Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 03:03

După „Tortul anului 2018”, tot la Braşov a ajuns şi premiul pentru cel mai bun platou rece

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 27 aprilie 2018

După „Tortul anului 2018”, tot la Braşov a ajuns şi premiul pentru cel mai bun platou rece

Bogdan Cosmin Cozma, bucătar la Complexul Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, a câştigat premiul I, în cadrul Concursurilor GastroPan 2018, la categoria „Platouri culinare reci”.
La această categorie, participanţii care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 6 sau 8 persoane pe bază de carne cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri şi o salată, precum şi un desert de restaurant pentru 2 persoane.
Bogdan Cosmin Cozma a pregătit un platou festiv cu terină din spată de iepure sălbatic cu cremă de brânză în mantie de spanac, terină din ficat de viţel cu tartar din măr verde pe blat din spanac, muşchi file de cerb cu crustă din alune de pădure şi petale de limba mielului. Garniturile pe platou erau: ţelină apio umplută cu brânză de vaci cu mozaic din legume, tartă de morcovi pe blat crocant, găluşte din cartofi umplute cu inimă din peltea de gutui cu crustă din verdeţuri. Sosurile folosite erau: compot din ardei gras copt cu piper roşu zdrobit şi boabe de muştar franţuzesc uşor picant, maioneză de gogoşar murat glasată cu unt, sos de afine cu reducţie de oţet balsamic, vinegretă aromat cu cimbrişor de pădure. Elementele desertului de restaurant erau: pahar cu cremă de ciocolată aromată cu flori de munte, cremă de vanilie şi cireşe amare, parfait din măr copt glasat, ciocolată albă şi alune de pădure, prăjitură „Gustul copilăriei” cu blat pufos însiropat cu pastă de măceşe, cremă fiartă din griş cu lapte aromat cu lămâie şi dulceaţă de fragi.
Tot pe locul I la această categorie s-a clasat şi Gheorghe Ciutacu, din Bucureşti.
Amintim că echipa de bucătari de la Complexul Crăiasa Munţilor, cu Bogdan Cosmin Cozma şi Elena Doiniţa Şelaru în componenţă a câştigat şi titlul de Tortul Anului 2018, în cadrul aceleiaşi competiţii. Tortul „Taste of the Garden”, realizat din legume din sera cofetarilor, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată (foto jos). Expoziţia GastroPan 2018 a adunat la Tîrgu Mureş peste 150 de expozanţi, din 25 de ţări.


 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie