leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6605 RON

1 USD = 3.9612 RON

1 GBP = 5.2134 RON

1 XAU = 152.5446 RON

1 AED = 1.0784 RON

1 AUD = 2.8741 RON

1 BGN = 2.3829 RON

1 BRL = 0.9719 RON

1 CAD = 3.0582 RON

1 CHF = 4.0984 RON

1 CNY = 0.5763 RON

1 CZK = 0.1821 RON

1 DKK = 0.6249 RON

1 EGP = 0.2209 RON

1 HUF = 1.4381 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5082 RON

1 KRW = 0.3549 RON

1 MDL = 0.2355 RON

1 MXN = 0.2088 RON

1 NOK = 0.4881 RON

1 NZD = 2.6356 RON

1 PLN = 1.0875 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0602 RON

1 SEK = 0.4491 RON

1 TRY = 0.6459 RON

1 UAH = 0.1407 RON

1 XDR = 5.5616 RON

1 ZAR = 0.2770 RON

Editia 6812 - 26 sep 16:36

În maxim o lună va începe reabilitarea Corpului B de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 29 mai 2017

Ministerul Sănătăţii a avizat noua structură a spitalului, astfel că pot începe lucrările de eliberare a imobilului care va intra în reparaţii

În maxim o lună va începe reabilitarea Corpului B de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de plen de vineri o hotărâre privind reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care prevede eliberarea Corpului B, astfel încât la acesta să poată începe lucrările de reabilitare. Aprobarea acestui punct vine după ce tot vineri, 26 mai, administraţia judeţeană a primit avizul favorabil de la ministerul de resort privind noua structură. „Ministerul a aprobat mutarea unor secţii din Corpul B, tocmai pentru a-l putea preda constructorului, care să înceapă lucrările de reabilitare. Având în vedere că era deja programată şedinţa de plen, am introdus pe ordinea de zi, ca punct suplimentar, hotărârea privind aprobarea noii structuri a spitalului, astfel încât să putem începe lucrările în cel mai scurt timp. În primă fază, se vor muta secţiile din Corpul B  în celelalte pavilioane, respectiv Astra şi Tractorul, dar şi în Corpul A al Pavilionului Central, operaţiune care nu ar trebui să dureze foarte mult, maxim o lună. După ce Corpul B va fi eliberat vor începe şi lucrările propriu-zise”, a declarat preşedintele CJ, Adrian Veştea.
Pe lângă mutarea secţiilor, în perioada lucrărilor, numărul de paturi va fi redus cu 74, de la 915, câte sunt în prezent, la 841. Valoarea totală a contractului privind reabilitarea Corpului B este de 23,1 milioane lei, iar lucrările vor dura 16 luni.

Ce lucrări se vor efectua
Potrivit proiectului, aripa B va fi consolidată, aducându-se în parametrii de funcţionare normaţi în caz de cutremur, aceasta fiind o condiţie fundamentală pentru păstrarea clădirii în funcţiune şi începerea unui nou ciclu de exploatare. Toate finisajele actuale şi compartimentările nestructurale se vor îndepărta, urmând un proces de refuncţionalizare şi reabilitare completă a spaţiilor interioare. Secţiile de internare şi secţia de primire urgenţe se vor păstra, dar vor fi aduse îmbunătăţiri din punctul de vedere al fluxurilor medicale şi al calităţii funcţionale.
Subsolul aripii B va fi dedicat în mare parte personalului, unde vor fi amenajate vestiarele pentru toate categoriile de personal angajat.
În zona de internare, principala modificare este amenajarea de grupuri sanitare şi duşuri (în încăperi distincte) în fiecare salon. Numărul de paturi din saloane scade la un maxim de 5, în timp ce numărul de rezerve cu 1 sau 2 paturi creşte, asigurându-se condiţii de internare pentru pacienţi cu nevoi extinse. Cel puţin o rezervă pe nivel va avea toate facilităţile pentru autonomia persoanelor cu handicap locomotor.
Secţia de primire Urgenţe va avea aceleaşi funcţiuni de bază şi nu suferă pierderi de capacitate, urmând a fi făcute îmbunătăţiri la zonele pentru medici şi aparţinători. Aparţinătorii vor avea cameră de aşteptare dedicată şi nu vor mai avea acces în culoarul principal al Unităţii de Primiri Urgenţe. Medicii UPU vor avea cameră de odihnă şi vestiar propriu, separat de restul vestiarelor.
Pe langă saloane şi rezerve de internare, secţiile vor avea în structura minimă o cameră pentru medici cu grup sanitar propriu, una pentru asistenţi (după caz şi birou asistent-şef), una de gardă (cu dotări sanitare proprii, cameră de tratamente /pansamente), un oficiu pentru lenjerie curată/murdară, unu oficiu pentru  curăţenie, unu pentru deşeuri (periculoase/uzuale/ploscar) şi unul alimentar oficiu alimentar. De asemenea, unde este cazul în cadrul secţiei va fi amenajat un cabinet de consultaţii, iar la secţia de Neurologie se amenajează o sală ATI cu până la 10 paturi, cameră separată de restul saloanelor cu un punct central de supraveghere permanentă şi două secundare pentru asistenţi.
În toate saloanele şi sălile de tratament se prevede un lavoar dedicat personalului medical, cu mâner acţionabil cu cotul, însoţit de dispenser de soluţii de dezinfectare, astfel încât personalul medical să nu transporte eventualii germeni colectaţi la contactul cu pacientii. Secţiile de Ortopedie şi Cardiologie vor avea saloane „septice” ce beneficiază de o separare a culoarului aferent. Toate spaţiile vor fi tratate cu vopsea antimicrobiană sau se vor monta suprafeţe ceramice uşor de curăţat. Pardoselile vor fi din linoleum antistatic, antiseptic, rezistent la uzură şi la substanţe medicale. În zonele pentru pacienţi nu se prevăd tavane false, cu excepţia mascărilor etanşe ale traseelor de instalaţii. Tavanele false şi în special cele casetate pot favoriza dezvoltarea de germeni.
De asemenea, se vor executa mai multe lucrări ce vizează securitatea la incendii, printre care o scară nouă de evacuare – exterioară – va fi capabilă să preia două fluxuri de evacuare cu targa sau înlocuirea a două lifturi pentru pacienţi cu ascensoare pentru evacuare în caz de incendiu.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional