leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6950 - 19 apr 21:07

„În spatele uniformei sunt oameni cu trăiri şi sentimente patriotice”

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 04 sepembrie 2018

Jandarmii braşoveni, care poartă denumirea onorifică a marelui diplomat Nicolae Titulescu, au dezvelit un monument care va rămâne mărturie generaţiilor viitoare ca un exemplu în ceea ce priveşte moralitatea şi preocuparea pentru ducerea mai departe a idealului înaintaşilor noştri de a fi un popor liber

„În spatele uniformei sunt oameni cu trăiri şi sentimente patriotice”

Pe lângă aniversarea a 125 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale, la mormântul lui Nicolae Titulescu din curtea Bisericii Sfântul Nicolae, jandarmii braşoveni au dezvelit un monument pe care au încrustat cu litere de aur momentul obţinerii denumirii onorifice „Nicolae Titulescu” de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov.  Acesta va rămâne mărturie generaţiilor viitoare şi va simboliza spiritului patriotic al marelui diplomat, dar şi al jandarmilor braşoveni, care la 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, şi-au înţeles rostul şi menirea de a duce mai departe tradiţia bogată a poporului român. „Aici şi acum, am scris viitorul pe baza trecutului prin de fapte reale. Ca un ecou al legământului faţă de neamul românesc, lăsăm mărturie pentru memoria tuturor, momentul atribuirii denumirii onorifice «Nicolae Titulescu», ca recunoştinţă pentru contribuţia celui mai de seamă reprezentant al diplomaţiei româneşti la înfăptuirea idealului naţional – Marea Unire”, stă scris pe acest monument.

Un exemplu pentru tânăra generaţie
Inspectorul şef al IJJ Braşov, colonelul Cristian-Elly Paliştan, a subliniat faptul că în spatele uniformei sunt oameni cu trăiri şi sentimente patriotice înălţătoare care ştiu că cel mai important lucru în viaţa şi evoluţia unui neam este de a-şi cunoaşte şi duce mai departe istoria. „Acest lucru îl spunea şi Nicolae Iorga sub următoarea afirmaţie: «Un popor care nu îşi cunoaşte istoria, este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii». Astfel, din dorinţa de a fi un exemplu în ceea ce priveşte moralitatea şi preocuparea pentru ducerea mai departe a idealului înaintaşilor noştri de a fi un popor liber, independent şi unit, ne-am mobilizat, şi pe lângă multiplele evenimente organizate în Anul Centenar, am realizat acest monument care va rămâne mărturie generaţiilor viitoare asupra activităţii marelui diplomat român Nicolae Titulescu. Amintindu-ne de unul din discursurile marelui diplomat Nicolae Titulescu, supranumit cavalerul păcii mondiale, care spunea că destinul este scuza celor slabi şi opera celor tari, noi, jandarmii români, în general, şi cei braşoveni în special, suntem în măsură să trecem peste toate greutăţile şi presiunile cu care instituţia noastră se confruntă. Noi, jandarmii braşoveni, considerăm că prin micul gest pe care l-am făcut astăzi, am reuşit să lăsăm aici o parte din sentimentele noastre pe care dorim să le sădim în inimile şi mintea tinerei generaţii spre a aduce mai departe tradiţia istorică bogată a poporului nostru”, a spus inspectorul şef al IJJ Braşov, colonelul Cristian-Elly Paliştan.
„Constatăm pe zi ce trece, că jandarmii ca şi arma şi componenţa sistemului naţional de apărare, prin gesturile care le fac, sunt alături de datinile, tradiţiile şi obiceiurile naţiunii române. O demonstrează în fiecare zi şi cu fiecare gest pe care îl fac. Jandarmeria Rurală asigură în mod constant paza bunurilor şi proprietăţilor celor plecaţi în lume, ale celor din diaspora. Asigură paza, dar şi primul ajutor de bază al părinţilor, bunicilor celor aflaţi departe, zi sau noapte la ceas de viscole şi urgii ale naturii. Jandarmeria şi mai ales cea rurală aduce un boţ de pâine şi un licăr de speranţă seniorilor blocaţi între nămeţi. Propun să le arătăm consideraţie, dar mai ales respect, iar acum, în An Centenar, strâns uniţi în jurul Mitropolitului Ardealului, să demonstrăm alături de reprezentanţii seniorilor din regiune că putem genera proiecte comune. Aici şi întotdeauna în România Mare”, - prof. dr. Liviu Pandele, preşedintele Casei de Comerţ Balcanice şi al Institutului de Diplomaţie Comercială „Nicolae Titulescu”.

„Priviţi şi spre cer”
La eveniment au participat oficialităţile braşovene, iar monumentul a fost binecuvântat de Înalt Prea Sfinţitul Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. „Toţi oamenii respectă această instituţie, care a fost reînfiinţată. Când vedem pe cineva îmbrăcat în haină militară, îi oferim preţuire, aşa avem în suflet. Şi noi avem o haină militară şi ştim că nu o putem lăsa niciodată, deşi ne dezbrăcăm de ea fără a purta consecinţele purtării acestei haine. Şi dacă, uneori, mergem prin valuri, ispite şi lucrări nefireşti, rămânem totuşi în picioare privind la demnitatea ce ne-o oferă haina pe care o purtăm. Dumnezeu să vă ocrotească să vă împliniţi minunea pe care o aveţi. Aţi luat ca ocrotitor, ca emblemă, acest nume consacrat, Nicolae Titulescu. Aveţi un ideal spre care trebuie să priviţi foarte serios şi înalt. Priviţi şi spre cer. Dumneavoastră aveţi în mână arma pe care o arătaţi, ca să vă exprimaţi obligaţia, datoria şi autoritatea pe care o reprezentanţi. Dacă priviţi în sus, vă daţi seama că sunteţi ocrotiţi de o altă armă, care vă ocroteşte. Arma aceasta aţi primit-o pentru apărare, pentru a se împlini acel cuvânt din Scriptură, «teme-te de cel ce poartă sabie». Deci dacă există teama de a nu călca alături, n-avem nevoie decât să arătăm că există ceva ce ar putea să ne deranjeze”, a subliniat ÎPS Laurenţiu, în cuvântul său.  
 
Să ne unim în spirit şi în gând
Jandarmii braşoveni au fost felicitaţi şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi de către prefectul Marian Rasaliu. „Purtarea acestui nume este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate pentru Jandarmeria Braşoveană. Aceasta a fost alături de instituţiile statului şi de cetăţenii judeţului Braşov, dar şi ai Regiunii 7 Centru prin misiunile pe care le-a avut şi le-a îndeplinit cu succes. Vreau să vă asigur de toată aprecierea noastră, a celor care am beneficiat de pe urma activităţii dumneavoastră. Domnul colonel Paliştan spune că Nicolae Titulescu a fost ca un far, un far care ne-a adus într-o zonă de mare respect la nivel internaţional. Sper ca acest far să călăuzească Inspectoratul Judeţean de Jandarmi pentru a-şi îndeplini toate misiunile şi idealurile pe care şi le-a propus ”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. „Jandarmeria alături de Armată apără legile care ne ghidează pe noi în viaţa de zi cu zi, nu trebuie decât să ţină cont decât ce a spus ÎPS Laurenţiu, «să ridicăm ochii spre cer şi să ne gândim că tot ceea ce am făcut până acum, am făcut noi, pentru că am vrut să fim uniţi, liberi şi independeţi». De aceea să ne unim cu toţii în spirit şi în gând şi să gândim cu toţii româneşte”, a completat prefectul Braşovului.
 
 


 

+1 -3

Comentarii

D. Rangnea

2018-09-04 18:45:41


Gunoaiele se recicleaza, nu se promoveaza...

Willy

2018-09-04 15:32:36


Alooo! De ce nu publicati comentariile? Va deranjeaza ca nu ridicam in slavi slugile? Poate vi se pare normal ce au facut pe 10 august? Se pare ca da, poate de aceea ii tot ridicati in slavi pe noii "mineri" cu apucaturi de slugi? E bine ca a fost intinat numele ilustrului politician?

Willy

2018-09-04 12:33:09


Bleah!

rammstein

2018-09-04 07:55:57


dar cu gazele si pulanele n-au venit??...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional