leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6586 RON

1 USD = 4.1342 RON

1 GBP = 5.3120 RON

1 XAU = 160.4438 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9787 RON

1 BGN = 2.3819 RON

1 BRL = 1.1073 RON

1 CAD = 3.1313 RON

1 CHF = 4.0964 RON

1 CNY = 0.5935 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2307 RON

1 HUF = 1.4475 RON

1 INR = 0.0567 RON

1 JPY = 3.6283 RON

1 KRW = 0.3640 RON

1 MDL = 0.2411 RON

1 MXN = 0.2041 RON

1 NOK = 0.4886 RON

1 NZD = 2.7818 RON

1 PLN = 1.0845 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0611 RON

1 SEK = 0.4534 RON

1 TRY = 0.7564 RON

1 UAH = 0.1483 RON

1 XDR = 5.7019 RON

1 ZAR = 0.2877 RON

Editia 6845 - 12 noi 19:34

Centrul HOSPICE Casa Speranţei Braşov, reabilitat cu ajutorul voluntarilor ENGIE

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 05 sepembrie 2018

Datorită ajutorului primit, Centrul va face economii la energie, care permit fundaţiei să ofere mai multe servicii paliative

Centrul HOSPICE Casa Speranţei Braşov, reabilitat cu ajutorul voluntarilor ENGIE

25 de voluntari, angajaţi ai companiei ENGIE Romania, au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă pe şantierul Habitat for Humanity din Braşov, unde au ajutat la lucrările de reabilitare şi eficientizare energetică a clădirii HOSPICE Casa Speranţei. Proiectul de reabilitare şi eficientizare energetică a centrului HOSPICE Casa Speranţei din Braşov s-a derulat pe parcursul acestui an şi se va încheia în luna noiembrie. Centrul din Braşov este prima unitate de îngrijire paliativă din România unde, în fiecare an, peste 2000 de copii şi adulţi cu boli incurabile beneficiază gratuit de servicii specializate.

Clădire nerenovată din 2002

Clădirea, cu o suprafaţă de 1280 metri pătraţi, nu a mai fost renovată de la deschiderea sa, din 2002. Acoperişul era avariat, izolaţia precară, iar aceste neajunsuri aveau impact atât asupra pacienţilor, cât şi a conducerii HOSPICE Braşov, nevoită să se descurce cum poate. Şi să plătească şi costuri de întreţinere considerabile. „Au trecut mulţi ani peste clădire. Noi oferim servicii gratuite pacienţilor noştri şi din acest motiv nu reuşeam să avem suma suficientă pentru această reabilitare termică şi eficientizare energetică de care clădirea avea nevoie urgentă. În momentul în care am aflat de spijinul ENGIE şi de la Habitat for Humanity, pentru noi, a fost o mană cerească. La fiecare ploaie mai zdravănă, activitatea noastră era afectată. Aveam două centrale de generaţie foarte vechi, care au fost montate în 2000, care ne cauzau multe probleme – au existat multe momente în care nu aveam apă caldă pentru pacienţi, chiar şi pentru copii. Gândiţi-vă, sunt pacienţi cu escare, care au nevoie ca în momentul în care se schimbă pansamentul, să fie introduşi într-o cadă specială, cu apă caldă. Făceam reparaţiile necesare de urgenţă, ceea ce însemna costuri în buget sau sincope în funcţionare”, a detaliat Dan Ciumărnean, manager administrativ HOSPICE Casa Speranţei.

Au ales să dea din timpul lor liber

Pe lângă munca specialiştilor, o mână de ajutor au dat şi angajaţi ai ENGIE Romania. Voluntarii, angajaţi ai companiei, din Bucureşti şi Braşov, au lucrat timp de o zi la realizarea hidroizolaţiei şi zugrăvirea camerelor interioare, sub îndrumarea specialiştilor de la asociaţia Habitat for Humanity, coordonatoarea lucrărilor. Împărţiţi în două echipe, una a lucrat la interior, unde a zugrăvit centrul de zi pentru copii, iar cealaltă echipă a lucrat la exterior.

„Mi se pare o şansă extraordinară pentru noi să avem ocazia să ajutăm nişte oameni care chiar au nevoie de sprijinul nostru. Ceea ce facem noi este doar o mică picătură faţă de cât e nevoie în societatea românească şi ne bucurăm că suntem parte din ceea ce face grupul ENGIE”, a explicat Angela Mălureanu, angajat ENGIE Romania.

„Ne pare foarte bine că facem parte dintr-o activitate de voluntariat şi cred că fiecare dintre noi, la urma-urmei, ar trebui să ajute măcar comunitatea din care face parte. Cred că este cea mai frumoasă modalitate de a petrece ziua de sâmbătă”, a spus şi Fidan Căploiu, angajat ENGIE Romania.

Economii traduse în 140 de zile de spitalizare în plus pentru beneficiari

Proiectul de reabilitare şi eficientizare energetică a centrului HOSPICE Casa Speranţei din Braşov înseamnă o investiţie de 200.000 de euro, finanţată de ENGIE Romania şi ar trebui să fie finalizată în această toamnă. Graţie acestui proiect, clădirea HOSPICE, la finalul lucrărilor, va fi termoizolată complet şi va dispune o centrală termică nouă şi de cazane pentru încălzire mai performante. Acoperişul este reparat şi deja au fost montate panouri solare.

În urma proiectului de reabilitare şi eficientizare energetică, Hospice Casa Speranţei va face economii considerabile în fiecare an, echivalentul a 140 de zile de spitalizare sau a 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienţilor.

„Habitat for Humanity este cunoscută în special construcţia de locuinţe pentru familii cu venituri reduse. Însă derulăm şi astfel de proiecte de construcţie şi reabilitare de clădiri de utilitate publică pentru comunităţi defavorizate sau grupuri vulnerabile – şcoli, unităţi medicale sau centre comunitare. Alături de partenerul nostru ENGIE, am decis să derulăm proiectul de eficientizare energetică şi reabilitare a clădirii HOSPICE Casa Speranţei. Astfel, am montat termoizolaţie pe întreaga clădire, care nu era izolată termic şi înregistra pierderi de energie şi facturi mari. Am reparat acoperişul clădirii, prin care se inflitra apa la fiecare ploaie şi am montat panouri solare. O parte din voluntarii ENGIE lucrează la renovarea centrului de zi pentru copii, unde infiltraţiile de apă se vedeau cu ochiul liber”, a explicat Anca Bolohan, project manager Habitat for Humanity.

Noua faţă a clădirii HOSPICE va fi prezentată oficial în noiembrie

Centrul HOSPICE Casa Speranţei din Braşov include secţii de internare pentru adulţi şi copii, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică şi unitate de îngrijiri în regim ambulatoriu şi oferă, de asemenea, servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor.

+6 -0

Comentarii

Scmidt

2018-09-05 12:59:11


O initiativa demna de urmat, felicitari tuturor celor care au pus umarul!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional