leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6905 - 15 feb 08:55

Directorii subordonaţi CJ intră în „examen”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 20 februarie 2017

Pentru managerii instituţiilor de cultură, o notă sub 7 funcţia le va pune postul în discuţie. În cazul directorilor de spitale, calificativul „nesatisfăcător” va duce automat la rezilierea contractului

Directorii subordonaţi CJ intră în „examen”

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în şedinţa de plen de vineri hotărârile referitoare la evaluarea anuală a managerilor unităţilor sanitare şi a instituţiilor de cultură aflate în subordinea administraţiei judeţene.
Potrivit procedurii aprobate de forul deliberativ judeţean, activitatea de anul trecut a managerilor instituţiilor de cultură ale Consiliului Judeţean (Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul Casa Mureşenilor, Biblioteca Judeţeană, Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Centrul Cultural Reduta) va fi evaluată în perioada 20 februarie – 5 aprilie 2017. Evaluarea managementului se va desfăşura în două etape, respectiv analiza rapoartelor de activitate şi susţinerea acestora în cadrul unui interviu desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean (CJ). În calendarul stabilit prin actul normativ aprobat de consilieri, raportul de activitate trebuie depus până la data de 20 februarie. Până în data de 14 martie, comisia de evaluare trebuie să finalizeze referatele de analiză, iar până în 27 martie  trebuie analizate rapoartele de activitate şi rapoartele de analiză, urmând ca în data de 29 martie managerii să susţină rapoartele de activitate în cadrul unui interviu. Ulterior, până în 5 aprilie se vor comunica rezultatele, se vor putea depune şi soluţiona contestaţiile, apoi vor fi anunţate rezultatele finale.

Note pentru managerii instituţiilor de cultură
Fiecare manager va primi note, iar dacă media finală va fi mai mică de 7, rezultatul evaluării este considerat „nesatisfăcător”, iar în urma evaluării, comisia face recomandări pentru continuarea sau încetarea managementului, respectiv rezilierea contractului de management.
Tot în şedinţa de vineri a fost stabilită şi componenţa comisiilor de evaluare, acestea fiind înfiinţate în funcţie de specificul instituţiei. Astfel, comisia de evaluare a managementului Bibliotecii Judeţene va fi condusă de consilierul judeţean PSD Ariana Bucur, iar comisia care evalua managerii muzeelor va fi condusă de consilierul judeţean Ion Manea, PSD (cel împotriva căruia managerii muzeelor s-au revoltat recent într-o conferinţă de presă comună, vizavi de propunerea acestuia de comasare a muzeelor, făcută în plenul CJ din 31 ianuarie). Comisia de evaluare a activităţii managerilor Centrului Cultural Reduta şi a Şcolii Populare de Arte şi Meserii va fi condusă de administratorul public al judeţului, Daniel Gligoraş.
În perioada în care îşi vor desfăşura activitatea, membrii comisiei de evaluare vor primi o indemnizaţie egală cu 10% din valoarea indemnizaţiei ordonatorului principal de credite (preşedintele Consiliului Judeţean).

Calificative pentru managerii de spitale
Printr-o altă hotărâre, aleşii judeţeni au stabilit că evaluarea activităţii managerilor unităţilor sanitare din subordinea CJ (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie, Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase) se va finaliza până la data  de 30 aprilie. Evaluarea, se mai arată în actul normativ emis de forul deliberativ judeţean, va urmări gradul de realizare a indicatorilor de performanţă asumaţi prin semnarea contractului de management.
Dosarul de evaluare a fiecărui manager va conţine o copie a contractului de management, organigrama şi statul de funcţii pe anul trecut, execuţia bugetară din anul 2016, darea de seamă statistică cuprinzând indicatorii de performanţă asumaţi prin contract, copii după actele de control ale tuturor organismelor abilitate, raportul de autoevaluare al managerului. Printre altele, în raportul de autoevaluare, managerii trebuie să prezinte  modul de îndeplinire a indicatorilor şi criteriilor de performanţă, motivele care au determinat nerealizarea unor indicatori, măsurile întreprinse pentru eficientizarea activităţii sanitare şi creşterea calităţii actului medical sau stadiul realizării investiţiilor aflate în derulare în anul precedent.
În urma evaluării, managerii vor primi calificative, respectiv „Foarte bine”, „Bine”, „Satisfăcător”, „Nesatisfăcător”. Potrivit regulamentului de evaluare aprobat de Consiliul Judeţean, activitatea managerilor care vor primi calificativul „Satisfăcător” va fi reevaluată după şase luni, iar dacă, la reevaluare vor obţine acelaşi calificativ sau unul inferior, contractul de management încetează înainte de termen. Contractul de management va înceta şi în cazul managerilor care au obţinut calificativul „Nesatisfăcător”.
Comisia de evaluare a activităţii managerilor unităţilor sanitare este condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor. 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional