leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6656 RON

1 USD = 3.8059 RON

1 GBP = 5.2916 RON

1 XAU = 163.1592 RON

1 AED = 1.0361 RON

1 AUD = 3.0502 RON

1 BGN = 2.3855 RON

1 BRL = 1.1907 RON

1 CAD = 3.0525 RON

1 CHF = 3.9621 RON

1 CNY = 0.5944 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6267 RON

1 EGP = 0.2146 RON

1 HUF = 1.5078 RON

1 INR = 0.0596 RON

1 JPY = 3.4379 RON

1 KRW = 0.3560 RON

1 MDL = 0.2254 RON

1 MXN = 0.2049 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.7809 RON

1 PLN = 1.1187 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4743 RON

1 TRY = 0.9992 RON

1 UAH = 0.1317 RON

1 XDR = 5.4899 RON

1 ZAR = 0.3162 RON

Editia 6645 - 22 ian 19:40

Dacă nu ia admiterea, măcar circ să iasă: Godină ameninţă cu dosare penale conducerea Academiei de Poliţie

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 10 august 2017

Dacă nu ia admiterea, măcar circ să iasă: Godină ameninţă cu dosare penale conducerea Academiei de Poliţie

După ce a determinat pensionarea anticipată a şefului IPJ Braşov, poliţistul braşovean Marian Godină a luat la ochi şi Academia de Poliţie. Încă de la sfârşitul lunii trecute, agentul braşovean se declara surprins de o prevedere legală care îi discriminează pe poliţişti în competiţia cu copiii poliţiştilor. „Dacă te înscrii la examenul de admitere la Academia de Poliţie, iar unul dintre părinţii tăi este poliţist, eşti scutit de la plata taxei de 350 de lei. Dacă te înscrii la acelaşi examen şi chiar tu eşti poliţist, achiţi 350 de lei”, scria Godină în 28 iulie pe pagina sa de facebook.

„Nişte cretini!”
În cele din urmă, agentul a achitat taxa şi s-a înscris la examen. Numai că aici a constatat nereguli extrem de grave, susţine el, şi acum este decis să depună plângere penală. Godină, care a luat 7:50 la proba scrisă la Istorie, spune că nu are nicio şansă să intre cu această notă, însă a tulburat extrem de serios apele. Mai întâi, el a semnalat câteva răspunsuri greşite care erau trecute în barem drept corecte, iar Academia a reacţionat şi a transmis că la acele puncte se va ţine seama de răspunsul corect şi nu de cel considerat, în mod eronat, corect.
Godină însă nu s-a lăsat, la fel ca în cazul în care fostul şef al Poliţiei Braşov i-a cerut să îi dea înapoi permisul unui şofer fără o motivaţie legală. „Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, se întreabă poliţistul braşovean.

Baremul de corectare a fost greşit: fie prostie, fie ticăloşie
Celebrul agent explică şi de ce este nevoie de o plângere penală, în opinia sa. „Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple, la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Godină.

O lecţie „gratuită”
Pe lângă greşelile care lui Godină i se par puse intenţionat pentru a-i ajuta pe candidaţii privilegiaţi, agentul mai dezvăluie pentru colegii săi şi altele. „Pentru colegii care vor face contestaţie (eu nu am cum să ajung la Bucureşti), vedeţi că în România, conform Constituţiei, iniţiativa legislativă o are şi electoratul, nu numai Guvernul, deputaţii şi senatorii, aşa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greşit, dar pe care nu o recunosc, deşi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta", scrie Godină. Unele voci au acuzat Ministerul Educaţiei de toate aceste erori, însă ministrul Liviu Pop a ţinut să precizeze că examenul este organizat de Academia de Poliţie, fără vreo implicare a Ministerului Educaţiei Naţionale.

A cincea oară
Examenul scris de admitere la Academia de Poliţie a fost organizat marţi, 8 august, un test grilă cu timp de lucru 4 ore. Rezultatele s-au dat la ieşirea din sală, iar polişistul braşovean a primit nota 6 la Engleză, 7,50 la Istorie şi 9 la Gramatica limbii române. Rezultatele se vor afişa joi, 10 august, dar Godină nu are şanse de a ocupa un loc, după cum el singur şi-a autoevaluat situaţia. Anul trecut, ultima medie de admitere a fost 8,10. Aceasta este a cincea oară când poliţistul încearcă să ia examenul care să-l facă din agent la circulaţie ofiţer.

Replica de la Academie
Potrivit unui comunicat al Academiei, „Nu se pune problema ca testul să fie reluat. O singură întrebare a avut răspunsul greşit în barem. 1 din 90 de întrebări. Iar întrebarea valorează doar 0,10 puncte din nota la probă. (...) Toate testele la istorie au fost recorectate azi-noapte şi până azi dimineeaţă pe baza noului barem. Mâine se afişează notele conform noului barem. (...) Cei mai mulţi candidaţi au primit 10 sutimi în plus pentru că au răspuns greşit la întrebare, dar pe barem răspunsul greşit figura drept corect", a precizat miercuri Radu Nicolae, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie.

Cât despre Godină... „Trebuia să fie cumpătat, nu trebuia să lovească în Academie pentru că sunt nevinovaţi. Au fost verificate şi testele la română şi cele la limbi străine (engleză, germană, franceză, rusă) şi nu a fost găsită nicio problemă până acum", a spus Radu Nicolae.

Cum l-a ajutat iubita să treacă peste supărare
Marian Godină nu trece printr-o perioadă prea bună. Cel mai cunoscut poliţist din România a susţinut marţi examenul scris la Academia de Poliţie, cursuri cu frecvenţă redusă, dar nu are şanse să-l fi trecut. Din fericire, iubita lui l-a ajutat să treacă rapid peste supărare, fapt împărtăşit de Godină, într-o nouă postare pe Facebook.
„După examen am plecat direct în concediu cu logodnica mea. Se presupunea a fi un concediu de relaxare şi de sărbătorire, dar nu a fost să fie, aşa că eram destul de posomorât şi nu aveam chef de vorbă. La un moment dat, iubita mea îmi spune că trebuie să facem dreapta, deşi ea îmi indica cu mâna spre stânga. I-am zis pe un ton morocănos că poate vrea să spună stânga. S-a uitat la mine şi, râzând copios, mi-a dat replica, vădită aluzie la examenul pe care abia îl distrusesem: «Bine că eşti tu deştept!». Şi uite aşa a reuşit să mă facă să râd şi să uit de toată supărarea. De asta o iubesc", a scris poliţistul pe Facebook.


 

+1 -7

Comentarii

bogdan

2017-08-11 19:00:07


de cinci ori ? cine a acris oare cartea ? eu zic ca este omul din spatele altcuiva . un procesoman .

gelu

2017-08-10 11:03:36


De cinci ori a dat si nu a reusit? De cate ori trebuie sa mai dea asta examen ca sa inteleaga ca nu e capabil pentru Academie?

Balazs Horatiu Felix

2017-08-10 09:25:09


Are perfecta dreptate omul asta in cea ce zice si ce face ,toata trupa implicata in organizarea examenului trebuia sa isi dea demisia . Respect maxim .

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional