leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6908 - 20 feb 22:16

Iadul numit Rainbow Shelter. „Ucigaşul de câini”, păzit de oameni, ca să-l prindă Poliţia

Autor: Adina CHIRVASĂ, Petra VÂRLAN

Publicat la 21 ianuarie 2019

Iadul numit Rainbow Shelter. „Ucigaşul de câini”, păzit de oameni, ca să-l prindă Poliţia

UPDATE. Luni, în jurul orei 1.00, după ore bune de audieri, pe numele lui Bogdan Cepoiu a fost emis mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Braşoveanul Bogdan Cepoiu (foto), administratorul adăpostului Rainbow Shelter din Prejmer, acuzat că a lăsat zeci de câini să moară de foame, deşi în depozite era destulă mâncare, a fost ridicat de la domiciliu, duminică seară, de Poliţie.

Trei zile a fost căutat „ucigaşul de câini”, timp în care se pare că acesta ar fi fost acasă. Imediat ce a aflat că a fost descoperită nenorocirea de la adăpostul pe care-l păstorea şi-a închis şi contul de pe Facebook, pe care primise de altfel foarte multe mesaje de ameninţare.

Anunţul arestării celui mai căutat om din ultimele zile a fost făcut pe Facebook, acolo unde a fost dezvăluită oroarea şi unde s-a format „ad-hoc” şi o comunitate care i-a grăbit „sfârşitul”. Un bucureştean chiar pusese un „premiu” de 1.200 de euro pe prinderea acestuia.
Potrivit primelor informaţii, Cepoiu ar fi sunat singur la Poliţie să vină să-l ia, după ce mai mulţi iubitori de animale i-au pichetat apartamentul.
Varianta oficială sună altfel: „Confirm faptul că în această seară (duminică seară, n.r.) a fost prins administratorul imobilului de la Prejmer”, ne-a declarat, ieri, la ora 19.00, subcomisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. Potrivit acesteia, „a fost un apel 112 efectuat de un vecin care reclama faptul că pe scara blocului unde locuieşte este zarvă mare. Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a efectuat toate procedurile în acest caz, după care l-au condus la sediul Secşiei nr. 5 Poliţie Braşov. (...) La această adresă a fost căutat de poliţişti de mai multe ori (astăzi a fost căutat de 2 ori), dar nu a fost găsit ( nu a răspuns nimeni la uşa). Aseară (sâmbătă seară, n.r.), poliţiştii au desfăşurat activ de supraveghere a autoturismului său”. S-a confirmat că Cepoiu era acasă şi, de data aceasta, le-a şi deschis uşa poliţiştilor.
Momentul în care este scos din casă a fost filmat de câteva persoane. Video-ul este postat şi pe facebook, iar în înregistrare apar şi alte persoane, care îi transmit bărbatului „spre binele tău, sper să rămâi acolo (la poliţie – n.r.).
Responsabilul adăpostului a fost condus la poliţie, unde este audiat. „În acest moment este audiat, urmând ca sub coordonarea procurorului de caz, să fie dispuse măsurile legale”, a precizat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov. La închiderea ediţiei nu era luată nicio decizie privind arestarea preventivă sau eliberarea acestuia. Potrivit IPJ Braşov, cercetările se fac în acest caz pentru „uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”.
Potrivit asociaţiilor de protecţie a animalelor, Cepoiu era căutat şi pentru trafic de droguri, dar şi pentru înşelăciune, în acest moment efectuându-se anchete penale atât în România, cât şi în Anglia.


Animale moarte de foame, cu sacii de mâncare nedesfăcuţi
Reamintim că 17 cadavre canine au fost găsite, joi, în adăpostul Rainbow Shelter din Prejmer, judeţul Braşov. Alte animale au fost găsite în viaţă, dar erau înfometate, deşi în interior erau saci întregi nedesfăcuţi cu mâncare pentru câini.
Câteva imagini au fost postate pe Facebook de către Andrea Duţă, preşedinte al unei asociaţii, potrivit căreia peste 60 de câini au fost înfometaţi până la moarte în acest adăpost. Tot ea a fost aceea care mai apoi a şi sesizat Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Braşov.
Potrivit Andrei Duţă, în adăpostul din Prejmer erau mai mulţi câini, sponsorizaţi de organizaţii din Anglia. Alte surse au reclamat că adăpostul funcţiona şi ca „hotel” pentru câini, în sensul că proprietarii lor plăteau ca să-şi poată lăsa animalul aici.


 

Medicii veterinari nu şi-ar dori să mai aibă vreodată de-a face cu aşa ceva
Joi, după constatarea celor de la Poliţia Prejmer, adăpostul a fost sigilat, iar autorităţile s-au întors vineri la „Iadul numit Rainbow Shelter”. Imaginile şocante i-au îngrozit şi pe medicii veterinari „N-am întâlnit, nici nu mai îmi doresc în decursul timpului să mai am de-a face cu astfel de situaţii. Avem adăposturi care sunt de top pe plan românesc şi ne reprezintă foarte bine şi în exterior, dotate, utilate cu clinică veterinară, cu medici de specialitate. Condiţiile pe care le-am găsit aicea oripilează”, a declarat pentru RTT Braşov dr. Constantin Vlădilă (foto), medic veterinar DSVSA Braşov.
Specialiştii de la DSVSA au făcut o cercetare amănunţită pentru prelevare de probe.
„Am identificat 26 de cadavre care erau microcipate, pe lângă acestea am mai identificat resturi din alte cadavre care nu au răspuns aparatului de citit microcipuri, sau nu a existat”, a precizat  pentru sursa citată Mihaela Babii (foto), medic veterinar Serviciul de Control Oficial Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor DSVSA Braşov.
În imobil era amenajată o cameră în care sunt semne că locuia cineva. Pe lângă lucruri personale, care par a fi ale unui bărbat, se aflau sticle cu băuturi alcoolice dar şi seringi folosite.


 

Sunt căutate acum persoanele care şi-au lăsat câinii în grija celui care le-a devenit călău
Între timp, animalele care au scăpat din chinurile groaznice au ajuns în grija medicilor şi personalului de la Asociaţia Milioane de Prieteni, la adăpostul Victory din Braşov, ce aparţine asociaţiei. Cu ultimele puteri, câinii îşi manifestau recunoştinţa faţă de salvatori. „În primul rând, suferă de lispă de iubire, de faptul că au fost închişi”, a explicat Ioana David, managerul Asociaţiei Milioane de Prieteni.
„Zecile de cadavre de câini din Iadul numit Rainbow Shelter (foster ilegal) au fost scoase astăzi (vineri, n.r.). La aproximativ jumătate dintre ei li s-a putut citi microcipul şi astfel ar putea fi găsite persoanele care şi-au lăsat câinii în grija celui care le-a devenit călău. Imaginile sunt cumplite, însă realitatea este cu mult mai crudă. Parte dintre cadavre erau băgate în saci şi aruncate la tomberoane sau în diferite colţuri ale curţii. Din alţii nu au mai rămas decât oasele, împrăştiate peste tot, astfel că numărul exact al câinilor morţi nu va fi probabil niciodată cunoscut”, aşa au descris „iadul” reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni.Oprobriu public
În mediul online circulă o petiţie pentru schimbarea legislaţiei, care să includă pedepse mult mai grave pentru astfel de fapte. „Petiţia nu a fost iniţiată de noi, dar o susţinem în totalitate. Autorităţile trebuie să verifice, să afle unde sunt centrele ilegale unde există un număr mare de câini şi pentru care se încasează bani, neimpozabili până la urmă”, a menţionat Paula Ciotloş, vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni.
Mai multe organizaţii de protecţia animalelor intenţionează să-l dea în judecată pe proprietar pe administratorul adăpostului.

S-a salvat singur, dar s-a întors „acasă”
După ce au plecat autorităţile, Asociaţia Milioane de Prieteni a anunţat că s-a mai găsit un căţel supravieţuitor. „Printre zecile de cadavre, ascunsă într-o cameră de la etaj, îşi aştepta salvarea această frumuseţe care a fugit în ziua în care ceilalţi au fost eliberaţi din lagărul morţii (joi, n.r.). A fost descoperită de membrii echipei AMP, în timpul căutării şi numărării câinilor morţi. Este o fetiţă, extrem de blândă, dar foarte speriată”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Asociaţiei.

Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni vă sfătuiesc să fiţi atenţi la eventuale înşelătorii în numele patrupedelor salvate din adăpostul ilegal
Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei avertizează iubitorii de animale care vor să dea o mână de ajutor să fie atenţi la eventuale înşelăciuni.
„Orice alt anunţ sau postare pe facebook în acest sens este o înşelătorie şi vă rugăm să nu trimiteţi donaţii către cei care cer ajutor pentru câinii de la Rainbow. Cei 17 câini găsiţi acolo în data de 17 ianuarie au intrat în custodia noastră, în prezenţa inspectorilor DSVSA şi a oamenilor legii şi aşa va rămâne până la finalizarea anchetei penale începute atât în România, cât şi în Anglia. La fel şi al optsprezecelea câine găsit a doua zi, în interiorul clădirii. Toţi sunt în tratament acum şi puteţi găsi informaţii despre ei în postările noastre din ultimele zile.
Dacă vreţi să donaţi pentru tratamentul şi îngrijirea acestor câini sau pentru susţinerea adăpostului Victory, o puteţi face direct pe site-ul nostru: https://www.ampbears.ro/doneaza Mulţumim în numele tuturor animalelor salvate!”,
au transmis reprezentanţii AMP.

 

Comentarii

Na Pai

2019-01-22 21:15:18


Mai Ildy, proasta mai esti! Nu stiu cate carti sau ce citesti dar cu siguranta ai citit romante (daca ai facut-o) sau filme politiste, din care ai inteles ca el, omul, doar el, este cea mai importanta fiinta de pe pamant asa ca, acum te crezi cea mai! Serios acum, da-ti cu bine ca faci rau!

Gollno Gabriel

2019-01-22 05:22:46


In Romania legislatia privind protectia animalelor,este practic apa de ploaie.....Stau si ma intreb cum ar fi daca ce le facem noi animalelor tine de cuvantul Umanitate.Oare ce sens are acest cuvant?Si cam cat de oameni santem noi...Oamenii?

astar

2019-01-22 02:27:45


imi puteti spune unde locuieste ucigasul asta?

Lali Toma

2019-01-22 01:06:38


Ildy,eu zic sa te intalnesti cu careva din noi fata in fata a si sa ne eutanasiezi! Stabilim de o cafea candva? Tu pregateste injectia,ca noi pregatim restul pentru tine,rahat cu ochi ce esti! Mai vrei civilizatie cand tu te comporti ca o salbatica si ca o criminala? Si zi,cum ramane cu cafeaua nostra?

Loredana

2019-01-21 19:53:19


Idly,locul tau este la spitalul de psihiatrie. Nu ai ce cauta in societate. Pun pariu ca nu ai ajutat in viata ta picior de copil/om. Din cauza exemplarelor ca tine exista atata rautate.

Bogdan

2019-01-21 19:31:59


Mai informati-va despre numărul de câini,au fost 73.Si zarva făcută era a celor care s-au dus să îl scoată din casa,

Gigi

2019-01-21 18:33:59


Ildy, inainte sa faci afirmatii, informeaza-te!Criminalul asta nu era ONG, dupa cum ONG NU primesc bani de la stat. Cat despre copii, cei ce ajuta animalele, ajuta si oamenii spre deosebire de voi astia care doar urlati si intoarceti spatele amaraciunii de orice fel. Poti sa imi spui si mie ce copii ai ajutat tu in ultimul timp si unde? Ps: Javrele de care spui, sunt aruncate in strada poate chiar de parintii tai (sigur stai la tara la curte cu wc in spate ), cainii nu vin cu parasuta si atentie..primaria iti fura banii spunand ca aduna cainii, fara sa faca nimic din ce ar trebui facut, adica STERILIZARE. Vad ca iti plac crimele..si iti doresc sa ai soarta cainilor! Hai pa.

Doar eu

2019-01-21 18:06:14


O mare si importanta vina o are DSV-ul Brasov.A avut reclamatie inca din luna octombrie si nu si-au miscat fizicul pana acolo(La ce oripilata era o dna din filmare de la dsv ca are nevoie de echipament ca sa intre.Mi-e scarba dna de dumneata,te-as da afara din prima secunda,nu ai ce cauta pe postul ala de functionar public).Nu cred ca DSV-UL nu cunoastea de existenta acestui adapost,atata timp cat celelalte adaposturi care unt in regula sunt verificate periodic.Ar trebui si o ancheta printre voi si cine nu si-a facut datoria sa isi dea demisia.

GeoCutu

2019-01-21 17:09:40


@Ildy: aveți dreptate, societatea e întoarsă cu josul în sus. Apărăm de nu mai putem animalele, dar suntem dezinteresați de copiii abandonați sau de bătrânii fără ajutor. Iar dacă un câine mușcă un om, găsim întotdeauna scuze câinelui...

Alina Ghica- ANU

2019-01-21 14:40:11


Doamna Ildy, esti o mare proasta. Campaniile de sterilizare numai noi stim cum le facem, statul nu da un leu pentru ele.castram tot ce putem si cat putem, de oriunde putem. Si de cate ori ai verificat o situatie despre care vorbesti INAINTE de a scoate porumbelul pe gura? Doamne, mare e gradina...du-te fa dracului o donatie la biserica,la niste necajiti, nebuna batrana ce esti. Si eu sustin cu tarie pentru legi mai bune pentru animale si pentru oameni. Nu cred ca va pot incadra in vreuna dintre cele doua categorii, doamna!

maria

2019-01-21 13:38:43


Pentru frustrati ca tine Ildy, nu se merita nici o actiune de ajutor. Esti tipul de nemernic "totul pentru mine", care nici macar nu are capacitatea ca nici o fiinta nu trebuie sa agonizeze de sete si foame. Plus, a fost o actiune de salvare nu de dat pomeni la asistatii sociali, cum probabil iti doresti. Si daca vrei sa stii adaposturile publice de stat sunt storcatoare de milioane de euro, unde contribui si tu, iar tema in cauza era vorba despre un adapost horror privat finantat de niste englezi care veneau o data pe an si nu stiau situatia. Cat despre contributia ta de bani la adapostul ororilor, cine se aseamana se aduna. Un an nou asa cum il meriti, si cum esti la suflet iti doresc.

Ildy

2019-01-21 08:00:10


Mda, mai importante animalele decat copii/ oamenii. Aceste organizatii criminale care cica protejeaza animalele "consuma" milioane de euro de la stat si din donatii ca sa sterilizeze animalele iar ele nu fac asta, din contra ajuta la inmulturea animalelor ca sa aiba ele de " supt" bani grei. Nici unei organizatii criminale de protectia animalelor nu le pasa de oamenii muscati si/sau omaorati de aceste animale. Pt ele este important sa existe cat mai multe "javre" pe strazi. Eu sustin cu TARIE eutanasierea tuturor cainilor din Ro. As "eutanasia" si multi dintre "sustinatorii" animalelor salbatice pe strazi. Si oricat de vocali sunt aceste javre de oameni noi cei care vrem o tara fara salbaticiuni pe strazi suntem mai multi. Chiar am sa fac o donatie catre Rainbow.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • „Aristocraţi”... cel mult 10%

  Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă un proiect naţional de strângere de semnături pentru iniţierea unui referendum care să limiteze numărul de angajaţi de[...]

  2019-01-21 citeste mai mult
 • Liber la eliberare

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seară, că, „în cel mai scurt timp posibil”, Guvernul va da o Ordonanţă de urgenţă în baza căreia să se poată[...]

  2019-01-21 citeste mai mult
 • „Declaraţia de independenţă” de pe scările Parchetului

  „Declaraţia de independenţă” de pe scările Parchetului

  Procurori de la toate parchetele din Braşov au ieşit în faţa instituţiei, purtând „ecusonul” de „procuror independent”, în semn de protest faţă de subordonarea politică a justiţiei

  2019-02-21 citeste mai mult
 • Greu de spus

  Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.[...]

  2019-02-20 citeste mai mult
 • Alerta Rusia

  Consiliul Uniunii Europene a decis, marţi, propunerea mai multor măsuri menite să prevină orice potenţială încercare de a influenţa alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii[...]

  2019-02-20 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional