversa inutil contribuabilii de bună credinţă şi aceasta fără prea multe beneficii pentru bugetul de stat. Potrivit acestuia, măsura s-ar putea aplica doar pe anumite segmente, cum ar fi pentru cei care tot deschid şi închid firme, o practică de multe ori generatoare de evaziune. „Prima provocare a profesiei de contabil o reprezintă îmbunătăţirea activităţii – informaţiile pe care le produc experţii contabili trebuie să capete calitate şi valoare. Cei care iau decizii au nevoie de ele în timp util şi, de asemenea, să fie şi cele mai bune. Apoi sunt provocările legate de schimbarea legislaţiei; aceasta, nefiind stabilă, creează experţilor contabili multe probleme în desfăşurarea activităţii, cum este cazul în acest moment, de exemplu, cu split TVA sau cu contribuţiile sociale trecute la salariaţi. Îmi pare rău pentru faptul că cei care sunt în Guvern nu se consultă cu specialiştii. Cât am fost ministru de Finanţe, aveam un Colegiu Fiscal, unde erau reprezentanţi ai profesiilor liberale şi luam decizii împreună cu aceste organisme. De aceea cred că am reuşit să evit nişte lucruri care ar fi creat multe greutăţi mediului de afaceri şi chiar bugetului de stat”, a mai spus Gheorghe Ialomiţianu.

Au fost premiaţi cei mai buni membri


La finalul evenimentului, au fost premiaţi cei mai buni membri CECCAR – filiala Braşov, „ca o recunoaştere a eforturilor depuse în sprijinul profesiei contabile şi a statutului de membru CECCAR, dar şi pentru stimularea activităţilor profesionale. Pentru a stabili Topul local al celor mai buni membri CECCAR ai filialei Braşov, s-au organizat competiţii pentru secţiunile experţi contabili şi contabili autorizaţi”, a subliniat Cornelia Deleanu, director executiv al CECCAR Braşov. Astfel, s-au premiat societăţile de expertiză contabilă şi persoanele fizice experţi contabili, precum şi societăţile de contabilitate şi persoanele fizice contabili autorizaţi. Criteriile luate în considerare au fost: acordarea vizei anuale de exercitare a profesiei contabile în ultimii trei ani; plata intergală a cotizaţiilor profesionale în ultimii trei ani; cifra de afaceri realizată în anul precedent acordării premiului.

 
TOPUL LOCAL AL CELOR MAI BUNI MEMBRI AI CECCAR
 
Societăţi de expertiză
Locul I – SC Alma Consulting SRL – administrator: Anton Mihaela
Locul II – SC Help Cont Expert SRL – administrator: George Manuela
Locul III – SC Smart Biz Financials SRL – administrator: Bucur Sebastian
 
Societăţi de contabilitate
Locul I – SC Dencont SRL – administrator: Dumitraşcu Denisia
Locul II – SC Macont SRL – administrator: Țifrea Marius
Locul III – SC Triumph Cont SRL – administrator: Scurtu Mariana
 
Persoane fizice experţi contabili
Locul I - Moaşcă Ioan
Locul II – Breja Mihaela
Locul III – Novac Lucica
 
Persoane fizice contabili autorizaţi
Locul I – Neacşu Petre
Locul II - Botar Mariana
Locul III – Gaşpar Marcela
 
+5 -3

Comentarii

Scurtu mariana

2017-09-24 07:31:40


Cata munca este in spatele trofee!!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional