leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7031 - 22 aug 20:13

Conducerea Coronei reacţionează după depunctare: „Vom contesta decizia Comisiei Centrale de Competiţii!”

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 01 noiembrie 2017

Conducerea Coronei reacţionează după depunctare: „Vom contesta decizia Comisiei Centrale de Competiţii!”

Conducerea clubului Corona Braşov a reacţionat după ce Comisia Centrală de Competiţii a Federaţiei Române de Handbal a decis ca meciul cu U Cluj, din etapa a treia a Ligii Florilor să fie pierdut la masa verde cu 10-0, iar echipa antrenată de Costică Buceschi să fie depunctată şi cu un punct în clasament, pentru folosirea unor jucătoare fără drept de joc.

„În momentul în care am decis înfiinţarea echipei de Divizie A, am vrut să avem o continuitate pentru junioarele care bat la poarta Ligii Naţionale, ca ele să să nu facă pasul aşa brusc. Demersul nostru s-a potrivit şi pe intenţiile FRH, pentru că în urmă cu doi ani ei au permis echipelor de Liga Naţională să înfiinţeze şi o echipă secundă pentru Divizia A, nescoţând din regulamentele lor, paragraful care interzice unei jucătoare să joace două jocuri în aceeaşi zi. Astfel, în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor FRH, sezonul 2017 – 2018, la art. 12 (7) se spune explicit că un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceeaşi zi dar la categorii competiţionale diferite. Citind aceste lucruri, noi ne-am bazat pe acest regulament, şi mai mult decât atât, prin directorul sportiv al echipei, am vorbit la Federaţie cu domnul secretar general Mihai Bocan, domnul Alex Jelescu, cu domnul Mihai Pârvu, şeful Comisiei centrale de Competiţii, dacă putem juca aşa, cu jucătoare dimineaţă la Divizie şi apoi seara la Liga Naţională, iar răspunsurile au fost afirmative. Să nu uităm că sutntem echipa care are numai jucătoare din România şi dă cele mai multe jucătoare echipelor naţionale. Corona Braşov este singurul club din România care are piramidă completă de la primele grupe de junioare până la senioare, cu sportive proprii, nu aduse din străinătate sau împrumutate de la alte cluburi. Dar prin această decizie luată de Comisia Centarlă de Arbitraj, prin care ni se contestă dreptul de a juca dimineaţa în Divizia A şi seara în Liga Naţională, ni se dă practic în cap, FRH ne dă înapoi în demersurile noastre şi acţiunile de până acum, pentru promovarea acestui sport”, a declarat preşedintele ASC Corona 2010, Liviu Dragomir.

„Dacă vin acum şi ne iau 4 puncte, înseamnă că cineva de la Federaţie este incompetent”
Preşedintele Coronei, Liviu Dragomir, susţine, de asemenea, că această decizia de depunctare nu este corectă, în condiţiile în care contestaţia depusă de U Cluj a venit în afara perioadei prevăzute de regulamentele Federaţiei. „Oameni importanţi de la federaţie ne-au spus că avem voie să jucăm dimineaţa şi seara. De asemenea, Regulamentul spune că dacă există dubii în privinţa respectării regulamentelor, o contestaţie se face în 24 de ore, ori contestaţia asta cu Clujul vine după o lună, dacă vorbim strict despre procedură. Comisia de competiţii a validat rezulatul, deci nu înţelegem de ce mai ia în considerare această contestaţie. Dacă vin acum şi ne iau 4 puncte, înseamnă că cineva de la Federaţie este incompetent şi nu îşi face treaba şi trebuie sancţionat”.

„Contestaţia nu ar trebui luată în calcul”
Şi preşedintele Secţiei de Handbal, Ioan Preda, care spune că o contestaţie care vine la aproape o lună după meci nu are trebui admisă, conform regulamentului. „Există în Regulament, un paragraf foarte clar se referă la contestaţiile care pot fi făcute înainte sau după un meci. Nerespectarea termenului de depunere anulează contestaţia şi cu asta cred că ar trebui să încheiem orice discuţie. Regulamentar, noi am respectat toate paragrafele din Regulamentul de desfăşurare a Ligii Naţionale. Poate singurul lucru care ni se poate reproşa în acest moment este că nu am obţinut este o hârtie oficială, scrisă cu acest acord verbal pe care l-am avut de la oamenii din Federaţie, însă am considerat că este suficient să avem o discuţie acest oameni, pe care îi considerăm totuşi parteneri ai cluburilor”, a declarat Ioan Preda.

Dispuşi să meargă şi în Instanţa Civilă
Conducerea Coronei a anunţat că va ataca decizia Comisie Centrale de Arbitraj, în cel mai scurt timp, iar în cazul în care nu va avea câştig de cauză la forurile Federaţiei va merge şi în instanţa civilă. „Nu vom accepta să ni se ia cele 4 puncte şi nu vom accepta ca munca fetelor din teren să fie în zadar. Noi vom contesta această decizie, nu ştim exact la ce for, pentru că şi acest aspect este ambiguu în regulamentele FHR. Dacă nu se rezolvă la acest nivel, vom merge în instanţa civilă, pentru că nu poţi judeca cu două măsuri. Nu poţi spune o dată că vrei să susţii sportivele şi cluburile, şi astfel să le permiţi să joace în aceeaşi zi, iar apoi să vii şi să le iei punctele dacă fac acest lucru. Oricum decizia luată vizavi de Corona îmi ridică unele semne de întrebare privind competenţa unor oameni de la Federaţie. Dacă lucrurile nu se vor rezolva la nivel de Federaţie, Corona Braşov va acţiona în instanţă FRH, pentru că nu vrem să ne batem joc de nimeni”.

Directorul sportiv al echipei a fost suspendat
Având în vedere situaţia creată, conducerea Clubului Corona a decis suspendatrea directorului sportiv al echipei, Cosmin Sălăjan. „A trebuit să analizăm şi motivele pentru care am ajuns aici. Decizia ca unele jucătoare să joace dimineaţa şi seara a aparţinut directorului sportiv. În aceste condiţii, am luat decizia de a-l suspenda până la întrunirea Consiliului Director. În şedinţa Consiliului Director vom expune întreaga situaţie şi se va lua o decizie. Până atunci, directorului i s-au retras atribuţiile şi nu va avea voie să fie în preajma clubului şi în preajma echipei, până la luarea unei decizii oficiale”, a explicat Liviu Dragomir.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional