Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6500 RON

1 GBP = 5.8180 RON

1 XAU = 344.1075 RON

1 AED = 1.2660 RON

1 AUD = 3.0368 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8953 RON

1 CAD = 3.3893 RON

1 CHF = 5.0964 RON

1 CNY = 0.6422 RON

1 CZK = 0.1980 RON

1 DKK = 0.6671 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2774 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9944 RON

1 KRW = 0.3380 RON

1 MDL = 0.2617 RON

1 MXN = 0.2743 RON

1 NOK = 0.4198 RON

1 NZD = 2.7572 RON

1 PLN = 1.1482 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4254 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1175 RON

1 XDR = 6.1277 RON

1 ZAR = 0.2497 RON

Editia 8174 - 02 mai 17:37

Conducere nouă la Boli Infecţioase Braşov, unitate golită de pacienţi şi declarată Spital Coronavirus

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 16 martie 2020

Aici se vor transfera oameni şi echipamente de la Spitalul Judeţean, „pentru a se putea face testări de COVID 19 în permanenţă, 24 de ore din 24”

Conducere nouă la Boli Infecţioase Braşov, unitate golită de pacienţi şi declarată Spital Coronavirus
După ce, joi, Ramona Ionescu a anunţat că demisionează din funcţia de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, conducerea Consiliului Judeţean numit o conducere interimară a unităţii, compusă din doi specialişti în epidemiologie. Astfel, director interimar al unităţii a fost desemnată Dora Godri, medic epidemiolog, şeful Serviciului Prevenirea Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. De asemenea, director medical  a fost numită dr. Andreea Moldovan, medic primar în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Braşov.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, desemnarea noii conduceri a spitalului s-a făcut după discuţii cu medicii de la „Infecţioase”. 
 
Conferinţă cu toţi directorii de spitale din Braşov
„(Vineri, n.r.) De dimineaţă, de la ora 9.00, m-am întâlnit cu toţi medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Am avut o discuţie foarte bună, la care au participat şi reprezentanţii spitalelor din judeţul Braşov. În urma acestei întâlniri am emis decizia de numire a directorului interimar al Spitalului de Boli Infecţioase. De asemenea, înţeleg că de astăzi (vineri – n.r.), manager interimar a fost numită Andreea Moldovan”, a declarat Adrian Veştea, într-o conferinţă de presă la care au participat toţi managerii spitalelor din municipiul Braşov şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii.  
 
Strategie integrată la nivelul tuturor spitalelor  
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că  la nivelul judeţului a fost pregătită o strategie integrată privind gestionarea situaţiei de către spitalele publice. 
 
Pacienţii de la Infecţioase, transferaţi într-un pavilion de la Spitalul TBC
Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase va fi eliberat de cazuri infecţioase non-coronavirus şi va fi rezervat strict pentru internarea pacienţilor care sunt infectaţi cu coronavirus. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost eliberat un pavilion de 21 de paturi, unde vor fi internaţi pacienţii de la Spitalului de Infecţioase cu alte afecţiuni decât COVID-19. „Pacienţii cu afecţiuni respiratorii, gripă şi pneumonii de la Infecţioase vor fi detaşaţi la Pavilionul 3 al Spitalului de Pneumoftiziologie”, a precizat managerul Spitalului TBC, dr. Dan Moraru.
Practic, Spitalul de Boli Infecţioase va fi destinat, în perioada următoare, doar pacienţilor cu coronavirus, pacienţii cu alte afecţiuni de la această unitate urmând a fi transferaţi la alte unităţi. Totodată, la Spitalul de Boli Infecţioase va fi detaşat personal de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, pentru a se asigura permanenţă în ceea ce priveşte testarea persoanelor suspecte de coronavirus. „Pentru a nu perturba activitatea spitalelor facem detaşări cu personal calificat de laborator de la Spitalul Judeţean la cel de Infecţioase pentru a se putea face testări de COVID – 19 în permanenţă, 24 de ore din 24”, a explicat Veştea.
 
Se va încerca activarea secţiei ATI de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
În acest moment Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu are o „Terapie intensivă” (ATI) funcţională. Acest lucru a fost remarcat de managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Călin Cobelschi: „Noi ne aflăm într-o situaţie destul de neplăcută la Braşov, având în vedere că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu are «Terapie intensivă», în primul rând. În al doilea rând, aceşti bolnavi care vor apărea, unde să se ducă?”. El a amintit că „noi avem 20 de paturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, iar acum se dovedeşte că a avut dreptate când am pregătit documentaţia astfel încât la Pavilionul Central să avem 40 de paturi la ATI şi încă 20 la Pavilionul Tractorul. Avem două etaje care nu sunt date în folosinţă, dar care se pot utiliza, iar anul trecut am făcut achiziţiile pentru amenajarea a încă 20 de paturi de ATI. Avem posibilitatea de a dota încă 10 paturi cu monitoare, ventilatoare şi celelalte echipamente necesare, însă tot în cadrul spitalului nostru, dar aceasta este o soluţie de «ultrarezervă»”. 
Managerul spitalului braşovean precizat că „studiind problema cu doamna doctor Moldovan şi cu doamna doctor Godri, am văzut că, totuşi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are păstrat în structură Compartimentul de ATI. Acest lucru face posibil ca noi să putem cu o minimă dotare de la noi şi cu ceea ce mai au ei, să amenajăm la această unitate 8 paturi de ATI la «Infecţioase», unde ar trebui să fie aceşti bolnavi. De asemenea, va trebui să detaşăm personal de la noi sau din celelalte spitale din judeţ. De la noi este mai greu, că nici noi nu stăm grozav cu personalul pe ATI şi avem urgenţele noastre. Dar, sunt alte spitale, atât private, cât şi de stat, care au anestezişti şi care ar putea, prin ordin, de sus, de la minister, să fie detaşaţi la Spitalul de Boli Infecţioase”. 
De altfel, şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că „vom face astfel încât să transferăm la Spitalul de Boli Infecţioase o parte din echipamentele o parte  echipamentele pe care le avem în dotare şi pe care le-am achiziţionat încă de anul trecut pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov . Tot acolo avem în vedere să detaşăm o parte din personalul medical calificat”. 
 
„Nu e de glumă”
„Nu e de glumă. Situaţia este destul de gravă şi ţine de noi cum o gestionăm. Spitalele clinice judeţene de urgenţă trebuie ferite cu toate mijloacele de infectarea cu coronavirus”, a mai declarat managerului Spitalului Judeţean, Călin Cobelschi. 
 
Spitalele din judeţ se vor implica în strategia anti-corona virus
În timpul conferinţei de presă, managerii spitalelor au explicat cum se pot implica în situaţia în care va creşte foarte mult numărul de persoane infectate cu coronavirus. 
Astfel, dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, a precizat că „scenariul în care ne aflăm acum constă în a degreva Spitalul de Boli Infecţioase de pacienţi, pentru a-l putea dedica eventualelor cazuri de COVID-19. În acest sens, toţi pacienţii cu afecţiuni respiratorii, pneumonii şi gripă vor fi transferaţi în Pavilionul III al Spitalului de Pneumoftiziologie”. 
Dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, a menţionat că unitatea pe care o conduce va prelua toţi copiii cu alte afecţiuni infecto-contagioase decât cele cu COVID-19, trataţi acum la Spitalul de Infecţioase.
 
Săcele şi Zărneşti, secţii de rezervă pentru Infecţioase
La rândul său, dr. Ana-Dora Godri, managerul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase, a anunţat că Spitalul Municipal Săcele este dispus să amenajeze 7 paturi de ATI pentru alte boli infecţioase, pe lângă cele 8 paturi destinate infecţiilor cu Clostridium, iar Spitalul din Zărneşti alocă 10 paturi pentru copii, 20 de paturi pentru adulţi cu infecţii respiratorii şi 6 paturi pentru infecţii cu Clostridium.
Totodată, dr. Andreea Moldovan, noul director medical al Spitalului de Boli Infecţioase, a mulţumit pentru solidaritatea de care au dat dovadă atât personalul medical şi auxiliar al spitalului, cât şi managerii de spitale din judeţ. 
+5 -2

Comentarii

Willy

2020-03-16 11:32:40


@G.Maria, De ce? Alea de stat sunt bune numai cand ia personalul salarii, libere, tichete si ciubuc? Acum a venit vremea ca spitalele de stat sa dea ceva in schimbul banilor primiti.

Radu

2020-03-16 10:36:02


@G.Maria- venita recent din Italia? Vezi ca te da autocorecție telefonului de gol. Mai bine sa te asiguri ca iti plătești asigurarea de sanatate (online bineinteles).

G.Maria

2020-03-16 08:17:25


Spitalele private,trebuie sa dea disponibilità urgent!!!!!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie