Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 19:20

Cel mai „vechi” cocktail din România va fi prezentat sâmbăta aceasta la Braşov

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 14 februarie 2014

Având numai ingrediente cu vechime de peste 40 de ani, băutura va fi servită într-un pahar fabricat în 1940. Ca decor, cireşe conservate timp de 34 de ani

Cel mai „vechi” cocktail din România va fi prezentat sâmbăta aceasta la Braşov

Cunoscută ca lansatoare de trenduri la nivel naţional, echipa Bistro de l’Arte, unul dintre cele mai cunoscute localuri din Braşov, va prezenta sâmbătă, în cadrul „Târgului de nunţi” organizat la Braşov Business Park, cocktail-ul în componenţa căruia intră doar ingrediente cu o vechime mai mare de 30 de ani. Paharul în care va fi servit este chiar mai vechi, datând din 1940. În componenţa băuturii vor intra trei ingrediente de bază: Ron Guajiro Oro din 1970, Marie Brizard Charleton Follies din 1980, Armagnac Des Seigneurs din 1970. Armagnac este cel mai vechi brandy produs în Franţa, consumat în trecut pentru calităţile sale terapeutice. Este un distilat din vin învechit în butoaie de stejar înainte de a fi îmbuteliat. Ron Guajiro provine din distileriile San Bartolomé de Tejina aflate în Insule Canare, fiind produs de aceeaşi familie din anul 1948.
Marie Brizard Charleton Follies este cel mai faimos producător liqueur din Franţa, fondat în 1755 în Bordeaux. Sticla aflată la Braşov este una dintre puţinele rămase din anii ’80 iar conţinutul este aromat cu fructul pasiunii. Băutura va fi servită într-un pahar gravat manual, provenit din America, fabricat în 1940, în perioada post-prohibiţie. Piesa este unică în România şi poate fi admirată sâmbătă, la „Târgul de nunţi”. Decorul cocktail-ului vor fi chiar cireşele care au fost conservate nu mai puţin de 34 de ani în Armagnac.
Şi, pentru ca totul să fie special până la final, băutura va fi preparată numai cu ustensile de provenienţă japoneză, renumite pentru calitatea, aspectul şi costul lor ridicat.

Barmanul, campion naţional şi finalist mondial
Cocktail-ul a fost conceput şi va fi preparat de Mihai Fetcu (foto), unul din barmanii Bistro de l’Arte, campion naţional Bols Around the World 2012 şi finalist mondial la Swizzle Master 2012 şi 2013. Echipa de barmani din Bistro de l’Arte, este formată din Mihai Fetcu, Mircea Paradian, Dragoş Achim şi Bogdan Trebe, toţi cu experienţă în domeniul mixologiei şi al preparării cafelei. Bistro de l’Arte va fi prezent la „Târgul de nunţi” din Braşov cu „Barul de cocktail-uri” şi cu „Bufetul de dulciuri decadente”, ambele concepte unice prin prezentare şi abordare.

Foto: Cele trei ingrediente ale cocktailului, aduse din Franţa şi Insulele Canare.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie