Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 22:22

Fetiţă de 11 ani, din Sinaia, tratată la Braşov după ce a eliminat prin vezică fire de tifon

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 29 ianuarie 2019

Mama e convinsă că pansamentul i-ar fi rămas micuţei în corp în urma unei operaţii de apendicită, din urmă cu un an

Fetiţă de 11 ani, din Sinaia, tratată la Braşov după ce a eliminat prin vezică fire de tifon

O fetiţă de 11 ani, din Sinaia, a ajuns sâmbătă, la Spitalul pentru Copii din Braşov, acuzând dureri puternice, după ce a fost tratată la spitalul din Sinaia pentru o infecţie puternică.
La Spitalul de Copii, copilul a eliminat, prin uretră, fire dintr-un tifon uitat probabil la o operaţie de apendicită pe care micuţa a suferit-o în urmă cu un an.
„S-a prezentat cu dureri difuze abdominale şi mai ales când urina. Medicul de gardă, când a fost văzută la Urgenţe, după o examinare atentă, au constatat că încep să iasă nişte fire în zona tractului urinar şi au început să le extragă, pe urmă au ieşit şi altele”, a povestit dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Braşov.
Mama a fost cea care a văzut că au început să iasă firele şi a chemat medicii, care mai apoi i-au făcut copilului ecografie. Potrivit dr. Albean, după ce a eliminat fire, fetiţa nu a mai acuzat dureri puternice la urinare.

În anestezie generală, pentru o cistoscopie
Acesta a mai spus că din firele care i-au ieşit copilei sâmbătă, prin uretră, au fost date la analiză „pentru a afla cât de vechi este, ce este, ce conţine etc”.
O posibilă explicaţie pentru care firele au ieşit la urinat este aceea în care firele respective au fost înglobate de vezică şi mai apoi eliminate prin urină.
„Vezica înglobează corpul străin, deschide un orificiu, se duce corpul străin în vezică şi se elimină prin urină”, a explicat medicul. Această explicaţie însă trebuie probată după toate rezultatele investigaţiilor
Luni, medicii din Braşov i-au făcut mai multe analize fetei de 11 ani, iar specialiştii aşteaptă acum rezultatele investigaţiilor pentru a înţelege cum a ajuns fetiţa de 11 ani, din Sinaia, să elimine tifonul prin urină, o variantă fiind aceea că i-a fost uitat în corp în urma unei operaţii de apendicită. „Se presupune, nu ştim exact, că s-ar putea să fie un textilom, care a rămas probabil de la vreo intervenţie chirurgicală”, a spus dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Braşov.
Copilul a suferit, luni, o cistoscopie sub anestezie generală. „Am început în weekend, s-a făcut ecografie, iar azi (luni, n.r.) s-a început cistoscopia (…). În funcţie de ce se găseşte se va intra şi laparoscopic, cu camera în abdomen, şi se verifică absolut tot. (...) Investigaţiile, oricât de bine le-ai efectua, nu poţi să vezi tridimensional totul şi atunci se completează. (...) Se fac investigaţii exploratorii, sub anestezie, pentru stabilirea diagnosticului. Dacă găsim acolo ceva, îl şi scoatem”, a explicat dr. Marcel Albean.
În urma investigaţiilor se va stabili dacă fetiţa are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală.



„Sunt şi accidente operatorii, se întâmplă”
Medicul braşovean susţine că deşi „nu e normal” ce s-a întâmplat, „sunt şi accidente operatorii, se întâmplă”.
„S-au mai întâlnit asemenea situaţii, pe înţelesul oamenilor, când se lucrează, pot să rămână resturi şi nu e primul caz când au rămas comprese, au rămas şi instrumente uneori, depinde ce urgenţă este, cât de repede trebuie să se mişte echipa, ce echipă este. Probabil a rămas o compresă sau un tampon acolo şi organismul încearcă să o dea afară şi dacă s-a lucrat şi pe vezică, se încearcă să o dea afară prin urină”, a mai explicat medicul.
Pe de altă parte, medicul a precizat că firele respective „nu i-ar fi pus viaţa în pericol”, dar copilul ar fi făcut infecţii în mod repetat şi ar fi avut în continuare dureri la urinare.
Marcel Albean a precizat că  medicii braşoveni nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operaţia în care este posibil să-i fi rămas compresa, iar o eventuală plângere o va face familia la Colegiul Medicilor din România.
Conform sursei citate, un caz asemănător a mai fost în urmă cu 30 de ani, în spitalul braşovean.

Tifon uitat în corpul fetei?
Mama a povestit presei că fetiţa a început să acuze durerile puternice din 19 ianuarie, Potrivit Mediafax, fetiţa a ajuns imediat la urgenţe, la Sinaia, unde medicii i-au pus o perfuzie, i-au făcut analize şi a rezultat că are o infecţie. Fetiţa a primit antibiotic, însă se simţea din ce în ce mai rău, iar medicul a informat părinţii că trebuie să dea copilei antibiotic intravenos. Starea copilului însă nu s-a îmbunătăţit, iar mama a ajuns cu copilul şi la Pediatrie în Sinaia, iar de aici a ajuns la Braşov. „Am ajuns la Braşov la primire urgenţe. Avea senzaţii dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira şi nu mai putea de durere”, a declarat mama fetiţei, pentru sursa citată.
La spitalul din Braşov a început să elimine din tifon, iar mama spune că tifonul a fost uitat la operaţia de apendicită pe care copila a suferit-o anul trecut.



Ce spune directorul spitalului din Sinaia
Mariana Miu-Georgescu, managerul Spitalului Sinaia, a dispus o anchetă internă, efectuată de către medici ai unităţii spitaliceşti, după apariţia în presă a declaraţiilor mamei fetiţei operate la spitalul respectiv. „Momentan, nu deţin nişte informaţii care să arate o cauzalitate între operaţia de la noi şi ceea ce relatează mama şi nu am văzut nici un punct de vedere al unor medici sau nişte dovezi. Nu avem de unde să ştim într-un interval de un an de zile ce s-a întâmplat sau ce alte intervenţii a avut. Tot ceea ce pot să spun este că pacienta a fost operată anul trecut în spitalul nostru”, a declarat pentru presa centrală sursa citată.
Georgescu consideră că specialiştii trebuie să se pronunţe asupra acestui caz. „Cred că un profesor chirurg, de exemplu, care să nu fie implicat în acest caz, ar putea lămuri lucrurile şi să spună dacă e posibil ca un tifon să plece din abdomen şi să treacă prin peretele vezicii. Doar medicii evaluează situaţia”. Managerul mai susţine că medicul care a făcut operaţia de apendicită este angajat al spitalului din Sinaia de aproximativ 20 de ani şi este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi, neavând nicio reclamaţie până acum.

Vor însă să-l întâlnească pe chirurg
Părinţii copilei nu ştiu încă dacă vor depune o plângere împotriva medicilor care le-au operat fiica de apendicită. Vor însă să-l întâlnească pe chirurgul care ar fi uitat pansamentul în interior. „Să-mi explice ce s-a întâmplat acum un an de zile. Merit pentru copilul meu, pentru suferinţa lui! Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat copilul înapoi!”, a declarat Maria Manea, mama fetiţei.

+1 -2

Comentarii

Costea Ion

2019-01-29 13:23:44


@Radu, Toți știm asta dar aici este vorba de fonduri și timpul medicilor. Cu banii și timpul alocat se putea trata un băștinaș, nu un regățean. Au și ei spitale, au și ei fonduri alocate....

Radu

2019-01-29 10:20:20


A fost tratata la Brasov ca acest spital deservezte neoficial trei judete desi are personal si spatii pentru unul. A se vedea orice febra de Covasna cum ajungr aici. Ploiesti e varza in pediatrie.

rammstein

2019-01-29 08:33:16


poate o vede si angajata ,lucratoarea de minister!!!...

Costea Ion

2019-01-29 06:26:11


De ce a fost tratată la Brașov? Sinaia nu-i în Prahova? De ce nu a fost dusă la Ploiești?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie