leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6971 - 24 mai 18:13

Cioloş: Godină are susţinerea Guvernului

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 25 februarie 2016

„Fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie pentru Poliţie”, a declarat ieri premierul, prezent la lansarea cărţii poliţistului braşovean

Cioloş: Godină are susţinerea Guvernului

Premierul Dacian Cioloş a participat ieri seară, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din capitală, la lansarea cărţii scrisă de poliţistul Marian Godină „Flashuri din sens opus", precizând că acesta este un exemplu pentru Poliţie şi are întregul sprijin al Guvernului. „Am evitat să vin pentru că este momentul dânsului şi nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să îşi asocieze imaginea cu un om de succes şi cu un om care-i apropiat de societate (...) Am decis, totuşi, să vin ca să fie foarte clar şi pentru dânsul şi pentru alţii că acest gen de comportament civic, autentic, chiar şi într-o instituţie însărcinată cu ordinea publică, are toată susţinerea Guvernului şi are toată susţinerea mea" a declarat premierul, citat de Mediafax.
El a mai spus că Marian Godină a devenit un simbol pentru societate, pentru că este nevoie de „profesionalism” şi „onestitate”. „Cred că în felul acesta societatea românească poate să se însănătoşească şi faptul că un om ca şi dumnealui, cu comportamentul pe care îl are, are atâta susţinere în societate, arată că tocmai asta aşteaptă oamenii: onestitate, profesionalism, autenticitate şi verticalitate în orice activitate, de jos până sus. Din punctul ăsta de vedere nu mă surprinde faptul că domnul Godină devine un simbol", a mai declarat premierul Dacian Cioloş.
Premierul a explicat că orice funcţionar public care va avea un comportament asemănător cu cel al lui Marian Godină se va bucura de sprijinul său. „Pe de altă parte, sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecţie şi pentru Poliţia Română, care, probabil că la început a fost ezitantă legat de reacţia pe care ar trebui să o aibă faţă de un astfel de fenomen (...) o comunicare sinceră şi autentică este în interesul unei instituţii care se vrea şi care este în serviciul public. Oricine din administraţia din România, cel puţin cât sunt eu prim-ministru, va avea toată susţinerea pentru acest gen de comportament", a mai spus Dacian Cioloş.

Godină: Nu sunt o excepţie
Chiar dacă nu toţi poliţiştii au talentul de a scrie cărţi, Marian Godină spune că nu este o excepţie în poliţia braşoveană în ce priveşte dragostea şi corectitudinea cu care îşi face meseria. Mai mult, agentul-scriitor spune că foarte mulţi dintre colegii lui din ultimele generaţii ştiu foarte bine să scrie corect şi să se exprime. „Îmi displace ideea de a fi privit ca o excepţie. Colegii mei, dacă citesc cartea, foarte mulţi se regăsesc. Şi colegii mei ştiu să scrie, poate nu scriu cărţi sau poate nu o fac atât de bine, dar, oricum, pregătirea poliţiştilor, promoţiilor noi, este mult mai sus, totul s-a schimbat destul de mult în poliţie, nu sunt eu o excepţie. Toţi colegii mei trec prin aceste lucruri, se descurcă bine, iar eu nu sunt excepţia care confirmă regula”, a spus Marian Godină într-un interviu televizat pentru Digi 24.
Bancurile cu poliţişti şi multe întâmplări povestite de cei care le-au trăit sau ajunse în folclor  - vezi celebrul personaj Garcea - întăreau credinţa că poliţiştii sunt semi-analfabeţi. Marian Godină a demonstrat întregii ţări că poliţistul obişnuit nu este unul corupt, nici unul care abia se exprimă sau care cu greu scrie câteva cuvinte, ci dimpotrivă.

Despre demisia şefului: Sincer, nu mi-a picat bine
Godină spune că nu i-a picat bine nici modul în care fostul şef al IPJ Braşov a părăsit scena publică, prin înaintarea cererii de pensionare. „Sunt foarte sincer când zic că nu mi-a picat bine ca un om să-şi încheie cariera aşa. Chiar nu mi-a picat bine. Şi aş fi vrut să fie altfel, să fi înţeles de la început că fac ceva util Poliţiei, că aduc un plus imaginii instituţiei”, a mai spus Godină în emisiunea la care a fost invitat. Agentul le-a dat şi câteva mici sfaturi şoferilor, printre care să nu utilizeze apelativul „şefu'”. Godină crede că singurii care acceptă acest apelativ sunt cei din conducerea Poliţiei, dar ei chiar sunt şefi.

A dat lovitura
La lansarea de ieri seara a cărţii „Flash-uri din sens opus”, la care a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş, sute de persoane au fost nevoite să aştepte afară, din cauza faptului că pompierii nu permiteau accesul în clădire a mai mult de 250 de persoane, iar bucureştenii au luat cu asalt Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti.
 

+4 -0

Comentarii

gogu

2016-02-25 21:58:43


Nu s-a scris de cartile lui Cartarescu cat s-a scris de maculatura lui Godina. In ziare.

Lazar Petru

2016-02-25 06:19:28


Abia astept sa citesc si eu aceasta carte care sper sa fie lansat in prezenta autorului la Targul international de carte si muzica din 5-7 martie 2016 de la Brasov. Felicitari anticipate politistului pamfletar Godina pe care l-as dori sa-l intreb printre altele daca a depasit sau nu vreodata viteza de circulatie in Brasov inafara serviciului. Daca raspunsul sau va fi negativ nu a sa-l cred niciodata si o sa-l consider un om fara caracter iar daca raspunsul va fi pozitiv o sa-l apreciez foarte mult si ar trebuii sa fie constient ca si el a incalcat legea fara sa fie sanctionat. Mai mult, daca va spune ca nu a incalcat niciodata regurile de circulatie propun promovarea lui la Bucuresti ori la IPJ Dolj alaturi de politistii olteni corecti si incoruptibili care au facut manifestatie pentru el la Brasov. Petrica

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie