Curs BNR

1 EUR = 4.9765 RON

1 USD = 4.6373 RON

1 GBP = 5.8018 RON

1 XAU = 350.3208 RON

1 AED = 1.2626 RON

1 AUD = 3.0320 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8988 RON

1 CAD = 3.3966 RON

1 CHF = 5.0832 RON

1 CNY = 0.6399 RON

1 CZK = 0.1978 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2662 RON

1 INR = 0.0556 RON

1 JPY = 2.9616 RON

1 KRW = 0.3369 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2686 RON

1 NOK = 0.4220 RON

1 NZD = 2.7605 RON

1 PLN = 1.1498 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4261 RON

1 TRY = 0.1428 RON

1 UAH = 0.1171 RON

1 XDR = 6.1121 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8173 - 30 apr 03:45

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Autor:

Publicat la 21 sepembrie 2013

Comercianţii de la „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale” vor trebui să prezinte buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate a produselor

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Direcţia Sanitar Veterinară Braşov va efectua controale zilnice la evenimentele „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale”, acestea urmând să aibă loc în perioada 27 – 29 septembrie la Bran şi, respectiv, Zărneşti. Directorul DSV, Dorin Enache (foto), spune că toată lumea care vrea să participle la târg trebuie să respecte anumite norme. În primul rând este vorba despre înregistrări şi autorizaţii sanitar-veterinare. „Pastrama care se va comercializa  trebuie să provină de la animale sănătoase controlate sanitar-veterinar verificate în laborator. Avem o excepţie pentru că vom permite în perioada târgului ca pastrama să fie obţinută prin metode tradiţionale, în zone de procesare tradiţională. Se interzice vânzarea pastramei de porc şi de bovină, care nu este obţinută în unităţi autorizate, la fel şi cârnaţii şi slănina care nu provin din unităţi autorizate sanitar-veterinar”, a spus Enache. Potrivit lui Enache, brânzeturile trebuie obţinute în unităţi specializate înregistrate sanitar-veterinar, produsele trebuind să fie însoţite de buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate pentru a putea fi vândute în condiţii de siguranţă alimentară. „Regulile de igienă sunt obligatorii pentru personal. Modul în care activitatea de alimentaţie publică se va desfăşura trebuie la fel să se încadreze în cerinţele sanitar-veterinare. Nu poate să facă nimeni acte de comerţ cu alimente şi alimentaţie publică, fără să aibă în spate o înregistrare de restaurant sau de un obiect de activitate similar. În acest condiţii aş completa cu modul în care sunt verificate alimentele de origine non-animală, care la fel trebuie să provină din zone autorizate şi care să fie însoţite de buletine de analize”, a mai declarat Dorin Enache. Directorul DSV mai spune că la ediţiile anterioare ale acestor târguri au fost găsite probleme minore.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie