leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6905 - 15 feb 07:16

Explozia de pe Zizinului 59: Doi „experţi” erau să arunce blocul în aer

Autor: Sorin ŢÎRCĂ, Adina CHIRVASĂ

Publicat la 09 martie 2018

Doi meşteri i-au distrus casa unei braşovence şi au panicat un întreg bloc. Unul a vopsit „periculos” o ţeavă de gaz, celălalt a băgat flexul în ea. Proprietara a făcut atac de panică când a ajuns acasă

Explozia de pe Zizinului 59: Doi „experţi” erau să arunce blocul în aer

Dorel a făcut-o lată pe Zizinului! Un „meşter” s-a gândit că ar fi bine să vopsească mai multe ţevi care treceau printr-o locuinţă de pe strada Zizinului nr. 59 din municipiul Braşov. „Specialistul” nu a ţinut cont de faptul că, de exemplu, ţevile de gaz trebuie să fie de o anumită culoare (galben) şi a vopsit-o şi pe aceasta, în aceeaşi culoare cu celelalte. A venit un al doilea „expert”, care nu a stat să se uite ce fel de ţevi urmează să taie, credea că e o ţeavă de apă şi a băgat flexul adânc în metal. Numai că nu este de loc de glumit cu gazul şi ţeava a explodat imediat. Dorel cel cu flexul a suferit arsuri pe o parte importantă din corp, iar suflul exploziei a produs pagube însemnate. Balconul apartamentului de la etajul al treilea al blocului turn în care s-a produs explozia a fost spulberat, iar bucăţile au ajuns într-un Audi staţionat în parcarea din apropierea blocului.
Explozia a avut loc joi dimineaţa, în jurul orelor 10.00. „Am fost solicitaţi să intervenim pe strada Zizinului din Braşov unde a avut loc o explozie urmată de incendiu la un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe. La faţa locului am deplasat 3 echipaje de stins incendii cu apă şi spumă, două echipaje SMURD şi autoscara din dotare. Explozia s-a produs în bucătărie iar, ca urmare a acesteia, un bărbat de 57 de ani a suferit arsuri pe membrele superioare, iar proprietara a făcut un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri care i-au fost acordate de echipajul SMURD”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă. La faţa locului au ajuns şi jandarmii, care au izolat perimetrul şi au facilitat accesul echipajelor de intervenţie.

 

Nu şi-a dat seama că se află în pericol
După ce au făcut câteva cercetări la faţa locului, reprezentanţii ISU au aflat câteva detalii interesante, printre care faptul că ţeava de gaz fusese vopsită în aceeaşi culoare cu cele de apă şi astfel bărbatul care a venit să taie ţevile nu şi-a dat seama că se află în pericol.
„A avut loc o explozie urmată de incendiu, ambele au fost izolate rapid, pompierii făcându-şi datoria. În urma acestei deflagraţii au rezultat două victime, o persoană care lucra la amenajarea interioară a apartamentului, care a tăiat ţeava de gaz în loc să o taie pe cea de apă, iar proprietara, venind acasă, a suferit un atac de panică. Ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar sunt în afara oricărui pericol. Sunt coordonatorul situaţiei de urgenţă din judeţ şi de aceea m-am deplasat la faţa locului. În al doilea rând, am vrut să văd dacă, omeneşte vorbind, putem ajuta cu ceva”, a spus prefectul Braşovului, Marian Rasaliu (foto).
Bărbatul a suferit arsuri pe 18% din corp şi câteva răni minore şi a fost transportat la spital, în stare conştientă.

„Galben”, dar nu şi în domiciliu
„Din primele informaţii pe care le avem, se pare bărbatul că ar fi tăiat o ţeavă de gaz fără să-şi dea seama că acea ţeavă este conectată la un utilizator de la etajul superior al clădirii. Nu era o diferenţă de vopsea între ţevile care se aflau... În mod normal, trebuia să fie, dar vă daţi seama că, în casă, fiecare dacă nu-i place cromatica îşi vopseşte ţeava”, a explicat şi lt. col. Lucian Marciu (foto), şef ISU Braşov.
Potrivit specialiştilor în proiectări instalaţii de gaz, culoarea galbenă e obligatorie pentru toate ţevile de gaz exterioare imobilelor. Legea nu obligă la păstrarea culorii şi în incinta locuinţei, ci doar până la intrarea în casă/apartament.


Panică în bloc: „Te omoară pe loc, fără să vrei”
Vecinii nu ştiu ce s-a petrecut, au fost alarmaţi doar când au auzit zgomotele bucăţilor căzute pe maşini în parcare. „Bubuitura nu s-a auzit, dar s-au auzit din casă maşinile când au căzut pe ele şi am alergat şi eu să văd ce s-a întâmplat. Păi, te sperii, că eu în fiecare dimineaţă merg cu gunoiul şi-l duc acolo şi dacă se întâmpla... te omoară pe loc, fără să vrei”, ne-a spus un locatar.
Poliţiştii urmează să stabilească acum cauza exactă a producerii exploziei.„Cadou” de 8 martie - maşină ce trebuie dusă la reparat
Suflul exploziei a smuls fereastra balconului, care a ajuns pe o maşină parcată în faţa blocului, a unei tinere care se aştepta ca atunci când a fost sunată la uşă, să primească flori de 8 Martie. „Nu am CASCO. O să o repar pe cheltuiala mea şi apoi, dacă se poate ceva, o să fac. Asta este... cadou de 8 martie”, ne-a spus tânăra proprietară.  
 

+6 -1

Comentarii

Radu

2018-03-09 11:50:11


Primul "expert" nu are nici o vina. Autoritatile recunosc ca nu exista obligativitatea culorii galbene pe tevile din apartamente. Sa ridice mana cine mai are vopsita teava de gaz in galben in casa. Al doilea "expert" e din categoria larg intalnita "lasa ca eu stiu cel mai bine". Sper sa fie instalatorul autorizat care s-a cacait doua zile sa imi monteze o plita pe gaz apoi a indesat cu hotarare cuptorul electric la loc, desi nu mergea (ca fapt divers se adunase cablul cuptorului care a si fost jupuit la indesare). Bineinteles ca a trebuit un alt instalator sa monteze din nou plita ca scapa gaz(desi exista furtune cu cuplaj adecvat acel mester adaugase reductii si fitinguri peste fitinguri) si un electrician sa schimbe cablul cuptorului.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Şi-a primit sentinţa! Florin Buliga, închisoare pe viaţă pentru că şi-a omorât familia

  Şi-a primit sentinţa! Florin Buliga, închisoare pe viaţă pentru că şi-a omorât familia

  Este prima sentinţă la detenţiune pe viaţă dată la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. În plus, Florin Buliga trebuie să plătească familiei soţiei aproape 200.000 de euro daune morale.

  2019-02-15 citeste mai mult
 • Un sondaj

  PSD rămâne în acest moment în preferinţele a 34% dintre alegători, în vreme ce 33% dintre votanţi ar pune acum ştampila pe sigla liberalilor, arată rezultatele unui nou[...]

  2018-03-09 citeste mai mult
 • Şi alte cifre

  Chiar înainte de Congresul de sâmbătă al PSD, a apărut un al doilea sondaj pe piaţă care, nici mai mult nici mai puţin, arată că PSD „a pierdut urnele”. Astfel, potrivit[...]

  2018-03-09 citeste mai mult
 • Vitamina D

  Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, două amendamente ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevăd suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 de milioane de lei pentru[...]

  2019-02-15 citeste mai mult
 • „Ne-am prăbuşit”

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat ironic, joi, sondajul IMAS, potrivit căruia PSD a scăzut la 28,6%, iar PNL este la 29,4%, afirmând că „PNL creşte ca Greuceanu”, în[...]

  2018-03-09 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional