leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6686 RON

1 USD = 4.0026 RON

1 GBP = 5.3249 RON

1 XAU = 163.3962 RON

1 AED = 1.0897 RON

1 AUD = 2.9756 RON

1 BGN = 2.3871 RON

1 BRL = 1.0627 RON

1 CAD = 3.0154 RON

1 CHF = 4.0461 RON

1 CNY = 0.6162 RON

1 CZK = 0.1812 RON

1 DKK = 0.6265 RON

1 EGP = 0.2240 RON

1 HUF = 1.4420 RON

1 INR = 0.0591 RON

1 JPY = 3.6343 RON

1 KRW = 0.3615 RON

1 MDL = 0.2391 RON

1 MXN = 0.1978 RON

1 NOK = 0.4946 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.0829 RON

1 RSD = 0.0396 RON

1 RUB = 0.0635 RON

1 SEK = 0.4526 RON

1 TRY = 0.8488 RON

1 UAH = 0.1524 RON

1 XDR = 5.6540 RON

1 ZAR = 0.2962 RON

Editia 6746 - 22 iun 01:28

Cultivatorii de germeni

Autor: Liviu CIOINEAG

Publicat la 18 iunie 2011

Soții Alexandru sunt singurii brașoveni care au făcut din consumul germenilor o adevărată afacere din care pot duce un trai decent. Germenii de grâu, de ridichi, de varză roșie sau de năut sunt sănătoși din foarte multe puncte de vedere

Cultivatorii de germeni Soții Alexandru sunt singurii brașoveni care au făcut din consumul germenilor o adevărată afacere din care pot duce un trai decent. Germenii de grâu, de ridichi, de varză roșie sau de năut sunt sănătoși din foarte multe puncte de vedere. Schinduf, năut, mazăre sau varză sunt doar câțiva din germenii comercializați de familia Alexandru. Aurica Alexandru se ocupă de creșterea germenilor de trei ani, după ce soțul ei a venit din Israel, unde a văzut că germenii se consumă în restaurante, la discreție. Astfel că, cei doi și-au pus în aplicare ideea. Ei au amenajat un laborator, în care produc germeni. Aparatura nu este deloc complicată. „Este un aparat electronic programat să stropească semințele la un anumit interval. Unele trebuiesc stropite mai des, altele mai rar, depinde de soi. Aici avem orz pentru lăstari. Sunt foarte sănătoși. Sunt pentru consumul uman: detoxifiere, aport de vitamine. Folosiți în stare brută sau în salate. Celelalte sunt semințe de lucernă germinate. Ele se spală foarte bine și se pun în caserole. Înainte de folosire se clătesc cu apă rece. Nu se gătesc termic, căci le omorâm. Numai crude, altfel mai bine mâncați pâine prăjită. La fel se întâmplă cu germenii de grâu. Un alt aliment extraordinar este năutul. Când n-ai energie mănânci năut crud, în salate, cu dresinguri. Îți dă vigoare și e foarte sățios. Te saturi imediat din el, căci conține proteine vegetale. În partea aceasta avem germeni de ridichi. Sunt extraordinare și se pun în sandwișuri, salate. N-au niciun fel de aditivi sau coloranți. Apoi, mai avem lintea: are colțișori, e vie. Nu este o linte moartă, tratată. Este foarte bună. Se poate face pateu, cu mixerul, cu puțină ceapă, cu piper”, ne explică Aurica Alexandru. Au nevoie de atenție sporită Semințele din care sunt făcuți germenii sunt procurate de la Institutele de cercetări Fundulea și Teleorman și sunt semințe sută la sută bio. Pentru ca germenii să iasă, e nevoie de multă atenție. O singură zi dacă lipsesc de lângă ele, întreaga cultură e periclitată. „Prima dată am început din necesitate, căci aveam nevoie de o sursă de venit. Aveam experiență, iar soțul a venit cu experiența lui din Israel, unde se consumă în toate restaurantele, la toarte mesele. Ne-am zis: hai să vedem dacă și la noi se poate! Încă facem pionierat”, ne spune Aurica. Grâul, cel mai consumat Soții Alexandru comercializează germenii în diferite supermarketuri cu care au contracte. Comenzile le vin săptămânal, iar cel mai mult se consuma germenii cei mai cunoscuți. „Cel mai mult se comandă grâul, căci este cel mai cunoscut. Apoi urmează lucerna, pe locul II, apoi lintea, ridichea, năutul, mazărea, orzul, varză roșie. Nu se caută toate, depinde de magazin”, mai spune Aurica Alexandru.
+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional