leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6808 - 20 sep 14:13

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 02 martie 2018

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

De Ziua Universităţii, studenţii de la Alimentaţie şi Turism s-au întrecut în aperitive gustoase şi foarte colorate. Uşor de realizat de orice gospodină sau pasionat de gastronomie, preparatele au şi avantajul de a fi uşoare pentru organism. Noutatea concursului gastronomic de la Universitatea Transilvania a fost oul panetat umplut cu pastă de ficat. Sună pretenţios, dar studenţii dau asigurări că este foarte bun şi uşor de făcut. „Ficatul de pui este dat prin ou cu făină, iar reţeta este făcută la noi, de facultatea noastră. Am inventat-o. Mai avem şi baconul cu ficat de pui. Nu durează mult să le prepari, cam o jumătate de oră, o oră, dar nouă cum ne este drag să lucrăm în bucătărie, nici nu am simţit cum a trecut timpul”, a spus Adrian Vrânceanu, student anul IV, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Alţi studenţi i-au mai îmbiat pe cei prezenţi cu un blat cu ciuperci şi altul umplut cu brânză. Alţii au pregătit tartine cu mousse de avocado şi ou de prepeliță, bruschete şi chifteluţele făcute doar la cuptor. „Aici avem chifteluţe de pui, pregătite la cuptor şi cu 5 minute înainte să fie gata, au fost puse bucăţele de caşcaval şi iar la cuptor. Este o reţetă foarte bună, foarte practică, foarte uşor de făcut şi e foarte bună pentru că nu este în ulei, e la cuptor”, ne explică Gabriela Timofte, studentă anul IV, la aceeaşi facultate. La o altă masă, concurenţii au mizat pe legume, îmbiindu-i pe cei prezenţi cu diverse feluri de bruschete. 
Toate preparatele au fost pregătite cu puţin înainte de studenţii Facultăţii, unele fiind reţete clasice, altele fiind inventate de studenţi. „Anul acesta a fost un mic antreu, ţinând cont că evenimentele se desfăşoară pe repede înainte în Universitate. A fost un concurs bazat pe antreuri”, a spus  conf. dr. ing. Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Concursul gastronomic este deja o tradiţie de Ziua Universităţii. An de an, studenţii pregătesc cele mai bune preparate pentru a fi jurizate şi premiate. De altfel, toate cele 18 facultăţi ale Universităţii au marcat ziua aniversară cu diverse evenimente, în funcţie de specificul fiecăreia.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional