leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6524 RON

1 USD = 3.9764 RON

1 GBP = 5.2395 RON

1 XAU = 153.8126 RON

1 AED = 1.0826 RON

1 AUD = 2.8832 RON

1 BGN = 2.3788 RON

1 BRL = 0.9558 RON

1 CAD = 3.0701 RON

1 CHF = 4.1141 RON

1 CNY = 0.5802 RON

1 CZK = 0.1830 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2216 RON

1 HUF = 1.4389 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 3.5396 RON

1 KRW = 0.3545 RON

1 MDL = 0.2372 RON

1 MXN = 0.2120 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.6285 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0593 RON

1 SEK = 0.4477 RON

1 TRY = 0.6305 RON

1 UAH = 0.1415 RON

1 XDR = 5.5773 RON

1 ZAR = 0.2698 RON

Editia 6808 - 20 sep 02:05

Dragoste la prima prăjitură. Cum au deschis doi tineri un laborator de dulciuri după ce s-au îndrăgostit

Autor:

Publicat la 22 martie 2018

Dragoste la prima prăjitură. Cum au deschis doi tineri un laborator de dulciuri după ce s-au îndrăgostit

Carmen şi Robert sunt doi tineri care au transpus povestea lor de iubire într-o afacere dulce: un laborator de prăjituri. El, fost IT-ist, ea, fost specialist în resurse umane, s-au cunoscut în urmă cu câţiva ani şi spun că a fost dragoste la prima prăjitură. Şi-au dat seama că împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru „prăjiturit”, iar astăzi îşi investesc tot timpul, energia şi pasiunea lor  în cofetărie. Povestea lor a fost spusă de BizBrasov.ro.
S-au cunoscut la sala de căţărat. Mergeau amândoi în acelaşi loc, iar într-o zi Carmen a adus o prăjitură pe nume „coadă de păun”. „De la coada de păun a început totul. Este o prăjitură cu un blat pufos de cacao, o cremă de vanilie şi o bezea desupra. Aşa ne-am întâlnit, practic, aşa ne-am câştigat inimile. Cu prăjitura asta l-am cucerit, pentru că dragostea trece prin stomac. Eu făceam prăjituri acasă, pentru ai mei, din pasiune. Şi el era pasionat de prăjituri şi mai întâi am început să facem acasă, pentru prieteni, iar apoi reţeaua s-a extins până când ne-a venit ideea să deschidem un laborator”, a povestit Carmen Murzea pentru BizBrasov.ro.


De curând, cei doi artizani de prăjituri au deschis şi o cofetărie, deşi activează de trei ani din laboratorul „Cuptorul lui Robert”. „Toată lumea ne-a încurajat să deschidem un laborator de prăjituri. Făceam produse doar pe comandă şi le livram clienţilor. Acum, avem şi un punct de vânzare, pentru că toată lumea ne întreba dacă o să deschidem şi o cofetărie şi am deschis-o. Obişnuiam să facem prăjituri din pasiune, pentru noi, apoi pentru nişte prieteni. Acum, încercăm să nu facem amandina clasică, savarina clasică, adăugăm mereu o notă personală”, a spus Robert.
Cei doi tineri lucrează cot la cot şi mai au în echipă un cofertar. Se inspiră de peste tot: rude, bunici, prieteni, internet, inventează şi reinventează în fiecare zi. Una dintre semnăturile lor este tortul egiptean – „tortul cu nucă, nucă şi iar nucă”. „Am deschis laboratorul cu o investiţie de 15.000 de euro, bani împrumutaţi de la bancă. Apoi, am mai făcut câteva credite. Este o afacere care necesită mult timp şi energie, energie cu care ne alimentăm din mulţumirea clienţilor noştri”, mai spune Robert Eisler.
Marea problemă a celor doi tineri cofetari este să găsească oameni cu experienţă. De ceva timp, caută un cofetar - decorator de prăjituri, dar nu-l găsesc. „Este o mare problemă în toate domeniile. Am găsit doar degustători, asta se oferă toată lumea, dar cam atât”, spun cei doi antreprenori.
Carmen şi Robert nu vor să transforme pasiunea lor pentru creaţia de prăjituri şi torturi într-un business care să-i facă să piardă calitatea produsului. Tocmai de aceea nu se gândesc să deschidă mai multe laboratoare sau cofetării, ci să continue să ofere prăjituri cu gust bun, pe care clienţii să nu le uite.

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional