leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6644 RON

1 USD = 4.0999 RON

1 GBP = 5.2406 RON

1 XAU = 161.1722 RON

1 AED = 1.1162 RON

1 AUD = 2.9643 RON

1 BGN = 2.3848 RON

1 BRL = 1.0916 RON

1 CAD = 3.0838 RON

1 CHF = 4.1189 RON

1 CNY = 0.5908 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6251 RON

1 EGP = 0.2283 RON

1 HUF = 1.4502 RON

1 INR = 0.0575 RON

1 JPY = 3.6231 RON

1 KRW = 0.3619 RON

1 MDL = 0.2383 RON

1 MXN = 0.2015 RON

1 NOK = 0.4793 RON

1 NZD = 2.7936 RON

1 PLN = 1.0845 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0621 RON

1 SEK = 0.4515 RON

1 TRY = 0.7656 RON

1 UAH = 0.1475 RON

1 XDR = 5.6748 RON

1 ZAR = 0.2925 RON

Editia 6852 - 21 noi 17:04

Cele 6 bio-restaurante ale Braşovului

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 15 sepembrie 2017

Care sunt localurile din oraş unde găseşti mâncare gătită din produse locale, crescute natural

Cele 6 bio-restaurante ale Braşovului

Dacă vreţi să luaţi masa într-un restaurant şi vreţi să aveţi garanţia că bucătarul foloseşte la gătit doar produse locale, crescute natural, Platferma, platforma online a fermierilor români (care încurajează consumul local şi hrana sănătoasă crescută natural), îţi recomandă şase restaurante de la poalele Tâmpei.
„Este normal să îţi doreşti să ştii că legumele din meniul restaurantului preferat sunt sănătoase. Atunci, hai să descoperim împreună restaurantele din Braşov care se mândresc cu identitatea hranei pe care o servesc”, este invitaţia celor de la Platferma.Iată care ar fi cele 6 restaurante din Braşov care gătesc cu produse locale, potrivit Platferma:

Bistro de l`Arte
Cei de la Bistro de l`Arte nu doar folosesc produse locale de multă vreme, ci uşurează accesul gurmanzilor la produse în sine. De trei ori în această vară, vinerea, tomatele La Borcan din judeţul Braşov au fost prezente la Bistro de l`Arte în cadrul unui „aprozar” organizat sub numele „Flash Mob anunţat – Tomate de Vad“.

Restaurant 7 Green Days
7 Green Days este un restaurant nou deschis în Braşov, care folosesc legume La Borcan, microgreens locale de la Schwaben Green, iar meniul este realizat cu ajutorul unui nutriţionist. La 7 Green days, până şi meniurile sunt realizate din hârtie reciclată, scrise în culori non-toxice, pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului şi a proteja sănătatea gurmanzilor. Fiecare detaliu contează.

ALTfel, Restaurant şi Catering
Restaurantul ALTfel din Braşov foloseşte legume locale şi peşte capturat din Marea Neagră şi Delta Dunării. Pentru pregătirea meniurilor, ALTfel folosesc produse locale, naturale şi sănătoase, ca să formeze un meniu sănătos. Găsim la ei produse făcute din făină integrală şi intermediară bio, cu sare neiodată extrasă manual din salină. Colaborează cu Brutăria Mică din Braşov pentru produsele de panificaţie făcute cu maia sălbatică, iar mălaiul aurit este măcinat la Moara cu Pietre.

Tipografia
Tipografia din Braşov folosesc legume La Borcan, pâine cu maia de la Mons Mellis, caşul de la Ferma Căţean, berea artizanală de la Zăganu, tortul raw de la Delicious Raw, cheesecake de la Cuptorul lui Robert, sucurile de mere din Livezile Dobrinoiu, cidrul Clarks produs din mere la Lereşti, vinurile de la magazinul de vinuri Barrique sau ciocolata Luado Chocolate.

La Ceaun
Restaurantul La Ceaun din Braşov servesc, începând cu ora prânzului, tocane şi ciorbe la ceaun. Acum au două locaţii în Braşov, ceea ce însemnă că avem parte de şi mai multe produse locale, pentru că ei folosesc produse şi de la Buzău, dar folosesc şi carne şi brânzeturi de la Ferma Căţean din judeţul Braşov. Accesul la produse locale este foarte important pentru sănătatea noastră zilnică şi pentru economia locală. Dacă noi comandăm produse româneşti de la producător şi alegem să mâncăm la restaurante care susţin producătorii români, ne formăm un set întreg de avantaje.

Rawdia
Restaurantul Rawdia din Braşov se alătură celor care servesc produse locale, cu tomate certificate bio La Borcan care au devenit fie supă de roşii (gazpacho raw) sau au fost transformate în sosul de roşii de la mâncarea de ardei kapia cu sos de roşii, tofu şi quinoa, regăsită în meniul restaurantului raw-vegan rawdia. Mai folosesc şi şi pâine organică cu maia sălbatică de la Brutăria Mică. Pungile din hârtie reciclată folosite pentru livrare sau luarea mâncării la pachet sunt produse lângă Braşov, la Săcele.

Foto: Bistro de l`Arte

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional