leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6910 - 22 feb 14:27

„Criza” de la Teatrul Sică Alexandrescu s-a întors în Consiliul Local Braşov

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 30 ianuarie 2017

Una dintre actriţele Teatrului Sică Alexandrescu le-a cerut aleşilor locali să amâne aprobarea noii organigrame a teatrului, prin care sunt prevăzute trei funcţii de director

„Criza” de la Teatrul Sică Alexandrescu s-a întors în Consiliul Local Braşov

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Consiliului Local Braşov de sâmbătă au fost şi mai multe proiecte privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii pentru instituţiile de cultură aflate în subordinea municipalităţii braşovene, respectiv Teatrul Sică Alexandrescu (TSA), Filarmonica, Opera Braşov şi Teatrul „Arlechino”.
Cum situaţia de la TSA este în continuare tensionată, la şedinţa de plen a participat şi actriţa Iulia Popescu (foto), care ca avut şi o intervenţie. „Colegii noştri care au fost concediaţi de actualul manager interimar, Viorica Geantă - Chelbea, au atacat în instanţă deciziile. În hotărârea aflată pe ordinea de zi sunt prevăzute schimbări cel puţin ciudate în ceea ce priveşte schema de personal, în condiţiile în care deciziile prin care au fost concediaţi mai mulţi colegi au fost atacate în instanţă (actorii Maria Gârbovan, Marius Cordoş şi Ada Galeş şi contabilul şef al instituţiei, Mariana Hudişteanu – n.r.).  Dacă instanţa le va da dreptate celor care au fost concedaţi, aceştia vor trebui reangajaţi şi va fi nevoie de o nouă hotărâre de Consiliu Local, prin care să se aprobe o nouă organigramă. Nu înţeleg de ce nu s-a aşteptat până la soluţionarea litigiilor din instanţă, având în vedere că au fost atacate deciziile de concediere şi cred că judecătorii le vor da dreptate  colegilor care au fost daţi afară”, a declarat artista. De asemenea, Iulia Popescu a afirmat că la Teatrul Sică Alexandrescu este un deficit de personal în ceea ce priveşte actorii:  „Avem 20 de actori angajaţi şi 24 de posturi deficitare, motiv pentru care suntem puşi în situaţia de a pune în scenă piesele cu ajutorul colaboratorilor. În schimb, conform organigramei supuse acum aprobării, apar trei posturi de director, unul general, unul artistic şi unul economic, precum şi un şef serviciu artistic. Cred că mai bine ar fi fost să se angajeze actori cu contracte de muncă, nu să fie plătiţi, din banii braşovenilor, trei directori şi un şef serviciu”.
Viceprimarul Costel Mihai i-a răspuns că „pe ordinea de zi nu se află doar modificarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Teatrul Sică Alexandrescu. Pe ordinea de zi se află organigramele si statele de funcţii pentru toate instituţiile de cultură. Este o chestiune de funcţionalitate, pe care conducerea instituţiei o propune Consiliului Local, care, la rândul său stabileşte oportunitatea acestei măsuri. În aceste condiţii, nu cred că este cazul să retragem proiectul de pe ordinea de zi, având în vedere că aceste instituţii, chiar şi conduse de manageri interimari, trebuie să funcţioneze”.
Totodată, primarul Braşovului, George Scripcaru a afirmat că precizat normative privind modificarea organigramelor şi a statelor de funcţii pentru instituţiile de cultură prevăd şi majorările salariale pentru angajaţii din sectorul bugetar. „De asemenea, managerii instituţiilor de cultură trebuie să îşi pregătească bugetele, iar pentru a face acest lucru au nevoie hotărârile de Consiliu Local prin care sunt aprobate organigramele şi statele de funcţii”, a afrmat Scripcaru. Acesta i-a mai spus actriţei că organigrama TSA va putea fi modificată ulterior, dacă instanţa va dispune reîncadrarea angajaţilor concediaţi.   

Când se va organiza concursul pentru funcţia de manager al TSA?
În timpul intervenţiei, Iulia Popescu a precizat că organigrama a fost pregătită de un manager interimar, nu de către un director numit prin concurs, contestând astfel propunerea de modificare schemei de personal. De altfel, ea a reamintit că primarul Braşovului, George Scripcaru, a afirmat luna trecută că în luna ianuarie a acestui an se va organiza concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului Sică Alexandrescu şi i-a cerut acestuia un termen pentru rezolvarea acestei probleme.
 „Stimată doamnă, vă asigur că se va întâmpla exact aşa cum am spus şi că se va derula procedura exact aşa cum trebuie. Este al patrulea sau al cincilea concurs pe care îl organizăm. O să anunţăm paşii care vor fi urmaţi în acest sens. Va trebui să vedem dacă vom organiza, simultan, concursuri pentru Operă, Filarmonică sau Teatrul Sică Alexandrescu, sau dacă procedurile vor fi derulate pe rând”, i-a răspuns primarul.
Pe de altă parte, consilierul local Adina Donosă (PER) i-a explicat actriţei că modificarea organigramei este perfect legală, chiar dacă este realizată de un director interimar: „Modificări de organigramă se pot face ori de câte ori se impune. În momentul în care instanţa va dispune reangajarea celor concediaţi, atunci se poate dispune modificarea organigramei”. De altfel, şi organigramele şi statele de funcţii ale Operei Braşov şi Filarmonicii au fost pregătite tot de directori interimari.
Într-un final, organigramele şi statele de funcţii pentru cele patru instituţii de cultură ale municipalităţii au fost aprobate de consilierii locali.

+0 -1

Comentarii

NORIM

2017-06-19 06:15:51


CINE DORESTE SA DISTRUGA INSTITUTIILE DE CULTURA DIN BRASOV? UN PRRIMAR PENAL,UN CONSILIU IRESPONSABIL SI INCOMPETENT INPREUNA CU UN SINDICAT CONDUS DE VIORICA GEANTA CHELBEA(fost secretar de partid.Majoritatea institutiilor de cultura din Brasov au de mai multi ani directori interimari.DE CE?ACESTI DOMNI SI DOAMNE CARE DECID SOARTA CULTURII BRASOVENE SI AU PRETENTIA CA REPREZINTA INTERESELE BRASOVENILOR LE PLACE CULTURA CUM PLACE DRACULUI TAMAIA.ADUCETIVA AMINTE CINE A DISTRUS INDUSTRIA BRASOVEANA?CLASA POLITICA IMPREUNA CU SINDICATELE SI CU UNELE PERSONAJE DIN MEDIA PLATIRE A DEZINFORMA PUBLICUL BRASOVEAN ASA CUM AU DEZINFORMAT SI SITUATIA DIN CADRUL TEATRULUI SICA ALEXANDRESCU.OARE CEI PESTE 200 DE MARI ACTORI DIN TARA CARE S-AU SOLIDARIZAT CU ACTORII PROTESTATARI DIN TEATRUL SICA ALECSANDRESCU SINT IRESPONSABILI...NEBUNI.NE MERITAM SOARTA.

CityZen

2017-01-30 10:29:46


In U.E. nu prea mai e voie cu circ cu animale, doar cu actori, saltimbanici. Brasovul se inscrie de la sine in noul trend european prin angajatii Teatrului. Avand in vedere ca unii si locuiesc acolo pe banii brasovenilor e ca si cum ar dormi circarii in manej. Mai bine ma duc in Sfantu' la teatru.

sasu

2017-01-30 09:36:25


Care 'Criza'???

Anda

2017-01-30 08:21:39


D-na Iulia Popescu care se opune vehement este in concediu posnatal si nu este in masura sa sustina ceva cu ce drept,tot dansa striga anul trecut ca D-nul Primar este unul penal acum se milogeste de el sa nu faca ceva , numai ce vor tot ei cei 5 protestatari care vroiau sa conduca o institutie.

cristian

2017-01-30 05:26:59


Din pacate una din mostenirile comuniste a ramas in sistemul de stat,TREI CU MAPA DOI CU SAPA,angajati actori nu pierde vara DIRECTORI.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional