leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6910 - 22 feb 10:27

Codruţa, nu uita, Braşovu-i de partea ta!

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 23 februarie 2018

Peste 200 de oameni au ieşit în stradă după ce Tudorel Toader a propus revocarea şefei DNA

Codruţa, nu uita, Braşovu-i de partea ta!

Braşovenii au ieşit în stradă ieri seară, imediat ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader (foto dreapta), a anunţat că va declanşa procedura de revocare a a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi (foto stânga), „pentru acte si fapte de netolerat într-un stat de drept”.


La ora 20.15 erau aproape 100 de oameni în faţa Prefecturii Braşov, veniţi cu fluiere, pancarte şu vuvuzele. „Codruţa, nu uita, Braşovu-i de partea ta!”, scandau protestatarii.
O oră mai târziu, protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului, fără a exista un traseu stabilit. Numărul oamenilor din coloană a fost aproximat la 150 de către jandarmi, alte surse spuneau că s-a ajuns la peste 200. De la Prefectură, s-a plecat pe 15 Noiembrie, str. Castanilor, str. Iuliu Maniu, B-dul N. Iorga, după care lumea s-a întors la Prefectură, fără să mai urce în Piaţa Sfatului.
„Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, strigau oamenii pe străzi, îndemnând braşovenii să li se alăture. Pe lângă mesajele de susţinere pentru Kovesi şi „Toţi pentru Justiţie”, o altă serie era îndreptată împotriva guvernanţilor: „Jos, Jos Guvern Mincinos”, „Tudorele fii bărbat, dă-ţi demisia imediat”. Manifestarea a fost una paşnică, fără incidente, braşovenii plecând către case, îngheţaţi de frig, în jurul orei 22.00.

Proteste în marile oraşe
Anunţul de joi seara al ministrului de justiţie Tudorel Toader a provocat un val de revoltă în mai multe oraşe. Pe lângă Braşov, s-a protestat şi în capitală, în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Iaşi, Timişoara. „DNA să vină să vă ia”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”, „Tudorel, slugă model", „Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman”, „DNA, te vom apăra", „PSD, ciuma roşie", „Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare” - sunt scandările care s-au auzit prin ţară.

Anunţul exploziv
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi seară că va propune preşedintelui Klaus Iohannis revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Asta după ce a prezentat mult aşteptatul raport privind activitatea managerială din cadrul DNA, raportul care are 36 de pagini în sinteză.
„Procurorul şef DNA pune în pericol activitatea instituţiei, prin exces de autoritate, prin sfidarea autorităţii parlamentare şi competenţei Guvernului şi constatătilor deciziei CCR. DNA trebuie să funcţioneze în mod legal. DNA nu trebuie să se confunde cu Kovesi.  Lupta anticorupţie trebuie să continue, dar în conformitate cu statul de drept, statul în care acţiunea fiecărei autorităţi e reglementată prin lege, se spune legii, acţionează în spiritul valorilor democratice, cu respectarea drepturilor omului. Nimeni nu e mai presus de lege. Lucrurile bune nu trebuie să le justifice pe cele rele. Pentru aceste acte si fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor legale, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA. Prezentul raport însoţit de propunerea de revocare va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi preşedintelui României, pentru a analiza şi pentru a decide în raport cu competenţele constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

Reacţia lui Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi seară o nouă reacţie faţă de raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Acesta a scris pe Facebook că va uza de toate prerogativele constituţionale în ceea ce priveşte decizia revocării şefei DNA.  
„Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiţiei. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcţia Naţională Anticorupţie şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziţie pe care o menţin. Administraţia Prezidenţială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituţionale pentru asigurarea funcţionării unei justiţii independente şi pentru consolidarea statului de drept”, a postat Iohannis.

Poziţia PSD
Prima poziţie oficială a PSD faţă de concluziile prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost  anunţată de purtătorul de cuvând al partidului, Adrian Dobre.
„Raportul pe care domnul ministru Tudorel Toader l-a prezentat astăzi în faţa presei a fost unul extrem de profesionist, bazat pe lege, cu argumente foarte clare, solide şi de netăgăduit. Concluzia pe care a tras-o era firească, ca urmare a acestui raport. Era firească de altfel şi ca urmare a evoluţiei pe care cu toţii am văzut-o în această perioadă de timp. (...) Susţinem in mod evident decizia domnului ministru, rămâne mai departe pe calea constituţională şi legală să vedem cum se vor desfăşura lucrurile", a subliniat Adrian Dobre, potrivit Agerpres.
El a subliniat că Tudorel Toader a reiterat în acest fel  deciziile Curţii Constituţionale şi că le-a pus în paginile raportului. „Afirmaţiile domnului ministru nu sunt luate din eter sau din altă parte, sunt concluziile CCR pe care dânsul le-a citat. Adică faptul că domnia sa le-a prezentat ca fiind abateri succesive de la linia constituţională a României nu face altceva decât să arate realitatea cu care ne luptăm sau ne confruntăm de un an de zile", a arătat purtătorul de cuvânt al PSD.

PNL: E o seară tristă! A ales să fie de partea infractorilor
O reacţie dură a venit ieri de la PNL. Purtătorul de cuvânt al partidului  a lansat un atac dur la adresa ministrului, pe care l-a acuzat că e de partea infractorilor.
„E o seară tristă. Ministrul Tudorel Toader a ales să fie de partea infractorilor. A preluat şi retorica grupurilor infracţionale. A preluat argumente şi expresii precum «decapare», «înregistrări falsificate» şi alte argumente de acest fel. Argumentele nu se susţin. Revocarea procurorului şef al DNA nu e oportună acum”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.
„Săptămâna trecută, cu o prestaţie demnă de Oscar, Tudorel ne-a păcălit pe toţi. Ne-a făcut să credem că poate fi chiar un ministru al Justiţiei, un om raţional care nu va ceda presiunilor cohortei de pesedişti care aşteaptă cu sufletul la gură căderea celui mai eficient bastion al luptei anticorupţie. În seara aceasta am văzut cu toţii cine este Tudorel de fapt. Avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fără scrupule, care este dispusă să sacrifice prezentul şi viitorul României. Nu este totul pierdut, avem CSM, avem preşedinte, avem PNL, avem oameni în stradă. Lupta pentru o Românie normală continuă", a scris preşedintele PNL, Ludovic Orban, joi, pe Facebook.

Puţin probabil
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat sceptic faţă de posibilitatea ca propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie pusă în aplicare de preşedintele Klaus Iohannis.
„Concluzia după această analiză (n. r. - raportul asupra activităţii manageriale a DNA) nu putea să fie altceva decât concluzia ministrului, dar eu rămân sceptic că următorul pas va fi revocarea procurorului-şef al DNA. Preşedintele Iohannis acum câteva zile a spus că el nu are niciun motiv pentru a face acest lucru. Este un om extrem de consecvent în toate declaraţiile şi eu nu cred că în acest moment îşi va schimba atitudinea sau punctul de vedere şi cred că, din acest punct de vedere, ca să spunem aşa, această fază s-a încheiat”, a afirmat Kelemen joi seara, pentru Agerpres. Liderul UDMR consideră că până la expirarea mandatului procurorului-şef al DNA lucrurile ar putea rămâne neschimbate.

+6 -1

Comentarii

sirbu

2018-02-25 10:53:02


200 de brasoveni nu reprezinta brasovul

Willy

2018-02-23 20:51:41


Nu-i bine cum face DNA. Ce atatea declaratii. Copiat modelul din anii 50. Luat noaptea din pat si la zdup.

Lazar

2018-02-23 12:17:06


De revocarea si demisia d=lui ministru al justitiei Tudorel cine se ocupa ? De deficientele din sistemul judiciar infara DNA-ului cine este responsabil d-le ministru de moldova ? Grupul infractional organizat din fruntea pesedeului in frunte cu infractorul Dragnea si-a atins scopul.

dulgheru

2018-02-23 07:42:30


"Care Brasov e de partea ta" judetul Brasovul are peste 630.000 de locuitori,nu credeti ca exagerati? Trebuie sa recunoasteti ca raportul este devastator. Cei care mai ies in strada sunt un grup de "revolutionari" nostalgici ai ordonantei 13,care nu recunosc nici acum ca au dat o in bara cu ea. Cei care va manipuleaza pe internet.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • „Împotriva” steagului

  Senatul a votat împotriva unui proiect de lege al PNL, care prevedea arborarea drapelului naţional pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înaintea sărbătorii de 1 Decembrie. [...]

  2018-02-23 citeste mai mult
 • Toţi cu vouchere

  Ministerul Turismului a anunţat că se vor acorda în anul 2018 vouchere de vacanţă pentru bugetari, proiectul aflându-se în dezbatere în Senat.  Cei care lucrează în[...]

  2018-02-23 citeste mai mult
 • De sperietoare

  Comisia juridică a Senatului a dat marţi raport favorabil pentru propunerea legisaltivă a 16 deputaţi şi senatori PNL, potrivit căreia radarele rutiere să fie instalate exclusiv pe autovehicule[...]

  2018-02-23 citeste mai mult
 • Nu e linişte nici la fraţi

  Preşedintele prorus de la Chişinău, Igor Dodon, a declarat ieri că în urma ultimelor evenimente politice din Republica Moldova sunt probabile alegeri parlamentare anticipate, relatează portalul[...]

  2018-02-23 citeste mai mult
 • A acceptat

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire a lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, şi a lui Răzvan Cuc la conducerea Ministerului Transporturilor,[...]

  2019-02-22 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional