leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7315 RON

1 USD = 4.2103 RON

1 GBP = 5.2727 RON

1 XAU = 194.9091 RON

1 AED = 1.1462 RON

1 AUD = 2.9707 RON

1 BGN = 2.4192 RON

1 BRL = 1.1322 RON

1 CAD = 3.2289 RON

1 CHF = 4.2800 RON

1 CNY = 0.6121 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6337 RON

1 EGP = 0.2533 RON

1 HUF = 1.4541 RON

1 INR = 0.0611 RON

1 JPY = 3.9100 RON

1 KRW = 0.3582 RON

1 MDL = 0.2395 RON

1 MXN = 0.2217 RON

1 NOK = 0.4921 RON

1 NZD = 2.8503 RON

1 PLN = 1.1115 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0668 RON

1 SEK = 0.4499 RON

1 TRY = 0.7453 RON

1 UAH = 0.1635 RON

1 XDR = 5.8236 RON

1 ZAR = 0.3023 RON

Editia 7009 - 19 iul 08:00

Chef Gabriela Oltean a vândut anul trecut mâncare şi prăjituri raw vegane de 80.000 de euro

Autor:

Publicat la 06 iulie 2018

Chef Gabriela Oltean a vândut anul trecut mâncare şi prăjituri raw vegane de 80.000 de euro

Piaţa bucătăriei raw vegane se dezvoltă tot mai mult la Braşov. Una dintre cele mai importante promotoare a acestei bucătării este chef Gabriela Oltean, proprietara Delicious Raw, care anul trecut a avut o cifră de afaceri care a trecut de 80.000 de euro. Povestea ei a fost scrisă de BizBrasov.ro.

De formaţie inginer
Toată aventura în afaceri a Gabrielei Oltean a început în 2012, când cumnata sa a fost diagnosticată cu o boală rară. Ca să o ajute, a început să se documenteze despre dieta vegană şi beneficiile sale. A fost de ajuns să gătească de câteva ori, ca să-şi dea seama că asta vrea să facă toată viaţa. „A coincis cu faptul că şi eu eram într-un punct de răscruce al carierei mele. Sunt de formaţie inginer de industria lemnului şi cumnata mea, fiind atât de bolnavă încât nu-şi putea găti nimic, am început să gătesc eu pentru ea. Am început să citesc, am început să gătesc pentru familie şi prieteni şi am simţit nevoia să mă instruiesc. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am descoperit, la o primă trecere prin internet. Fiul meu mi-a făcut o pagina de Facebook, pentru că mi-a zis că dacă nu am pagină, nu exist, şi am început să postez timid ceea ce găteam acasă”, îşi aminteşte Gabriela Oltean.

Foto: Delicii raw vegane.



Prima experienţă: SUA
Întâlnirea cu Ligia Pop, promotoarea conceptului de raw veganism în România,  a fost definitorie pentru ceea ce a urmat în cariera de chef raw vegan a Gabrielei Oltean. A invitat-o la Raw Generation Expo şi i-a recomandat să meargă în America pentru a se instrui. „În America am trăit una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea, am învăţat tot ce înseamnă baza în bucătăria raw vegană şi în nutriţie“, mărturişeşe Gabriela.

Perfecţionare şi la Londra
Gabriela şi-a deschis propriul laborator şi a participat la zeci de târguri în ţară unde a oferit adevărate spectacole de gătit ad-hoc. A urmat şi alte cursuri de perfecţionare la Londra. Apoi, a ţinut cursuri în ţară şi s-a străduit ani la rând să educe publicul, mai ales pe cel din Braşov, conservator şi retincent la nou.
„Se creează o legătură între mine şi clienţi, pentru că eu în această muncă sunt implicată 200%, muncesc cu mâinile mele. Este o muncă de anduranţă, dacă nu ai antrenament la statul în picioare, la oboseală, la concentrare prelungită, nu reuşeşti. Este solicitantă, dar este extreme de frumoasă“, explică Gabriela.

Foto: Deserturi fără foc.

La Braşov, după 4 ani
În 2016, şi-a văzut visul împlinit şi anume să deshidă un spaţiu de expunere şi vânzare a preparatelor ei pe strada Michael Weiss, locul unde astăzi vin zeci de turişti străini, dar şi braşoveni. „Am vrut să fie un concept după model american. Genul acesta de magazine sunt foarte populare acolo: un loc în care găseşti mâncare, prăjituri, apă alcalină, o cafea de calitate. Deci, un om care e interesat de hrana sănătoasă poate să vină aici să mănânce fără prea mari pretenţii, într-un mod lejer şi simplu”, a explicat Gabriela.
Anul trecut, Delicious Raw a avut o cifră de afaceri de peste 80.000 de euro.



Următorul pas: mâncare vegană gătită la foc
Mâncare vegană gătită la foc, fără gluten, fără zahăr, fără coloranţi, cu aceeaşi calitate. Este proiectul de extindere al Gabrielei Oltean, care este în curs de amenajare a noului laborator. „Începând de luna viitoare, o să încep să lucrez şi pe vegan. Este vorba despre mâncarea pe bază de plante, gătită, la foc. Raw vegan este fără foc. Datorită anilor de experienţă pe care i-am trăit pe piaţa braşoveană, mi-am dat seama că există la români foarte bine întipărit acest gen de gătit. Se asociază cu mama, bunica, Crăciunul, Paştele. Şi tocmai de aceea voi începe să gătesc la cuptor sau plită”, a mai spus Gabriela.

Doar ciocolată
Un alt proiect al Gabrielei este să dezvolte o linie de produs doar pentru ciocolată. „Ciocolata este un domeniu fantastic, care te captează în momentul în care lucrezi cu ea, te acaparează. Pentru mine, când fac ciocolată, este momentul în care nu mai aud, nu mai vorbesc. Vreau să fac o cutie de bomboane, care să conţină opt bomboane distincte de ciocolată umplută raw vegan cu diverse crème şi praline. Ciocolata raw vegană conţine masă de cacao, unt de cacao şi îndulcitor. Asta este baza, dar o ciocolată de calitate se face atent, prin anumite procedee tehnice, acolo este secretul“.
De două ori pe an, Gabriela Oltean şi Ştefan Niţă, ţin împreună un curs adresat profesioniştilor, denumit „Deschide-ţi propria cofetărie“, dedicat celor care vor să intre în branşă, să-şi deschidă un business.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie