leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6540 RON

1 USD = 4.1197 RON

1 GBP = 5.1867 RON

1 XAU = 164.1137 RON

1 AED = 1.1216 RON

1 AUD = 2.9530 RON

1 BGN = 2.3796 RON

1 BRL = 1.0587 RON

1 CAD = 3.0770 RON

1 CHF = 4.1341 RON

1 CNY = 0.5971 RON

1 CZK = 0.1804 RON

1 DKK = 0.6234 RON

1 EGP = 0.2294 RON

1 HUF = 1.4376 RON

1 INR = 0.0573 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3632 RON

1 MDL = 0.2369 RON

1 MXN = 0.2017 RON

1 NOK = 0.4780 RON

1 NZD = 2.7976 RON

1 PLN = 1.0825 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4527 RON

1 TRY = 0.7601 RON

1 UAH = 0.1481 RON

1 XDR = 5.6847 RON

1 ZAR = 0.2861 RON

Editia 6869 - 14 dec 05:01

HANDBAL FEMININ

Corona depunctată de FRH. Cât de corectă este decizia?

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 02 noiembrie 2017

Conducătorii grupării braşovene vor face apel: „Am respectat regulamentul”

Corona depunctată de FRH. Cât de corectă este decizia?

Corona a primit o lovitură grea din partea Federaţiei Române de Handbal, care a decis, marţi seară, prin Comisia Centrală de Competiţii, ca meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a treia a Ligii Florilor, să fie pierdut la masa verde cu 10-0, iar echipa antrenată de Costică Buceschi să fie depunctată şi cu un punct în clasament, pentru folosirea unor jucătoare fără drept de joc.
Echipa secundă a Coronei a fost şi ea penalizată, săptămâna trecută, pentru un caz similar, pierzând jocul cu SCM Timişoara la masa verde.
Motivul celor două decizii este folosirea jucătoarelor Daciana Hosu şi Sorina Tîrcă, în aceeaşi zi, atât la meciul din Liga Naţională cu U Cluj, cât şi la cel din Divizia A, cu CSU Oradea. În depunctarea echipei de Divizia A este vorba de o lista mai lungă (Daciana Hosu, Bianca Tiron, Cosmina Cozma, Timea Tătar, Cynthia Tomescu, Laura Popa, Sorina Tîrcă), folosite în aceeaşi zi în jocurile cu CSM Bucureşti (Liga Naţională) şi SCM Timişoara (Divizia A).
Articolul din Regulament pe care îl invocă federaţia, 12.7, nu justifică decizia: „Un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceiaşi zi, dar la categorii competiţionale diferite (LN, Div. A, jun. I, II sau III”. Mai mult, contestaţia Universităţii Cluj a fost făcută la aproape o lună şi jumătate de la disputarea jocului.
Conducerea clubului a reacţionat şi a anunţat că contesta decizia FRH. „În momentul în care am decis înfiinţarea echipei de Divizie A, am vrut să avem o continuitate pentru junioarele care bat la poarta Ligii Naţionale, ca ele să să nu facă pasul aşa brusc. Demersul nostru s-a potrivit şi pe intenţiile FRH, pentru că în urmă cu doi ani ei au permis echipelor de Liga Naţională să înfiinţeze şi o echipă secundă pentru Divizia A, nescoţând din regulamentele lor, paragraful care interzice unei jucătoare să joace două jocuri în aceeaşi zi. Astfel, în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor FRH, sezonul 2017 – 2018, la art. 12 (7) se spune explicit că un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceeaşi zi dar la categorii competiţionale diferite. Citind aceste lucruri, noi ne-am bazat pe acest regulament, şi mai mult decât atât, prin directorul sportiv al echipei, am vorbit la Federaţie cu domnul secretar general Mihai Bocan, domnul Alex Jelescu, cu domnul Mihai Pârvu, şeful Comisiei centrale de Competiţii, dacă putem juca aşa, cu jucătoare dimineaţă la Divizie şi apoi seara la Liga Naţională, iar răspunsurile au fost afirmative. Să nu uităm că suntem echipa care are numai jucătoare din România şi dă cele mai multe jucătoare echipelor naţionale. Corona Braşov este singurul club din România care are piramidă completă de la primele grupe de junioare până la senioare, cu sportive proprii, nu aduse din străinătate sau împrumutate de la alte cluburi. Dar prin această decizie luată de Comisia Centarlă de Arbitraj, prin care ni se contestă dreptul de a juca dimineaţa în Divizia A şi seara în Liga Naţională, ni se dă practic în cap, FRH ne dă înapoi în demersurile noastre şi acţiunile de până acum, pentru promovarea acestui sport”, a declarat preşedintele ASC Corona 2010, Liviu Dragomir (foto stânga).

„Contestaţia nu ar trebui luată în calcul”
Preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda (foto dreapta), afirmă la rândul lui că o contestaţie care vine la aproape o lună după meci nu are trebui admisă, conform regulamentului. „Există în Regulament, un paragraf foarte clar se referă la contestaţiile care pot fi făcute înainte sau după un meci. Nerespectarea termenului de depunere anulează contestaţia şi cu asta cred că ar trebui să încheiem orice discuţie. Noi am respectat toate paragrafele din Regulamentul de desfăşurare a Ligii Naţionale. Poate singurul lucru care ni se poate reproşa în acest moment este că nu am obţinut este o hârtie oficială, scrisă cu acest acord verbal pe care l-am avut de la oamenii din Federaţie, însă am considerat că este suficient să avem o discuţie acest oameni, pe care îi considerăm totuşi parteneri ai cluburilor”, a declarat Ioan Preda.

Dispuşi să meargă şi în instanţa civilă
Conducerea Coronei a anunţat că va ataca decizia Comisie Centrale de Arbitraj, în cel mai scurt timp, iar în cazul în care nu va avea câştig de cauză la forurile Federaţiei va merge şi în instanţa civilă. „Nu vom accepta să ni se ia cele 4 puncte şi nu vom accepta ca munca fetelor din teren să fie în zadar. Noi vom contesta această decizie, nu ştim exact la ce for, pentru că şi acest aspect este ambiguu în regulamentele FHR. Dacă nu se rezolvă la acest nivel, vom merge în instanţa civilă, pentru că nu poţi judeca cu două măsuri. Nu poţi spune o dată că vrei să susţii sportivele şi cluburile, şi astfel să le permiţi să joace în aceeaşi zi, iar apoi să vii şi să le iei punctele dacă fac acest lucru. Oricum decizia luată vizavi de Corona îmi ridică unele semne de întrebare privind competenţa unor oameni de la Federaţie. Dacă lucrurile nu se vor rezolva la nivel de Federaţie, Corona Braşov va acţiona în instanţă FRH, pentru că nu vrem să ne batem joc de nimeni”.

Directorul sportiv al echipei a fost suspendat
Având în vedere situaţia creată, conducerea Clubului Corona a decis suspendatrea directorului sportiv al echipei, Cosmin Sălăjan. „A trebuit să analizăm şi motivele pentru care am ajuns aici. Decizia ca unele jucătoare să joace dimineaţa şi seara a aparţinut directorului sportiv. În aceste condiţii, am luat decizia de a-l suspenda până la întrunirea Consiliului Director. În şedinţa Consiliului Director vom expune întreaga situaţie şi se va lua o decizie. Până atunci, directorului i s-au retras atribuţiile şi nu va avea voie să fie în preajma clubului şi în preajma echipei, până la luarea unei decizii oficiale”, a explicat Liviu Dragomir.
 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional