leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6599 RON

1 USD = 4.1469 RON

1 GBP = 5.3479 RON

1 XAU = 159.6578 RON

1 AED = 1.1291 RON

1 AUD = 2.9851 RON

1 BGN = 2.3826 RON

1 BRL = 1.1008 RON

1 CAD = 3.1326 RON

1 CHF = 4.1011 RON

1 CNY = 0.5960 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2310 RON

1 HUF = 1.4438 RON

1 INR = 0.0571 RON

1 JPY = 3.6343 RON

1 KRW = 0.3655 RON

1 MDL = 0.2434 RON

1 MXN = 0.2030 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.7968 RON

1 PLN = 1.0833 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0612 RON

1 SEK = 0.4554 RON

1 TRY = 0.7525 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7162 RON

1 ZAR = 0.2864 RON

Editia 6847 - 14 noi 10:46

Elevii social-democraţi din Braşov aşteaptă ghidurile „anti-Balena Albastră”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 29 martie 2017

Elevii social-democraţi din Braşov aşteaptă ghidurile „anti-Balena Albastră”

Preşedintele Ligii Elevilor Social-Democraţi (LESD) din Braşov, Dragoş Dragomir (foto), a prezentat ieri, printr-un comunicat de presă, câteva sfaturi pentru tinerii „prinşi” în jocul „Balena Albastră”, dar şi pentru prietenii celor dependenţi de acest fenomen. De asemenea, având în vedere că numărul celor care intră în „cercul vicios” al Balenei Albastre este tot mai mare, liderul elevilor social-democraţi braşoveni a menţionat că „aşteptăm şi ghidurile poliţiştilor şi ale Inspectoratului Şcolar”.
Până la apariţia acestor documente, el a anunţat că tinerii social-democraţi vor acţiona. „Trebuie să fim cu toţii mai atenţi la cei din jur, să ne pese de ei. Practicanţii jocului «Balena albastră» îşi schimbă atitudinea, devin mai izolaţi, chiar mai abătuţi. Sunt manifestări care pot avea o cauză obişnuită, dar pot indica aderarea la această reţea a morţii. În primul rând, îmi îndemn colegii să fie atenţi la astfel de semne, şi să încerce să afle ce se întâmplă. Dacă nu reuşesc, ar trebui să anunţe, discret, o persoană de încredere. În fiecare şcoală există măcar un profesor cu mai mare priză la elevi, care comunică mai bine cu ei, în lipsa unui psiholog. Acela ar putea gestiona situaţia cu mult tact şi poate, va salva o viaţă”, se arată în comunicatul transmis de LESD Braşov.
Pe de altă parte, Dragomir le-a transmis tinerilor pasionaţi de „Balena Albastră” că „Liga Elevilor Social-Democraţi Braşov doreşte să îi facă pe tineri, în special pe elevi, să conştientizeze pericolele la care s-ar putea expune. Odată intraţi în joc, de la primul nivel, îşi pun în pericol sănătatea şi se adâncesc tot mai mult într-o capcană din care este greu să iasă fără ajutor. Celor care cred că acest joc îi face deosebiţi în ochii tuturor, am vrea să le transmitem că pot găsi alte căi, mai puţin dăunătoare. Îi îndemnăm să iasă şi să facă mişcare, să practice un sport. Dacă vor să stea în casă, încă se mai pot lăuda cu recordul personal obţinut la un joc pe computer. Sau, şi mai bine, pot învăţa un limbaj de programare, să creeze propriul lor joc, unul în care nu îi vor pune în pericol pe alţii, aşa cum au făcut cei din Rusia”.

+1 -0

Comentarii

DanaBv

2017-03-29 07:27:37


Felicitari Ligii Elevilor Social-Democrati, care au actionat mai repede si mai eficient decat adultii in aceasta problema deosebit de ingrijoratoare. Dragi parinti, e cazul sa fiti mult mai atenti cu ceea ce se intampla cu copiii vostri! Discutati cu ei, faceti-i sa inteleaga ca le sunteti principalul aliat si aparator orice-ar fi! Dragi profesori, imi amintesc cu drag si infinita recunostinta de dirigintele meu, care stia exact ce se intampla cu fiecare elev din clasa noastra si stia sa actioneze cu o vorba de dojana sau de incurajare, cu discutii cu alti profesori sau cu parintii, daca era cazul. Un astfel de diriginte nu-si pierde elevii in ghearele unui astfel de pericol mortal. Doamna ministru de interne e deosebit de ingrijorata, dar asta e frectie la un picior de lemn. Astept masuri concrete de la Ministerul Educatiei, de la Politie si in special de la Colegiul Psihologilor. Dragi psihologi, trezirea! Ce poate fi mai important decat viata copiilor nostri?! Mingea e in terenul vostru! Ati putea face macar un test de depistare a tinerilor vulnerabili, care sa fie distribuit in scoli si completat obligatoriu de orice elev; rezultatul sa fie cunoscut doar de conducerea scolii si de diriginti, care sa ia lagatura cu parintii copiilor cu risc. Chiar nu se gaseste un psiholog cu suficienta pregatire si suflet care sa faca pro bono un astfel de test?! De asemenea puteti identifica si recomanda masuri de consolidare a coeziunii grupurilor de tineri, pentru minimizarea riscului aderarii la jocul asta ucigas. Uite, elevii social democrati au gasit cateva directii de actiune, astept ca domniile voastre sa gaseasca si altele. Dragi preoti, astept sa aud propuneri concrete de la cinstitele dumneavoastra fetze. Un copil dezorientat si care se simte singur ar trebui sa fie incurajat sa gaseasca ajutor si alinare de la biserica, nu-i asa? Iar spovedania sa nu fie doar o activitate facuta in dorul lelii si in auzul tuturor babelor din parohie, ci sa fie o discutie intre patru ochi, de la suflet la Dumnezeu, in care sufletul sa primeasca imbarbatare si sprijin. Dragi adulti, trebuie sa luam URGENT masuri eficiente, nu e de joaca! Trebuie sa actionam toti, si repede. Cati dintre copiii nostri mai trebuie sa moara pana ne trezim si-i aparam?!?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional