leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6848 - 15 noi 04:44

De la promisiuni, la SF-uri

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 30 octombrie 2017

Un nou spital pentru Braşov şi refuncţionalizarea Stadionului Municipal, trec, după mulţi ani de promisiuni, într-o nouă etapă de „dezvoltare”, la fel de incertă: dăm bani pentru studii de fezabilitate. Bani pentru investiţii nu-i avem, dar mai vedem

De la promisiuni, la SF-uri

DECIZII CARE, TEORETIC, AR URMA SĂ ÎI CONVINGĂ PE SENATORI SĂ DEA BRAŞOVULUI TERENUL PENTRU NOUL SPITAL
Ţinând cont că senatorii nu şi-au dat iniţial girul pentru transferul unei suprafeţe de teren din administrarea Institutului Cartofului în proprietatea municipiului Braşov în vederea construcţiei unui nou spital, edilii braşoveni au luat câteva decizii care să-i convingă pe demnitari că Braşovul îşi doreşte realizarea acestui proiect.  Astfel, la propunerea Executivului Primăriei a fost votată vineri o hotărâre de Consiliu Local prin care aleşii au aprobat preluarea din proprietatea statului şi administrarea Institutului Cartofului, în domeniul public şi proprietatea municipiului Braşov a suprafeţei de teren necesară pentru construcţia acestui obiectiv. „Acest proiect de hotărâre l-am propus ca urmare a faptului că am aflat că în urma discuţiilor purtate în Senatul României cu privire la acest subiect, unul dintre impedimentele în aprobarea transferului de proprietate a fost tocmai lipsa unei hotărâri de Consiliu Local privind preluarea acestui teren. Noi nu facem decât să răspundem acestor necesităţi, astfel ca senatorii să voteze proiectul de lege prin care se va face transferul de proprietate, o iniţiativă care este asumată de toţi parlamentarii de Braşov. Municipiul are în zonă o suprafaţă de teren şi în completare pentru realizarea proiectului este nevoie şi de terenul deţinut acum de Statul Român. Dacă se va clarifica această situaţie, vom putea demara procedurile privind elaborarea documentaţiilor tehnice în vederea construcţiei noului spital”, au fost explicaţiile primite în plen de la Executivul Primăriei de consilierii locali.
În plus, prin rectificarea bugetară votată vineri de către aleşii Braşovului, s-au alocat şi sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea construcţiei noului spital. „Le transmitem senatorilor că, în plus faţă de cele solicitate, vom elabora şi studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Cred că astfel vom reuşi să îi convingem că municipiul Braşov chiar îşi doreşte să facă acest lucru, iar elaborarea studiului de fezabilitate să fie practic un prima pas în ceea ce priveşte elaborarea proiectului tehnic pentru acest obiectiv de investiţii”, a punctat primarul George Scripcaru.
Prezent la şedinţa de Consiliu Local de vineri a fost şi senatorul Allen Coliban, care a precizat că în şedinţa de marţi a Comisiei de Dezvoltare Regională va susţine argumentele aduse de edili în vederea primirii suprafeţei de teren necesară pentru noul spital. „Iniţial, proiectul legislativ a fost respins de Senat pe motivul unei insuficiente fundamentări, lucru cu care eu nu am fost de acord. Acum însă, având şi aceste decizii ale Consiliului Local, le voi susţine în faţa comisiei. Este un proiect care a întrunit sprijinul politicienilor braşoveni din toate partidele”, a precizat senatorul braşovean.
Terenul disponibil pentru spital în zona Centrului de Afaceri este de 7 ha şi este proprietate a municipiului, la care se pot adăuga 11 ha, care sunt în administrarea Institutului Cartofului.  


PRIMĂRIA BRAŞOV FACE SF-UL PENTRU O POLIVALENTĂ CU 15.000 DE LOCURI PE LOCUL FOSTULUI STADION MUNICIPAL
Construcţia unui complex polivalent în locul fostului Stadion Municipal este un proiect vechi al Braşovului, care a variat ca formă propusă în ultimii ani, de la stadion, complex de agrement sau sală polivalentă. Astfel, dacă ideea construcţiei unui mega-stadion a fost trecută pe linia moartă, ultima variantă luată în calcul de către edili este construcţia unei săli polivalente.
În vederea concretizării proiectului, în ultima şedinţă de Consiliu Local au fost alocaţi banii necesari efectuării studiului de fezabilitate pentru o sală polivalentă cu 15.000 de locuri pe amplasamentul de la Municipal. Primarul George Scripcaru a precizat că a discutat despre acest proiect şi cu ministrul braşovean al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, în vederea primirii unei susţineri guvernamentale. „După ce vom face studiul de fezabilitate, vom efectua şi proiectul tehnic şi sperăm că în paralel vom reuşi şi găsirea unei surse pentru a cofinanţa lucrările. În caz contrar, vom derula construcţia cu o finanţare proprie”, a precizat primarul George Scripcaru.

+2 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional