leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7315 RON

1 USD = 4.2103 RON

1 GBP = 5.2727 RON

1 XAU = 194.9091 RON

1 AED = 1.1462 RON

1 AUD = 2.9707 RON

1 BGN = 2.4192 RON

1 BRL = 1.1322 RON

1 CAD = 3.2289 RON

1 CHF = 4.2800 RON

1 CNY = 0.6121 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6337 RON

1 EGP = 0.2533 RON

1 HUF = 1.4541 RON

1 INR = 0.0611 RON

1 JPY = 3.9100 RON

1 KRW = 0.3582 RON

1 MDL = 0.2395 RON

1 MXN = 0.2217 RON

1 NOK = 0.4921 RON

1 NZD = 2.8503 RON

1 PLN = 1.1115 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0668 RON

1 SEK = 0.4499 RON

1 TRY = 0.7453 RON

1 UAH = 0.1635 RON

1 XDR = 5.8236 RON

1 ZAR = 0.3023 RON

Editia 7009 - 19 iul 05:01

Frenţiu &Frenţiu, la cârmele ALDE Predeal

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 06 august 2018

Conducerea aleasă prin vot a organizaţiei, dizolvată fără explicaţii de şefii de la Braşov. Miza este una mare: viceprimar în funcţie, două posturi în Consiliul Local Predeal

Frenţiu &Frenţiu, la cârmele ALDE Predeal

Conducerea ALDE Braşov a început de puţin timp să „ia la mână” filialele din localităţi, prima vizată fiind cea din Predeal. Aici, vechea conducere a fost dizolvată, decizia fiind anunţată, la faţa locului, de secretarul coordonator ALDE Braşov, Enea Dorin Dumitru. De altfel, printr-un comunicat de presă de vineri, ADLE Braşov a anunţat, fără alte explicaţii, că a fost validată şi o nouă conducere, în funcţia filialei fiind numit Bogdan Şerban Ionescu Berechet, iar în cea de  vicepreşedinte Costel Frenţiu, soţul fostului preşedinte PSD Predeal, Cristina Frenţiu (migrată şi ea la ALDE, dar nu se ştie la care organizaţie locală).
De altfel, şi calitatea vicepreşedinte al ALDE Predeal a lui Costel Frenţiu poate fi pusă sub semnul întrebării, din moment ce adeziunea lui, depusă la „judeţeana de partid” cu puţin timp în urmă, nu a fost aprobată de ALDE Predeal.
„Epurările” de la Predeal vin în contextul în care această filială este una puternică, la alegerile locale din anul 2016 obţinând două mandate în Consiliul Local, ocupate de Gheorghe Narea şi Lucian Adam. Ba mai mult, anul trecut ALDE a obţinut chiar un post de viceprimar, ocupat de Lucian Adam. 
Noua mutare a Organizaţiei Judeţene este contestată de Gheorghe Narea, care, anul trecut, a fost confirmat prin vot, în urma alegerilor, preşedinte al Filialei Predeal a ALDE. „Voi anunţa la Bucureşti situaţia”, a avertizat Narea.
De altfel, Narea susţine că ceea ce s-a întâmplat zilele trecute este numai un episod al unui plan prin care actuala conducere a ALDE Braşov vrea să facă schimbări în Consiliul Local. „Cred că Frenţiu şi Ionescu vor încerca să «facă ceva» cu mâna noastră, apoi să ne retragă sprijinul politic”, a mai spus Narea.

Filiala de la Predeal, „clonată” de… „unul Frenţiu, unul Dragoş Filip şi unul Ionescu”
Problemele, a declarat Gheorghe Narea, au început după ce la conducerea Organizaţiei Judeţene Braşov a ALDE a ajuns Stelian Fedorcă. „Este un fripturist. A ajuns la Braşov în luna ianuarie a acestui an, când treaba mergea bine. Aproximativ două luni a stat liniştit, apoi a început să meargă din localitate în localitate, unde cerea să i se ofere mese. La Zilele Râşnovului i-a cerut unui membru al ALDE să-i plătească masa. Stelian Fedorcă a venit să mănânce şi pe aici, prin Predeal, şi aşa a intrat Frenţiu, proprietar de pensiune, pe fir. Noi aveam birou politic ales legal încă de anul trecut, conducerea fiind validată de Biroul Judeţean Braşov al ALDE, precum şi 53 de membri”, a precizat Nerea.
Cu toate acestea, preşedintele ales al ALDE Predeal a declarat că „unul Frenţiu (Costel Frenţiu – n.r.), unul Dragoş Filip şi unul Bogdan Ionescu Berechet au început să muşte. Au mers a Organizaţia Judeţeană Braşov a ALDE cu un tabel cu 22 de adeziuni. Au trecut, practic, peste noi, spunând că nu ştiu că există ALDE la Predeal, asta în condiţiile în care acest partid are doi consilieri locali, dintre care unul este viceprimar. Altfel spus, au înfiinţat o «clonă» a ALDE Predeal.

Acuzaţii de adeziuni false şi adevăratul motiv al demisiei secretarului Anuţoiu de la Braşov
„Secretarul general al organizaţiei judeţene, care la momentul respectiv era Ionică Anuţoiu, ne-a trimis adeziunile la Predeal, să îi primim pe cei 22 în partid, inclusiv pe Frenţiu, Ionescu şi Filip”.
Acesta a mai spus că, după ce această solicitare a ajuns la Predeal, organizaţia locală i-a chemat pe cei 22. „În ziua în care era programată primirea noilor membri au venit la Predeal şi reprezentanţi ai conducerii judeţene. Dintre cei 22 au venit numai cei trei: Frenţiu, Ionescu şi Filip. Pe ceilalţi i-am sunat şi au spus că nu au depus nici o adeziune. A ieşit scandal la Braşov şi, nemulţumit de situaţie, Anuţoiu a demisionat. Acum, secretar general al ALDE este Dorin Enea. I se spune şi Dodo. Are o firmă care vinde tot felul de echipamente de protecţia muncii şi de securitate. El a şi aranjat cu nişte arabi pentru ca spaţiul de la Modarom să fie sediul ALDE, dar nu există acte în acest sens. De asemenea, prin intermediul membrilor de partid încearcă să îşi vândă produsele”.
 
O relaţie cel puţin ciudată între Adam şi Ionescu 

Dintre cei trei - respectiv Ionescu, Frenţiu şi Filip, Narea spune că a fost primit în partid, de organizaţia locală, numai Ionescu, dosarele celorlalţi doi fiind respinse. „Ionescu lucrează la firma care salubrizează oraşul”, a dezvăluit Gheorghe Narea. Acum, având în vedere decizia organizaţiei judeţene, între Ionescu şi Lucian Adam este o relaţie cel puţin interesantă: pe linie de partid, viceprimarul îi este subordonat noului preşedinte, iar când este vorba de serviciul de salubrizare, relaţia se inversează.

Costel Frenţiu şi-ar fi dorit să fie „şeful golanilor din partid”
Pe de altă parte, şi la nivel judeţean se pare că au existat unele discuţii pentru funcţia de preşedinte al filialei locale Predeal. Mai exact, Narea a declarat că, la Predeal, la un moment dat, Costel Frenţiu a afirmat că vrea să fie „şeful golanilor din partid”. 
Membru al ALDE Braşov este şi Cristina Frenţiu, care a participat la o conferinţă de presă a ALDE Braşov, recomandându-se drept preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Pro Civic Serv Predeal. Conform prezentării făcute de ea, asociaţia „militează pentru drepturile agenţilor economici din zona Predeal”.

Dizolvare fără explicaţii
În comunicatul de presă prin care ALDE Braşov a anunţat dizolvarea conducerii filialei locale din Predeal nu se prezintă nici un motiv pentru care a fost luată decizia. A fost prezentată doar noua conducere, din care, pe lângă Ionescu şi Frenţiu, mai fac parte, în calitate de membri a ai Biroului Politic, Izbăşoiu Mihai, Popescu Sustereanu Dragoş Ion, Dragoş Filip, Ivan Dan Constatin, Robe Sergiu, Irimie Marcel, Cherhat Ioan. Trezorier a fost numită Popescu Dorina, secretar - Man Alina Monica, preşedinte al Organizaţiei de Tineret - Alin Raul Man, iar preşedinte al Organizaţiei de Femei - Maria Cojocaru.
Prin comunicat se anunţă că o prioritate a noilor şefi de la ALDE Predeal este să asigure o „mai bună colaborare între administraţia publică locală şi agenţii economici”. De altfel, nu este exclus ca de „îmbunătăţirea relaţiei între administraţia locală şi agenţii economici” să se ocupe chiar familia Frenţiu.

Valul de „epurări” ar putea continua
Preşedintele ales al ALDE Predeal, Gheorghe Narea, a lansat şi un alt semnal îngrijorător, pentru că el crede că „epurări” s-ar putea produce şi în alte organizaţii locale sau structuri ale organizaţiei judeţene. „Sunt vizate filialele puternice, cum este cazul celor de la Codlea, Cristian şi Vulcan. La Codlea, nu este bine văzut consilierul local Ştefan Ciolan. La Cristian, este vizată Elena Anuţoiu, nevasta fostului secretar general al organizaţiei judeţene”, a mai spus Narea.
Acesta a avertizat că unele schimbări s-ar putea produce şi în Comisia de Onoare şi Arbitraj a Organizaţiei Judeţene Braşov, for la care unde Nera vrea să conteste schimbările de la nivelul ALDE Predeal.
Totodată, consilierul local predelean a mai spus că decizia prin care Ionescu a fost numit preşedinte al ALDE Predeal nu a fost nestatutară: „În Biroul Judeţean sunt 30 de persoane, iar la respectiva şedinţă au participat 12, deşi era nevoie de 16”.

+1 -3

Comentarii

Costea Ion

2018-08-06 08:22:16


Ca la nebuni și la ALDE ăsta.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie