leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6599 RON

1 USD = 4.1469 RON

1 GBP = 5.3479 RON

1 XAU = 159.6578 RON

1 AED = 1.1291 RON

1 AUD = 2.9851 RON

1 BGN = 2.3826 RON

1 BRL = 1.1008 RON

1 CAD = 3.1326 RON

1 CHF = 4.1011 RON

1 CNY = 0.5960 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2310 RON

1 HUF = 1.4438 RON

1 INR = 0.0571 RON

1 JPY = 3.6343 RON

1 KRW = 0.3655 RON

1 MDL = 0.2434 RON

1 MXN = 0.2030 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.7968 RON

1 PLN = 1.0833 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0612 RON

1 SEK = 0.4554 RON

1 TRY = 0.7525 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7162 RON

1 ZAR = 0.2864 RON

Editia 6847 - 14 noi 03:14

Din nou scandal la Casa Regală! Principele dezmoştenit din cauza unei braşovence ar fi forţat uşa casei din Elveţia pentru a-l vedea pe Regele Mihai

Autor:

Publicat la 09 noiembrie 2017

Din nou scandal la Casa Regală! Principele dezmoştenit din cauza unei braşovence ar fi forţat uşa casei din Elveţia pentru a-l vedea pe Regele Mihai

Foto: Regele şi nepotul, la castelul Săvârşin, în 2013.

Scandal uriaş la Casa Regală a României, în contextul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai. Potrivit membrilor familiei, fostul principe Nicolae ar fi încercat să intre cu forţa în casa din Elveţia, unde se află Regele, agresând mai multe persoane.
„În seara de marţi, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia. Dl Medforth-Mills a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic şi verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif", transmite Casa Regală într-un comunicat. Familia Regală a depus plângere penală contra lui Nicolae.
Ca reacţie după cele întâmplate, principele a declarat miercuri că incidentul este parte dintr-un joc murdar. „Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile pentru că aşa se cuvine şi aşa este creştineşte”, a scris Nicolae pe Facebook. De câteva zile, starea Regelui Mihai (96 de ani) s-a agravat, Principesa Margareta, moştenitoarea tronului, plecând de urgenţă în Elveţia, acolo unde se află tatăl ei.

Foto: Cea mai cunoscută fotografie cu Nicoleta Cîrjan şi cu Principele Nicolae, făcută în timpul turului ciclist din primăvara lui 2015.

Renegat din cauza unui copil din flori
Principele Nicolae, unul dintre cei doi nepoţi ai Regelui Mihai, a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în august 2015. Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.
Motivul explicit al excluderii nu a fost precizat de Casa Regală, din comunicatele oficiale reieşind însă, indirect, că acesta are legătură cu stilul de viaţă avut de Principele Nicolae. „În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul din 2010 Casei Regale.
Adevărul, potrivit presei centrale, ar fi altul, şi anume o presupusă relaţie pe care Nicolae (32 de ani) a avut-o cu una din colaboratoarele sale, Nicoleta Cîrjan (31 de ani), din Braşov, mutată pe atunci în Bucureşti. În 2016, aceasta a candidat pentru un post de parlamentar pe listele USR Braşov. Nicoleta Cîrjan a rămas însărcinată în 2015 şi se pare că tatăl copilului (o fetiţă, botezată Iris Anna) ar fi nepotul Regelui Mihai, Nicolae. Potrivit unui interviu acordat anul trecut, Nicoleta spune că din septembrie 2015 nu a mai vorbit cu principele, vestea că ea a rămas însărcinată, pe care i-a dat-o în iulie 2015, fiind cauza rupturii dintre ei. „A fost şocat. Dar supportive - m-a susţinut. A fost OK. Cred că dup-aia s-a gândit mai bine şi şi-a dat seama ce înseamnă... (...) Cred că a sperat că o să fac un avort şi că povestea asta o să rămână între noi, fără să trebuiască să spună nimănui. Pentru că eu nu am fost convinsă de la început că voi păstra copilul, ci mi-am luat o perioadă de gândire, am vorbit cu familia, cu cei din jurul meu, adică nu am luat decizia aşa, pe loc...
Întrebată dacă relaţia dintre ei a fost mai degrabă un pretext să-l scoată din joc pe Principele Nicolae, ea a răspuns că „Eu cred că s-or mai fi întâmplat şi alte lucruri. Nu cred că ăsta a fost singurul motiv. O dată, pentru că el afirmă sus şi tare că vrea test ADN, că nu ştie sigur dacă e copilul lui. Nu e ca şi cum el s-a dus la Casa Regală şi a zis – «Eu am un copil cu fata asta şi vreau să-l păstrăm». (...) Dacă aşa era situaţia, vorbea cu mine, nu? Nu îmi punea stop la conversaţii de la un anumit punct. De prin septembrie 2015, noi n-am mai prea vorbit, adică aproape deloc”, a mai declarat braşoveanca pentru PressOne.

Pregătit de nuntă
După scandalul de paternitate în care a fost implicat în 2015 - 2016, nepotul Regelui Mihai a anunţat recent că s-a logodit pe 29 iulie 2017. Viitoarea doamnă Medfordth Millls, Alina Maria Binder (29 de ani), a apărut prima dată în atenţia presei în urmă cu 6 ani. Ziarele mondene scriau atunci despre relaţia ei cu Sebastian Blaga, fiul liberalului Vasile Blaga. Ea este din Bucureşti, a terminat ASE-ul şi a lucrat pentru o companie de taxi şi pentru Asociaţia Piloţilor din România.

Foto: Nicoleta şi fetiţa sa.

Foto: Alina Binder, logodnica oficială.

 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional