leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6695 RON

1 USD = 4.0518 RON

1 GBP = 5.3144 RON

1 XAU = 164.6160 RON

1 AED = 1.1031 RON

1 AUD = 2.9848 RON

1 BGN = 2.3875 RON

1 BRL = 1.0745 RON

1 CAD = 3.0417 RON

1 CHF = 4.0627 RON

1 CNY = 0.6233 RON

1 CZK = 0.1803 RON

1 DKK = 0.6267 RON

1 EGP = 0.2262 RON

1 HUF = 1.4333 RON

1 INR = 0.0594 RON

1 JPY = 3.6690 RON

1 KRW = 0.3644 RON

1 MDL = 0.2392 RON

1 MXN = 0.1980 RON

1 NOK = 0.4953 RON

1 NZD = 2.7734 RON

1 PLN = 1.0792 RON

1 RSD = 0.0396 RON

1 RUB = 0.0635 RON

1 SEK = 0.4537 RON

1 TRY = 0.8509 RON

1 UAH = 0.1541 RON

1 XDR = 5.6935 RON

1 ZAR = 0.2951 RON

Editia 6745 - 21 iun 17:47

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 02 martie 2018

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

De Ziua Universităţii, studenţii de la Alimentaţie şi Turism s-au întrecut în aperitive gustoase şi foarte colorate. Uşor de realizat de orice gospodină sau pasionat de gastronomie, preparatele au şi avantajul de a fi uşoare pentru organism. Noutatea concursului gastronomic de la Universitatea Transilvania a fost oul panetat umplut cu pastă de ficat. Sună pretenţios, dar studenţii dau asigurări că este foarte bun şi uşor de făcut. „Ficatul de pui este dat prin ou cu făină, iar reţeta este făcută la noi, de facultatea noastră. Am inventat-o. Mai avem şi baconul cu ficat de pui. Nu durează mult să le prepari, cam o jumătate de oră, o oră, dar nouă cum ne este drag să lucrăm în bucătărie, nici nu am simţit cum a trecut timpul”, a spus Adrian Vrânceanu, student anul IV, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Alţi studenţi i-au mai îmbiat pe cei prezenţi cu un blat cu ciuperci şi altul umplut cu brânză. Alţii au pregătit tartine cu mousse de avocado şi ou de prepeliță, bruschete şi chifteluţele făcute doar la cuptor. „Aici avem chifteluţe de pui, pregătite la cuptor şi cu 5 minute înainte să fie gata, au fost puse bucăţele de caşcaval şi iar la cuptor. Este o reţetă foarte bună, foarte practică, foarte uşor de făcut şi e foarte bună pentru că nu este în ulei, e la cuptor”, ne explică Gabriela Timofte, studentă anul IV, la aceeaşi facultate. La o altă masă, concurenţii au mizat pe legume, îmbiindu-i pe cei prezenţi cu diverse feluri de bruschete. 
Toate preparatele au fost pregătite cu puţin înainte de studenţii Facultăţii, unele fiind reţete clasice, altele fiind inventate de studenţi. „Anul acesta a fost un mic antreu, ţinând cont că evenimentele se desfăşoară pe repede înainte în Universitate. A fost un concurs bazat pe antreuri”, a spus  conf. dr. ing. Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Concursul gastronomic este deja o tradiţie de Ziua Universităţii. An de an, studenţii pregătesc cele mai bune preparate pentru a fi jurizate şi premiate. De altfel, toate cele 18 facultăţi ale Universităţii au marcat ziua aniversară cu diverse evenimente, în funcţie de specificul fiecăreia.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional