Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 18:19

Dreapta unită şi-a dat oficial mâna la Braşov

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 19 iunie 2014

PNL şi PDL au început colaborarea atât la nivelul administraţiilor locale, cât şi la nivelul Consiliul Judeţean Braşov, fuziunea propriu-zisă a celor două formaţiuni urmând să se producă în termen de maximum un an

Dreapta unită şi-a dat oficial mâna la Braşov

PNL şi PDL au început oficial colaborarea la Braşov, au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă comună, liderii celor două partide, Aristotel Căncescu şi George Scripcaru. Conducerile celor două partide au început deja negocierile în privinţa modului cum vor colabora în plan local. „Marţi, organizaţiile judeţene ale PNL şi PDL Braşov au început colaborarea. Din partea fiecărui partid au fost constituite echipe, iar în perioada următoare va fi analizată situaţia din fiecare localitate, începând cu municipiile şi terminând cu oraşele şi comunele. Vor fi inventariate problemele politice şi administrative pe care trebuie să le rezolvăm. Cred că într-o săptămână vom avea primele rezultate ale acestui proces”, a precizat preşedintele PDL Braşov, primarul George Scripcaru. Alianţa dintre cele două partide de dreapta s-a reînchegat după zece ani, de la destrămarea Alianţei DA (Dreptate şi Adevăr), când fiecare dintre formaţiuni a decis să meargă pe drumuri separate.
Totodată, şi la nivel central se pune la punct strategia de colaborare dintre cele două formaţiuni, la finele acestei luni liberalii urmând să aibă un congres în acest sens, iar structurile de conducere ale PDL să se întâlnească şi ele până la finele lunii iulie.

Nu va exista riscul unor dispute la nivelul organizaţiilor
Preşedintele PNL Braşov a precizat că, până în prezent, a fost inventariată situaţia de la nivelul oraşelor. „Nu avem probleme, mai ales că acolo unde avem noi organizaţii puternice, cum este cazul Râşnovului sau Făgăraşului, PDL nu este puternic, iar în localităţi unde democrat-liberalii sunt bine reprezentaţi, cum este Braşov, Săcele, Rupea sau Victoria, PNL nu este puternic, astfel că nu există riscul unor dispute. Nici în ceea ce priveşte comunele nu cred că vor fi probleme”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.
George Scripcaru a ţinut să sublinieze faptul că în continuare PDL şi PNL sunt partide separate şi până la fuziune mai sunt de parcurs o serie de etape, unele ce ţin de aspectul politic, altele ce ţin de cel juridic. „Este o procedură care, dacă nu vor apărea obstacole, va dura câteva luni, iar dacă vor fi probleme, mai ales de natură juridică, ar putea fi încheiată într-un an”, a explicat liderul PDL Braşov.

CJ Braşov aşteaptă în continuare sprijin şi de la PSD
În ceea ce priveşte situaţia de la Consiliului Judeţean, Căncescu spune că încă nu s-a discutat şi că anumite decizii se vor discuta la Bucureşti, iar schimbarea social-democratului Mihai Popa din funcţia de vicepreşedinte al CJ Braşov nu a fost luată în discuţie deocamdată. „Din partea mea a existat o relaţie deschisă, nu a fost de fiecare dată şi reciprocă. Au existat atacuri din partea lor, iar vicepreşedintele CJ Braşov din partea PSD avut unele declaraţii lipsite de corectitudine la adresa noastră. Nu poţi fi, simultan şi la putere şi în opoziţie. Eu sper ca din partea PSD să avem sprijin, inclusiv financiar, pentru că sunt la putere. Să aducă bani pentru municipiu şi pentru judeţ, pentru proiecte importante pentru comunitate, şi să câştige ei capital de putere”, a precizat preşedintele CJ Braşov.
Cât îl priveşte pe celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Pascu, Căncescu a precizat că acesta nu este de fapt om politic, ci s-a ocupat de administraţie şi a sprijinit toate proiectele majore la nivelul judeţului. „Alianţa de Centru Dreapta (din care, până la alierea PC cu PSD, făceau parte PC şi PNL - n.red.) funcţionează şi acum. Cu Mihai Pascu am o relaţie foarte bună. A fost fair-play cu mine, aşa că, deocamdată, lăsaţi-l pe Pascu în pace!”, a punctat Căncescu.

Cine pe cine schimbă la deconcentrate?!
În ceea ce priveşte posibilele schimbări de la şefia instituţiilor deconcentrate, preşedintele PNL Braşov a spus că se aşteaptă la unele „mişcări de trupe”, dar care să fie efectuate de PSD, acesta susţinând că a existat deja experienţa de la Oficiul Judeţean de Protecţia Consumatorului, unde şeful liberal a fost înlăturat deja de ceva timp. Preşedintele PNL Braşov a ţinut să sublinieze faptul că, în schimb, social-democraţii deţin funcţii de conducere în cel puţin 10 structuri subordonate Consiliului Judeţean. „Directorii parcurilor industriale sunt social-democraţi. De altfel, posturile de conducere ce puteau fi ocupate fără concurs, au fost preluate de PSD, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, fiind vorba de aproximativ 10 posturi”, a susţinut Căncescu.

Postul de preşedinte al „dreptei” este liber la Braşov
Preşedinţii PNL din Regiunea Centru s-au reunit ieri la Târgu Mureş, unde s-au întâlnit cu Klaus Johannis, preşedintele interimar al liberalilor. „Vom discuta despre această etapă şi despre problemele care există la nivelul fiecărui judeţ. Salut faptul că vom reuşi unificarea dreptei, pentru a fi o forţă unică, puternică. Până acum acest lucru nu s-a întâmplat, de aceea PSD a obţinut scoruri mai bune la nivelul judeţului Braşov. S-a văzut că, atunci când am făcut Alianţa DA, am reuşit să câştigăm alegerile, iar în 2004 să câştigăm preşedinţia României. Şi în 2014 am încredere că vom scoate preşedintele României, probabil Klaus Johannis, dar candidatul va fi stabilit în mod oficial după efectuarea unui sondaj de opinie”, a punctat Aristotel Căncescu. Cât priveşte şefia viitoarei filiale a partidului care va rezulta în urma fuziunii PNL cu PDL, Căncescu a precizat că el a anunţat deja că nu mai candidează la un nou mandat de preşedinte al PNL Braşov, iar Scripcaru a declarat că nu îl interesează şefia la nivel judeţean, ceea ce e de presupus că acest post ar reveni liberalilor.

+0 -0

Comentarii

Buruiana Ioan

2014-06-19 08:15:22


Indiferent de opiniile membrilor celor doua partide sau a publicurilor, trebuie ca toate partile sa constientizeze inaintea propriilor interese ca intr-o democratie consolidata avem cu toti de castigat, atunci si numai atunci, cand avem doua partide politice puternice de opozitie sensibil egale. Aceasta, desigur este o varianta ideala. Ca atare indiferent de opinia mea, felicitari presedintilor celor doua partide brasovene ca inteleg acest lucru.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie