leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6292 RON

1 USD = 3.9502 RON

1 GBP = 5.2748 RON

1 XAU = 164.5489 RON

1 AED = 1.0754 RON

1 AUD = 2.9757 RON

1 BGN = 2.3669 RON

1 BRL = 1.0830 RON

1 CAD = 3.0650 RON

1 CHF = 3.9869 RON

1 CNY = 0.6185 RON

1 CZK = 0.1798 RON

1 DKK = 0.6214 RON

1 EGP = 0.2202 RON

1 HUF = 1.4510 RON

1 INR = 0.0578 RON

1 JPY = 3.6046 RON

1 KRW = 0.3648 RON

1 MDL = 0.2342 RON

1 MXN = 0.1985 RON

1 NOK = 0.4864 RON

1 NZD = 2.7262 RON

1 PLN = 1.0744 RON

1 RSD = 0.0392 RON

1 RUB = 0.0641 RON

1 SEK = 0.4503 RON

1 TRY = 0.8126 RON

1 UAH = 0.1514 RON

1 XDR = 5.6028 RON

1 ZAR = 0.3129 RON

Editia 6726 - 23 mai 14:42

Dacă nu ia admiterea, măcar circ să iasă: Godină ameninţă cu dosare penale conducerea Academiei de Poliţie

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 10 august 2017

Dacă nu ia admiterea, măcar circ să iasă: Godină ameninţă cu dosare penale conducerea Academiei de Poliţie

După ce a determinat pensionarea anticipată a şefului IPJ Braşov, poliţistul braşovean Marian Godină a luat la ochi şi Academia de Poliţie. Încă de la sfârşitul lunii trecute, agentul braşovean se declara surprins de o prevedere legală care îi discriminează pe poliţişti în competiţia cu copiii poliţiştilor. „Dacă te înscrii la examenul de admitere la Academia de Poliţie, iar unul dintre părinţii tăi este poliţist, eşti scutit de la plata taxei de 350 de lei. Dacă te înscrii la acelaşi examen şi chiar tu eşti poliţist, achiţi 350 de lei”, scria Godină în 28 iulie pe pagina sa de facebook.

„Nişte cretini!”
În cele din urmă, agentul a achitat taxa şi s-a înscris la examen. Numai că aici a constatat nereguli extrem de grave, susţine el, şi acum este decis să depună plângere penală. Godină, care a luat 7:50 la proba scrisă la Istorie, spune că nu are nicio şansă să intre cu această notă, însă a tulburat extrem de serios apele. Mai întâi, el a semnalat câteva răspunsuri greşite care erau trecute în barem drept corecte, iar Academia a reacţionat şi a transmis că la acele puncte se va ţine seama de răspunsul corect şi nu de cel considerat, în mod eronat, corect.
Godină însă nu s-a lăsat, la fel ca în cazul în care fostul şef al Poliţiei Braşov i-a cerut să îi dea înapoi permisul unui şofer fără o motivaţie legală. „Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, se întreabă poliţistul braşovean.

Baremul de corectare a fost greşit: fie prostie, fie ticăloşie
Celebrul agent explică şi de ce este nevoie de o plângere penală, în opinia sa. „Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple, la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie, ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Godină.

O lecţie „gratuită”
Pe lângă greşelile care lui Godină i se par puse intenţionat pentru a-i ajuta pe candidaţii privilegiaţi, agentul mai dezvăluie pentru colegii săi şi altele. „Pentru colegii care vor face contestaţie (eu nu am cum să ajung la Bucureşti), vedeţi că în România, conform Constituţiei, iniţiativa legislativă o are şi electoratul, nu numai Guvernul, deputaţii şi senatorii, aşa cum au specificat ei în grilă. Deci asta e încă o întrebare cu răspuns al lor greşit, dar pe care nu o recunosc, deşi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta", scrie Godină. Unele voci au acuzat Ministerul Educaţiei de toate aceste erori, însă ministrul Liviu Pop a ţinut să precizeze că examenul este organizat de Academia de Poliţie, fără vreo implicare a Ministerului Educaţiei Naţionale.

A cincea oară
Examenul scris de admitere la Academia de Poliţie a fost organizat marţi, 8 august, un test grilă cu timp de lucru 4 ore. Rezultatele s-au dat la ieşirea din sală, iar polişistul braşovean a primit nota 6 la Engleză, 7,50 la Istorie şi 9 la Gramatica limbii române. Rezultatele se vor afişa joi, 10 august, dar Godină nu are şanse de a ocupa un loc, după cum el singur şi-a autoevaluat situaţia. Anul trecut, ultima medie de admitere a fost 8,10. Aceasta este a cincea oară când poliţistul încearcă să ia examenul care să-l facă din agent la circulaţie ofiţer.

Replica de la Academie
Potrivit unui comunicat al Academiei, „Nu se pune problema ca testul să fie reluat. O singură întrebare a avut răspunsul greşit în barem. 1 din 90 de întrebări. Iar întrebarea valorează doar 0,10 puncte din nota la probă. (...) Toate testele la istorie au fost recorectate azi-noapte şi până azi dimineeaţă pe baza noului barem. Mâine se afişează notele conform noului barem. (...) Cei mai mulţi candidaţi au primit 10 sutimi în plus pentru că au răspuns greşit la întrebare, dar pe barem răspunsul greşit figura drept corect", a precizat miercuri Radu Nicolae, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie.

Cât despre Godină... „Trebuia să fie cumpătat, nu trebuia să lovească în Academie pentru că sunt nevinovaţi. Au fost verificate şi testele la română şi cele la limbi străine (engleză, germană, franceză, rusă) şi nu a fost găsită nicio problemă până acum", a spus Radu Nicolae.

Cum l-a ajutat iubita să treacă peste supărare
Marian Godină nu trece printr-o perioadă prea bună. Cel mai cunoscut poliţist din România a susţinut marţi examenul scris la Academia de Poliţie, cursuri cu frecvenţă redusă, dar nu are şanse să-l fi trecut. Din fericire, iubita lui l-a ajutat să treacă rapid peste supărare, fapt împărtăşit de Godină, într-o nouă postare pe Facebook.
„După examen am plecat direct în concediu cu logodnica mea. Se presupunea a fi un concediu de relaxare şi de sărbătorire, dar nu a fost să fie, aşa că eram destul de posomorât şi nu aveam chef de vorbă. La un moment dat, iubita mea îmi spune că trebuie să facem dreapta, deşi ea îmi indica cu mâna spre stânga. I-am zis pe un ton morocănos că poate vrea să spună stânga. S-a uitat la mine şi, râzând copios, mi-a dat replica, vădită aluzie la examenul pe care abia îl distrusesem: «Bine că eşti tu deştept!». Şi uite aşa a reuşit să mă facă să râd şi să uit de toată supărarea. De asta o iubesc", a scris poliţistul pe Facebook.


 

+1 -7

Comentarii

bogdan

2017-08-11 18:00:07


de cinci ori ? cine a acris oare cartea ? eu zic ca este omul din spatele altcuiva . un procesoman .

gelu

2017-08-10 10:03:36


De cinci ori a dat si nu a reusit? De cate ori trebuie sa mai dea asta examen ca sa inteleaga ca nu e capabil pentru Academie?

Balazs Horatiu Felix

2017-08-10 08:25:09


Are perfecta dreptate omul asta in cea ce zice si ce face ,toata trupa implicata in organizarea examenului trebuia sa isi dea demisia . Respect maxim .

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional