Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 03:38

Concurs delicios de ziua Universităţii

Autor: Adina CHIRVASÃ

Publicat la 02 martie 2016

Concurs delicios de ziua Universităţii

Foto:  Şerban Vasile, bucătar cu licenţă.


Foto: Un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură.


Foto: Preparatele au fost prezentate de Lady Chef Cornelia Ghişoi, unui juriu în fruntea căruia s-a aflat rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan.

Cheese cake, minitarte sau terine? Toate la un loc, dar nu în această ordine. Alături de un vin bun. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care le-au prezentat studenţi ai Facultăţii de Alimentaţie Publică şi Turism, în cadrul unui concurs de gastronomie ce a avut loc tot ieri. „Minitartele sunt făcute din blat clasic de pandişpan, cu cremă de unt şi gem de căpşune. Am încercat să scoatem în evidenţă facultatea noastră, printr-un platting frumos”, ne spune Andreea Toboş, studentă anul IV.
Bianca Pinţe în schimb s-a prezentat în faţa juriului cu îmbietoare cheese cake-uri cu zmeură, care până să fie gustate convingeau prin aspect că sunt foarte delicioase. „Am pregătit un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură. Am folosit un blat din biscuit, cremă de mascarpone şi jeleu de zmeură. Am încercat să îmbinăm cumva culorile de alb şi roşu, reprezentative pentru Mărţişor”, ne spune studenta. Uşor la prima vedere. Însă asta a luat cam vreo trei ore...
Şerban Vasile s-a prezentat în faţa juriului cu alte feluri culinare. „Avem o terină de peşte - am două feluri de peşte: somon afumat şi biban de mare. Am păstrat pieliţa de biban şi l-am umplut. Au rezultat două culori şi este foarte aromatizat, avem verdeţuri, avem piure de morcovi pe lângă somon afumat. De asemenea, avem o terină de porc cu piept de pui, fasole roşie şi sparanghel verde. Este îmbrăcată în mantie de piept de raţă afumat şi se serveşte cu piureuri de legume, fructe, sosuri dulci sau acrişoare”, ne detaliază studentul.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie