leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6603 RON

1 USD = 3.9613 RON

1 GBP = 5.2120 RON

1 XAU = 152.8355 RON

1 AED = 1.0785 RON

1 AUD = 2.8692 RON

1 BGN = 2.3828 RON

1 BRL = 0.9679 RON

1 CAD = 3.0570 RON

1 CHF = 4.0997 RON

1 CNY = 0.5762 RON

1 CZK = 0.1819 RON

1 DKK = 0.6248 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4399 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5102 RON

1 KRW = 0.3543 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2088 RON

1 NOK = 0.4868 RON

1 NZD = 2.6322 RON

1 PLN = 1.0865 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0602 RON

1 SEK = 0.4506 RON

1 TRY = 0.6447 RON

1 UAH = 0.1414 RON

1 XDR = 5.5615 RON

1 ZAR = 0.2754 RON

Editia 6812 - 26 sep 06:23

Gustul Crăciunului, în deserturi inovative ale studenţilor

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 24 noiembrie 2017

„THINK Christmas”, evenimentul Facultăţii de Alimentaţie şi Turism Braşov, a ajuns la cea de-a treia ediţie

Gustul Crăciunului, în deserturi inovative ale studenţilor

Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov a organizat joi seară, la sediul din corpul R, cea de-a treia ediţie a evenimentului „THINK Christmas”. Punctul culminant l-a reprezentat deja tradiţionalul concurs de inovare gastronomică „Desert de iarnă”, la care s-au înscris nu mai puţin de 12 echipe din cadrul Facultăţii.
„Evenimentul a avut două părţi. Prima a fost cea de seminar, în cadrul căreia s-au tratata aspecte de atestare şi certificare a produselor agroalimentare tradiţionale şi ecologice. Dorim să implicăm studenţii în realizarea documentaţiilor tehnice pentru aceste produse. S-au întâlnit astfel cu specialişti de la Direcţia Agricolă Judeţeană. Partea a doua a inclus concursul de inovare gastronomică. Studenţii au pregătit şi au prezentat deserturi cu tematică de iarnă”, ne-a spus şef lucr. dr. Diana Foriş (foto), coordonator al evenimentului.


Ca în marile show-uri TV de profil, concurenţii au avut parte de un juriu de gală, compus din Cornelia Ghişoi - singura Lady Chef din România, Ştefan Bercea - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi căpitan al echipei olimpice de bucătari a României şi Florin Mihăescu - reprezentant al Alpin Hotel Resort din Poiana Braşov.

„Evenimentul a început în urmă cu trei ani, ceva mai timid. Participanţii au venit cu preparate clasice, dar reinterpretate. Partea de inovaţie este foarte importantă. Au făcut cu toţii lucruri frumoase. Sunt foarte mulţi care se redescoperă aici. Sunt deserturi din vremuri îndepărtate. S-au interesat de ele, competiţia i-a motivat. Au pus o întreagă familie pe jar. Una dintre concurente mi-a spus că a trebuit să combine o idee a bunicii cu cea a unei vecine. Cu cât vom organiza mai multe astfel de manifestări, cu atât vom avea o calitate mai mare a produselor şi curajul de a face aşa ceva. Contează foarte mult calitatea, gustul, povestea şi efortul”, au spus cei trei membri ai juriului.

MĂRUL TRANDAFIR. „Am plecat de la un măr copt reinterpretat şi am încercat să îl facem cât mai contemporan, aşa că l-am transformat într-un trandafir. Am adăugat o cremă specială de stafide, făcută de noi”, Sebastian Bangălă, şef al uneia dintre echipe.

+4 -0

Comentarii

Balan Gheorghe

2017-11-23 21:28:17


Felicitări intregului colectiv implicat in această activitate cât și studenților! Succes in continuare!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional