Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 00:02

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 02 martie 2018

Cu ce s-au prezentat „studenţii bucătari” ai Universităţii Transilvania, de ziua instituţiei

De Ziua Universităţii, studenţii de la Alimentaţie şi Turism s-au întrecut în aperitive gustoase şi foarte colorate. Uşor de realizat de orice gospodină sau pasionat de gastronomie, preparatele au şi avantajul de a fi uşoare pentru organism. Noutatea concursului gastronomic de la Universitatea Transilvania a fost oul panetat umplut cu pastă de ficat. Sună pretenţios, dar studenţii dau asigurări că este foarte bun şi uşor de făcut. „Ficatul de pui este dat prin ou cu făină, iar reţeta este făcută la noi, de facultatea noastră. Am inventat-o. Mai avem şi baconul cu ficat de pui. Nu durează mult să le prepari, cam o jumătate de oră, o oră, dar nouă cum ne este drag să lucrăm în bucătărie, nici nu am simţit cum a trecut timpul”, a spus Adrian Vrânceanu, student anul IV, Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Alţi studenţi i-au mai îmbiat pe cei prezenţi cu un blat cu ciuperci şi altul umplut cu brânză. Alţii au pregătit tartine cu mousse de avocado şi ou de prepeliță, bruschete şi chifteluţele făcute doar la cuptor. „Aici avem chifteluţe de pui, pregătite la cuptor şi cu 5 minute înainte să fie gata, au fost puse bucăţele de caşcaval şi iar la cuptor. Este o reţetă foarte bună, foarte practică, foarte uşor de făcut şi e foarte bună pentru că nu este în ulei, e la cuptor”, ne explică Gabriela Timofte, studentă anul IV, la aceeaşi facultate. La o altă masă, concurenţii au mizat pe legume, îmbiindu-i pe cei prezenţi cu diverse feluri de bruschete. 
Toate preparatele au fost pregătite cu puţin înainte de studenţii Facultăţii, unele fiind reţete clasice, altele fiind inventate de studenţi. „Anul acesta a fost un mic antreu, ţinând cont că evenimentele se desfăşoară pe repede înainte în Universitate. A fost un concurs bazat pe antreuri”, a spus  conf. dr. ing. Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentaţie şi Turism, Universitatea Transilvania Braşov.
Concursul gastronomic este deja o tradiţie de Ziua Universităţii. An de an, studenţii pregătesc cele mai bune preparate pentru a fi jurizate şi premiate. De altfel, toate cele 18 facultăţi ale Universităţii au marcat ziua aniversară cu diverse evenimente, în funcţie de specificul fiecăreia.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie