leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7287 RON

1 USD = 4.1834 RON

1 GBP = 5.3209 RON

1 XAU = 185.9471 RON

1 AED = 1.1389 RON

1 AUD = 2.8962 RON

1 BGN = 2.4177 RON

1 BRL = 1.0897 RON

1 CAD = 3.1686 RON

1 CHF = 4.2397 RON

1 CNY = 0.6106 RON

1 CZK = 0.1846 RON

1 DKK = 0.6333 RON

1 EGP = 0.2506 RON

1 HUF = 1.4587 RON

1 INR = 0.0601 RON

1 JPY = 3.8804 RON

1 KRW = 0.3606 RON

1 MDL = 0.2318 RON

1 MXN = 0.2211 RON

1 NOK = 0.4889 RON

1 NZD = 2.7577 RON

1 PLN = 1.1108 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0661 RON

1 SEK = 0.4444 RON

1 TRY = 0.7279 RON

1 UAH = 0.1581 RON

1 XDR = 5.8058 RON

1 ZAR = 0.2943 RON

Editia 6989 - 21 iun 23:27

Din nou „război civil” în PER Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 03 iulie 2017

După ce a fost exclusă din PER, Mariana Sebeni-Comşa a lansat un contraatac dur la adresa conducerii filialei judeţene a partidului

Din nou „război civil” în PER Braşov

După ce anul trecut, imediat după alegerile locale din iunie, Ionel Goidescu a fost exclus PER, rămânând şi fără mandatul de consilier judeţean, zilele trecute, la nivelul filialei judeţene Braşov s-au mai făcut câteva excluderi.
Astfel, în urma deciziei Biroului Permanent Naţional (BPN) al PER, au fost excluşi din partid trei membri, respectiv consilierii judeţeni Mariana Sebeni-Comşa şi Nicolae Postolache, precum şi consilierul local de Braşov Marius Comşa. Aceştia, a anunţat vicepreşedintele BPN al PER, Daniel Diaconu, urmează să îşi piardă şi mandatele din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Braşov, dosarele în acest sens urmând a fi depuse în scurt timp la Prefectură. Cei trei, a explicat reprezentantul PER, au fost excluşi pentru că nu s-au implicat în activitatea partidului.
Ieri, printr-un comunicat de presă transmis de pe adresa de mail a filialei judeţene a PER şi folosind sigla partidului, Mariana Sebeni-Comşa a anunţat că „am înaintat către Secretariatul PER o contestaţie la Hotărârea nr. 46 din 22 iunie a Biroului Permanent Naţional al PER, conform căreia s-au dispus măsurile retragerii sprijinului politic şi excluderii mele din acest partid. Contestaţia are la bază Statutul PER şi Legea 14 din 2003 a partidelor politice, respectiv Art. 15. - (1): «Pentru soluţionarea diferendelor dintre membrii unui partid politic sau dintre aceştia şi conducerile organizaţiilor partidului, se constituie comisii de arbitraj la nivelul partidului şi al organizaţiilor sale teritoriale»”. Totodată, Mariana Sebeni-Comşa a anunţat că va ataca hotărârea PER în instanţa de contencios administrativ.

„Mi s-au solicitat sume importante de bani pentru a ocupa locul respectiv”
Mariana Sebeni a lansat şi mai multe acuzaţii la adresa conducerii filialei judeţene a PER, pe care, însă, va trebui să le probeze. Printre altele, Sebeni afirmat că preşedintele interimar al PER Braşov, Cătălin Nămăescu, „ia decizii, consultându-se numai cu Ionel Spinean (consilier judeţean PER - n.r.), despre care bănuiesc că îl susţine financiar în această perioadă în care firma sa este în insolvenţă pentru datorii la bănci şi furnizori, care depăşesc un milion de lei. De aici alianţele păguboase pentru PER, din care se spera să se obţină un post de prefect, deşi PER nu e la guvernare, subprefect, sau măcar de director al Agenţiei de Mediu la Braşov, de către Cătălin Nămăescu, precum alianţa de la Râşnov prin care Daniel Diaconu dorea să obţină fotoliul de primar. De bun simţ ar fi ca aceşti oameni să-şi dea ei demisia, pentru grave prejudicii de imagine pe care le-au adus PER în ultimul an şi pentru simplul fapt că au pus interesele personale înaintea celor de partid, fapte sancţionate de statutul partidului”.
De asemenea, ea a afirmat că la alegerile parlamentare din 2016 i s-a oferit cea de-a doua poziţie pe lista de candidaţi ai PER Braşov pentru Camera Deputaţilor, dar oferta a fost însoţită de solicitarea de a da bani pentru a putea ocupa această poziţie: „Vă informez că mi s-a oferit poziţia a doua pe lista pentru Camera Deputaţilor, după Nămăescu, chiar insistent, dar că, în acelaşi timp, mi s-au solicitat sume importante de bani pentru a ocupa locul respectiv. Ba chiar mi s-a cerut să-mi vând, în acest scop, singura locuinţă pe care o deţin. Fireşte, ca urmare a refuzului meu, poziţia a doua a fost ocupată de o persoană cu bani suficienţi pentru a nu fi nevoită să-şi vândă acoperişul de deasupra capului, respectiv Ionel Spinean”.

Spinean şi Diaconu, „coaliţia anti-Veştea” din Consiliul Judeţean?
De altfel, o ţintă a atacurilor Marianei Sebeni, a fost şi Ionel Spinean: „Consider că această hotărâre (de excludere din partid – n.r.) are la bază interese personale şi meschine ale consilierului judeţean Ionel Spinean, (care a ajuns în legislativul judeţului, deşi a obţinut doar 300 de voturi în Ghimbav) aflat în conflict cu preşedintele CJ, Adrian Veştea, pe tema aeroportului, investiţie transformată în scop personal, având în vedere naţionalitatea investitorilor cu care acesta discută, identică cu cea a ginerelui său, ajuns în PER după ce proprii săi colegi de la PNL Ghimbav s-au dezis de el şi după insistenţe de-a dreptul umilitoare pe lângă fosta conducere a organizaţiei Braşov, (Ionel Goidescu poate confirma), dar şi ale membrului BPN Daniel Diaconu, fost candidat la Primăria Râşnov, (poziţia 6 pe lista pentru Consiliul Judeţean) care, prin excluderea mea, obţine un loc în Consiliul Judeţean, poziţie din care l-ar putea ataca pe acelaşi Adrian Veştea, fost primar la Râşnov”.

Ecologiştii din Râşnov, derutaţi după alianţa cu PSD, ALDE şi MSL
În ceea ce priveşte alianţa cu PSD, ALDE şi MSL, prin care a fost susţinută candidatura ecologistului Daniel Diaconu pentru funcţia de primar al Râşnovului la alegerile parţiale din 11 iunie, Sebeni a afirmat că la nivelul judeţului Braşov PER a încheiat o alianţă cu partide de stânga, deşi politica de la Bucureşti este, conform statului, una de centru-dreapta. „Vă reamintesc că Ionel Goidescu a fost exclus din PER tocmai pentru că ar fi făcut înţelegeri cu liderii locali ai PSD.  Conducerea naţională a partidului s-a grăbit, atunci, să vină de la Bucureşti pentru a-l exclude. La un an distanţă, liderii locali ai PER se fotografiază strângându-şi mândri mâna cu aceiaşi lideri ai PSD, dar şi ai celorlalte partide de stânga cu reprezentare la Braşov. Cu tot sprijinul acestora, candidatul PER nu a reuşit să strângă decât puţin peste 2.000 de voturi, la Râşnov, dar a reuşit să-i indigneze şi deruteze pe membrii Partidului Ecologist”, se mai arată în comunicatul transmis de Mariana Sebeni-Comşa.
De cealaltă parte, contactat telefonic, Ionel Spinean, unul dintre reprezentanţii PER vizaţi de atacurile Marianei Sebeni-Comşa, a declarat că „nu vreu să comentez afirmaţiile doamnei Sebeni”.

Foto: Arhiva 2016, Mariana Sebeni, alături de Ionel Spinean, Cătălin Nămăescu şi Daniel Diaconu.

+2 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie