leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6910 - 22 feb 01:13

Dan Gîrtofan, turneu prin liceele din Braşov

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 27 aprilie 2018

Felul expansiv de a fi al pilotului de raliuri i-a captivat pe elevicare nu şi-au atins măcar telefoanele mobile timp de două ore

Dan Gîrtofan, turneu prin liceele din Braşov

România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de accidente rutiere la mia de locuitori. Cele mai multe astfel de evenimente sunt provocate de tinerii care sunt lipsiţi de experienţă în ale condusului, dar plini de adrenalină şi apasă de multe ori prea tare pedala de acceleraţie sau urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice ori substanţe interzise. Campionul naţional de raliuri, Dan Gîrtofan, a decis ca, începând din acest an, să se implice activ în educarea tinerilor care urmează să îşi obţină permisul de conducere sau care l-au obţinut de puţin timp în ce priveşte conducerea preventivă şi cea defensivă. Deja, în primele patru zile de când a demarat proiectul, „Giri” şi echipa din care face parte au fost în patru licee din Braşov şi elevii din clasele a XII-a s-au arătat extrem de receptivi la sfaturile şi explicaţiile campionului. Programul de educaţie rutieră pentru învăţământ ERA – Educaţie, Responsabilitate, Atitudine – se va desfăşura în toate cele 40 de licee din judeţul nostru, derulat de ProRally Team, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” şi Inspectoratul de Poliţiei Judeţean.
„Ne-am gândit la acest proiect pentru că am sesizat că în societatea din România, în ultimii ani, e o practică să criticăm. Criticăm autorităţi, ne criticăm între noi, dar pentru societate facem mult prea puţin şi atunci am considerat că e bine să dăm la Remat critica şi să construim un proiect în aşa fel încât tinerii din clasele a XII-a să beneficieze de el şi să înveţe, aşa cum sună şi sloganul nostru, că raliul este doar un sport şi nu o opţiune în trafic”, a explicat managerul proiectului, Cătălin Toderaş.
„Un accident rutier nu se vede foarte frumos, vă pot spune din experienţă, însă important este ceea ce vrem să transmitem ca informaţie, adică să evităm «bizonii» în trafic, pentru că nu suntem la competiţie pe şosele – însă, de chestiunea aceasta se ocupă cel mai bine colegii de la Poliţie. Noi putem să le spunem ce se întâmplă în timpul unui accident şi, în speţă, partea de prim ajutor şi le şi demonstrăm numite acţiuni pe care ei pot să le întreprindă la faţa locului când văd un astfel de accident”, a precizat Lucian Marciu, comandantul ISU Braşov.
„Viteza, consumul de alcool şi stupefiantele sunt cele trei puncte principale ale acestui program. Noi spunem că este educaţia rutieră pe care trebuie să o stăpânească participanţii la trafic şi, în special, copiii de clasa a XII-a, care vor obţine în curând sau chiar au obţinut deja permisul de conducere. Trebuie să înţeleagă foarte bine care sunt efectele consumului de alcool, al consumului de stupefiante, combinate cu teribilismul şi bucuria că au obţinut permisul de conducere”, a arătat subinspector Andrei Alexandru Vicol, Serviciul Rutier al IPJ Braşov.
„Ceea ce-şi propune acest program – educaţie, responsabilitate şi atitudine – constituie şi obiectivele noastre în activitatea curentă. Acesta a şi fost motivul pentru care am răspuns afirmativ solicitării partenerilor de a ne ralia acestui program şi de a le oferi accesul în unităţile de învăţământ”, a declarat inspectorul şef Ariana Bucur, şefa IŞJ Braşov.
Felul expansiv de a fi al lui Dan Gîrtofan a făcut ca elevii să îl asculte cu atenţie maximă, aşa cum reiese din spusele managerului programului, care a fost impresionat de faptul că elevii nu şi-au atins măcar telefoanele mobile timp de două ore, cât durează fiecare lecţie predată de campionul de automobilism. „Surprinzător, copiii au reacţionat foarte bine şi m-am bucurat că am putut să le captez atenţia şi să-i fac să nu se uite pe telefoane timp de două ore. Unii mă cunosc, cei mai mulţi nu mă cunosc, dar eu le fac cunoscut că tot ce le povestesc este din experienţa mea ca sportiv şi nu cea de pe stradă şi atunci ei sunt foarte, foarte receptivi”, a confirmat şi Giri.
După o scurtă pauză provocată de minivacanţa de 1 mai, Giri şi echipa îşi vor relua periplul prin liceele din judeţ, convinşi că eforturile lor vor contribui la salvarea multor vieţi în viitor.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional