leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6809 - 21 sep 14:06

Fundamentalistul Iohannis declanşează jihadul anti-PSD

Autor: Octavian ANDRONIC

Publicat la 02 februarie 2017

Ceea ce îi spunea între patru (sau şase?) ochi Iohannis lui Tăriceanu la celebra întâlnire secretă de dinaintea formării guvernului se consacră, practic, în momentul de faţă: declanşarea „războiului total” împotriva PSD! Ce s-a întâmplat până acum a fost doar un soi de gherilă urbană. A intrat în acţiune artileria grea!
Adoptarea de către Guvern „noaptea” (este una dintre acuzaţii, de parcă ar avea vreo importanţă dacă o ordonanţă e dată pe lumină naturală sau artificială) a ordonanţelor în jurul cărora s-a acutizat conflictul este răspunsul, sau contralovitura la acţiunea preşedintelui de intimidare a Guvernului. Profitând de absenţa şefului de partid, comandantul Opoziţiei s-a autoinvitat la şedinţa de guvern, pretinzând, parşiv, că ar fi fost de fapt chemat de nevinovatul Grindeanu şi a încercat să omoare din faşă cei doi copii nenăscuţi ai Executivului. I-a lăudat fără motiv pe proaspeţii miniştri, care nici nu ştiau ce caută pe acolo şi l-a  băgat în corzi pe Iordache la şedinţa de la CSM. Iar ca să fie sigur de rezultat, a scos lumea în stradă şi i-a dat ordinul de zi, echipat în geaca roşie a comandantului de oşti. Când să sărbătorească victoria, a căzut peste tabăra prezidenţială bomba adoptării ordonanţelor! In momentul acela, furia prezidenţială nu a mai cunoscut limite. Prin facebook (bunul său prieten din momentele de ananghie) a decretat doliu naţional(?) şi a proclamat jihadul personal împotriva teroriştilor atentatori la fundamentele statului de drept. A poposit mai întâi la CSM, unde s-a asigurat de loialitatea corpului magistraţilor, planificând împreună asaltul asupra Curţii Constituţionale - semn că a înţeles că nu mai este posibilă întoarcerea ordonanţelor publicate cu iuţeală în Monitorul Oficial. Strategia adoptată cuprinde ofensiva pe două fronturi: cel din stradă - unde activiştii lucrează de zor la pupitrele reţelelor de socializare şi cel legislativ - prin încercarea de intimidare a judecătorilor constituţionali, unde raportul de forţe ste incert.
Pentru cine are puterea şi dorinţa să vadă dincolo de aparenţe, esenţa conflictului nu stă în disputa dintre magistraţi şi Guvern (plus partea aferentă din parlament), ci între procurori şi guvern. Sau între procurori, plus segmentul din SRI şi ÎCCJ care poate să decidă selectiv asupra libertăţii adversarilor şi adversarii SISTEMULUI. Pentru că, practic, sunt afectaţi procurorii, care nu vor mai avea la îndemână cele mai lesnicioase căi de a-şi face treaba: categoria incredibil de încăpătoare şi de eficientă a „abuzului în serviciu” (prin care, practic, oricui i se poate face dosar şi în care se încadrează 80% din cazurile instrumentate) şi „denunţul” care exonerează de răspundere orice infractor dispus să „toarne” pe oricine i se cere. Fără aceste două instrumente, rata condamnărilor va scădea semnificativ şi va ridica semne de întrebare în legătură cu cheltuielile tot mai mari care formează bugetele exorbitante ale serviciilor(incluzându-l aici şi pe cel anticorupţie), cunoscut fiind faptul că recuperarea prejudiciilor este o figură de stil pur scriptică. Dealtfel, atît Parchetul General cât şi DNA sunt cele care s-au opus din răsputeri ordonanţelor, care nu prea îi privesc pe judecători decât în măsura în care au implicaţii asupra raporturilor invizibile dintre cele două categorii juridice.
Este mai mult decât evident că în condiţiile în care vor acţiona cele două reglementări (care, culmea, au „avizul” CEDO şi al Comisiei de la Veneţia - pe care opozanţii nu vor să le pomenească) lupta anticorupţie a „campioanei” Kovesi nu va mai fi atât de uşoară precum este acum ( vezi cazurile care frizează incompetenţa - ale lui Orban şi al Olguţei Vasilescu).
În paranoia sa de fuehrer complexat Iohannis nu va ezita să se ajute prin incitarea străzii, fără a-şi asuma responsabilitatea inevitabilelor violenţe de care îi va face răspunzători pe cei care le-ar fi provocat prin acţiunile lor, mizând totodată pe faptul că aceştia nu vor putea da o replică asemănătoare - din motivul clar al avantajului minorităţilor active în faţa majorităţilor tăcute. Iohannis este, deocamdată, în punctul în care declanşează o nouă Piaţă a Universităţii, în condiţii incomparabil mai perfecţionate decât cele în care s-a manifestat originalul.
Teamă îmi este că ne aflăm în punctul nevralgic şi păgubitor în care o victorie totală va trebui tranşată de una din părţi: ori demisia Guvernului, ori suspendarea preşedintelui.

+2 -2

Comentarii

Lazar

2017-02-02 08:57:28


D-le Andronic,consider ca sunteti foarte complexat ca sa nu folosesc alte cuvinte, motiv pentru care ar fi mai bine daca nu ati mai ifestati spatiul public cu opiniile Dvs.Dormiti mai bine linistit.

cristian

2017-02-02 06:25:07


Iar printre rinduri arata prietenia si admiratia pe care din umbra o nutriti PSD-ului sigur ca sunt greseli din ambele parti,dar un guvern care se vrea pentru popor nu mituieste prin mariri salariale cetateni si apoi isi apara coruptii,inca o data politicieni si guvernele care au fost nu sau ridicat la masura asteptarilor de a fi pentru popor,Gratierea se putea face nominal cum a procedat fostul presedine Obama in SUA si nu mai erau discutii fiind si democratic.Ne apropiem incet incet de o noua dictatura tip Ceausista.

ducu mihai

2017-02-02 05:13:45


V-am rugat de f.mult timp sa nu-l mai publicati pe acest dinozaur comunistoid care debiteaza numai prostii!Cum dracu s-a aciuit balaoru asta rosu tocmai in Brasov?Parea-ti un ziar serios,dar asa....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional