Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6500 RON

1 GBP = 5.8180 RON

1 XAU = 344.1075 RON

1 AED = 1.2660 RON

1 AUD = 3.0368 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8953 RON

1 CAD = 3.3893 RON

1 CHF = 5.0964 RON

1 CNY = 0.6422 RON

1 CZK = 0.1980 RON

1 DKK = 0.6671 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2774 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9944 RON

1 KRW = 0.3380 RON

1 MDL = 0.2617 RON

1 MXN = 0.2743 RON

1 NOK = 0.4198 RON

1 NZD = 2.7572 RON

1 PLN = 1.1482 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4254 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1175 RON

1 XDR = 6.1277 RON

1 ZAR = 0.2497 RON

Editia 8174 - 02 mai 13:17

Immochan aduce la Braşov o mulţime de branduri internaţionale

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 28 aprilie 2014

Coresi Shopping Resort atrage multe din mărcile internaţionale care nu au vrut să intre până acum pe piaţa braşoveană.

Immochan aduce la Braşov o mulţime de branduri internaţionale
 
 
Anul trecut, Immochan România, dezvoltatorul Coresi Shopping Resort, anunţa că a încheiat un contract cu spaniolii de la Inditex pentru aducerea la Braşov a unor branduri ca Zara sau Massimo Dutti, pe lângă cele deja existente – Pull&Bear, Stradivarius şi Bershka. Deschiderea complexului comercial, anunţată pentru începutul lui 2015, va aduce însă mai multe noutăţi prin prezenţa unor branduri care până acum nu erau prezente în Braşov, de la retaileri de modă până la retaileri de bijuterii. 
Printre brandurile care vor da „piept” pentru prima oară cu cumpărătorii din Braşov se numără Humanic, Piazza Italia, Salamander, Koton sau Timeout. 
 
Branduri de încălţăminte
Salamander este un retailer german de încălţăminte care operează 61 de filiale în Germania şi 125 în Franţa, Austria, Polonia, Ungaria, Cehia şi Rusia. Compania comercializează pantofi, genţi şi accesorii, atât sub numele de Salamander, cât şi sub alte branduri de top de pe piaţă - Ara, Tamaris, Caprice, Flexx, Jack&Jones. În România există nouă magazine Salamander, dintre care cinci în Bucureşti şi câte unul în Piteşti, Constanţa, Iaşi şi Focşani.
Un alt retailer internaţional de încălţăminte care se va extinde la Braşov este Humanic, o subsidiară a celor de la Leder&Schuh, cu o istorie care demarează în 1907 în Austria, la Viena. Humanic are peste 150 de magazine în 10 ţări europene, printre care se numără Austria, Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia sau România. Retailerul este prezent în România prin cinci magazine în Bucureşti şi câte unul în Cluj, iaşi, Constanţa şi Sibiu. 
Un alt brand important care va ajunge la Braşov este Aldo, acesta fiind un retailer de încălţăminte. Brandul a fost înfiinţat în 1972 în Canada de către un francez. În România există cinci magazine Aldo Shoes & Accesories, dintre care trei sunt în Bucureşti.
Şi spaniolii de la Hispanitas Shoes & Handbags vor deschide un magazin în viitorul centru comercial. Retailerul de încălţăminte a fost înfiinţat în 1925, fiind prezent în peste 35 de ţări.
Şi brandul polonez CCC va deschide un magazin în CSR. Brandul CCC este o marcă a grupului NG2, fondat de Dariusz Milek, care conduce şi deţine o parte din companie. Milek a absolvit o scoală de minerit, iar în 1991, după căderea comunismului, a început să vândă bunuri într-o piaţă în aer liber din oraşul Lubin.
 
Branduri de modă 
Piazza Italia este un retailer de îmbrăcăminte italian. Proiectul Piazza Italia a demarat în1993, ţelul companiei fiind dezvoltarea unei impresionante reţele de retail. Astăzi Piazza Italia are deschise 100 de magazine în Italia, acoperind aproximativ 80.000 mp de spaţiu pentru femei, bărbaţi şi copii, oferind esenţa modei italiene. Brandul a devenit rapid unul dintre lideri în lumea modei pe piaţa italiană şi totodată un punct de referinţă pentru toate familiile tinere. Colecţia lui oferă peste 4000 de stiluri reprezentate puternic de o linie exclusivistă de produse trendy.
Koton este un retailer turcesc de îmbrăcăminte înfiinţat în 1988. Brandul este prezent prin 1.200 magazine în Turcia şi alte câteva sute în Grecia, Germania, România sau Emiratele Arabe Unite. Potrivit retailerului, Koton vine în fiecare zu 30 de noi modele, anual fiind prezentate peste 10.000 de modele şi 50 de colecţii. 
MOA, brandul francez de accesorii şi fashion, care deţine la ora actuală peste 350 de magazine în mai mult de 15 ţări, va veni şi el la Braşov. Echipa de stilişti MOA Paris, propune în fiecare sezon colecţii irezistibile ce permit fiecărei femei să-şi aleagă accesorii practice, dar în acelaşi timp sofisticate, adaptate vieţii active urbane. Până acum, brandul este prezent în România cu opt magazine.
Şi retailerul de îmbrăcăminte Mango va ajunge la Braşov. Până acum, brandul este prezent cu opt magazine în ţara noastră, dintre care cinci sunt în Bucureşti. Brandul Mango este adus în România atât direct, de compania mamă, cât şi prin intermediul a doi francizaţi - Solmar Group, controlat de Dobsol (Spania), Sia Bloks Investicijas (Letonia) şi Peeraj Brands International, deţinut de familia Arora (India). 
Compania care aduce Mango la Braşov va aduce şi brandul Promod, un alt retailer de îmbrăcăminte. Promod a fost înfiinţat în 1975 de o familie din Franţa ca un butic dedicat producţiei şi comercializării colecţiilor ready-to-wear pentru femei şi accesorii originale. Promod are designeri proprii care creează circa 3.000 de modele anual. Brandul are peste 1.000 de magazine în 53 de ţări, în România fiind prezent cu 11 magazine, majoritatea în Capitală. 
Un alt brand de modă care va ajunge în Braşov este LC Waikiki. LC Waikiki este un brand de origine franceză care a luat naştere în anul 1985. LC Waikiki îşi ia numele de la insula Waikiki şi de la iniţialele franţuzeşti „Les Copains”(prieteni). În 1988 compania a început colaborarea cu firma turcească de textile Taha Textile. De atunci, succesul LC Waikiki a crescut constant, compania propunându-şi să ocupe una din primele trei poziţii de pe piaţa europeană. Brandul este prezent în România, Turcia, Irak, Albania, Kazahstan, Bulgaria, Bosnia şi Rusia.
Un alt brand de modă care va intra pe piaţa din Braşov este Timeout, operat de compania care dezvoltă în ţara noastră şi reţelele Kenvelo, Lee Cooper şi Tom Tailor. Timeout a fost înfiinţat în 1992, în California, de către un grup de tineri designeri care doreau să promoveze stilul de viaţă californian şi spiritul său unic, iar începând cu 1995 a trecut oceanul ajungând în mai multe ţări europene, printre care şi în România.
Brandul de modă Celio, adresat exclusiv bărbaţilor, va fi şi el prezent la Braşov. În prezent, brandul operează în peste 50 de ţări, în România fiind prezent în Bucureşti şi Iaşi. Celio este un brand care a luat fiinţă în 1985 în Franţa, la Paris, în prezent ajungând la peste 850 de magazine în 40 de ţări. 
Un alt brand care va veni în Braşov este Massini care va deschide un magazin care comercializează cămăşi, cravate, pulovere, tricouri, curele şi şosete. 
Şi spaniolii de la Decimas au închiriat un spaţiu în mall-ul braşovean, acesta urmând să fie primul lor magazin din România. Decimas vinde articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport. 
Turcii de la Colin's vor intra şi ei pe piaţa braşoveană. Colin's este un brand de îmbrăcăminte de familie care aparţine Eroglu Holding şi a fost fondată în Kumpkapi, Instanbul, în 1983. Eroglu Holding este prezentă pe 3 continente, în 32 de ţări şi are 558 de magazine. 
 
Restaurante, cafenele…
În mall se va deschide şi prima patiserie-cafenea din Braşov a francezilor de la Briosche Doree. Prima locaţie Brioche Doree se înfiinţa cu mai bine de 30 de ani în urmă în Brest – Franţa. La nivel mondial, brand-ul deţine peste 500 de restaurante şi numai în Franţa cele peste 300 de locaţii generează zilnic 200.000 de clienţi, dintre care 72% femei. Brioche Doree face parte din grupul francez Le Duff, unul dintre principalii jucători de pe piaţa restaurantelor cu servire rapidă, patiserie şi sandvişerie din Franţa, care mai deţine brand-urile Pizza del Arte, Bridor, Fournil de Pierre, La Madeleine, Caffe del Arte, FB Solution şi Au Pain Doree. Grupul LeDuff deţine peste 780 de restaurante şi patiserii (sub brandurile amintite) pe 4 continente: Europa, America, Africa şi Asia. Investiţia medie într-o astfel de patiserie este de aproximativ 300.000 de euro. Lanţul autohton de cafenele Zvon Café se va extinde, de asemenea, la Braşov. În prezent lanţul, înfiinţat în 2001, este prezent în ţară cu zece cafenele, exclusiv în centrele comerciale. 
Şi lanţul de restaurante chinezeşti Chopstix îşi va deschide un magazin în Coresi Shopping Resort. Reţeaua este prezentă cu nouă magazine în România, dintre care şapte în Bucureşti, unul în Constanţa şi unul în Ploieşti.
 
Ceasuri, bijuterii…
De asemenea, la Braşov va ajunge şi retailerul de bijuterii Swarovski, lider mondial în fabricarea de cristale tăiate cu mare precizie. Înfiinţată în urmă cu peste 100 de ani, această companie de familie furnizează componente de cristal de cea mai înaltă calitate industriei de fashion, bijuterii şi design. Brandul Swarovski a fost înfiinţat în 1895 de Daniel Swarovski I, un inventator şi vizionar din Boemia: el a inventat o maşină care putea tăia pietre de cristal pentru bijuterii mult mai rapid şi cu o precizie mult mai mare decât prin procesele manuale utilizate până la momentul respectiv. În satul tirolez Wattens, şi-a creat propria companie pentru producerea de cristale, revoluţionând astfel industria de fashion şi bijuterii.
Şi retailerul de ceasuri şi bijuterii Kultho ar urma să deschidă un magazin în centrul comercial de pe fosta platformă industrială Tractorul. Brandul a fost înfiinţat în 1993 în Italia şi comercializează ceasuri şi bijuterii sub mărcile Dior, Hermes, Breitling, Carrera y Carrera, Annamaria Cammilli, Roberto Coin sau Versace.
+4 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie